
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
ZAVÁRANINY |
![]() cviklaPOTREBNÉ PRÍSADY 10 ks 700 ml pohárov + viečka / ja som mala zatáčacie. 6 kg cvikly / keď ju ošúpeme ostane cca 5 kg/ ocot 3 dcl cukor hnedý trstinový 200 g voda 1 l fenikel - 1KL rasca celá 1KL soľ POSTUP PRÍPRAVY Na začiatok si dôkladne umyjeme a osušíme poháre do ktorým chceme plniť cviklu. Cviklu dáme variť do veľkého hrnca a varíme a varíme a varíme :) ja som mala také väčšie kusy cca ako päsť a viac tak to trvalo dlhšie cca 1 hod. necháme vychladnúť a ošúpeme a povykrajujeme. nastrúhame - ja som použila normálny stredný struhák - slížiky. Medzitým si urobíme nálev s vody + octu + feniklu + cukru + rasca + a soli, zamiešame, necháme zvrieť a odstavíme. Vychladnutú zmes a vychladnutú ostrúhanú cviklu zmiešame a plníme cca 0,5 cm až 1 cm po okraj pohára. Za-sterilizujeme vo veľkom hrni pri teplote 80 C cca 20 min a necháme v tom vychladnúť. Nálev je dosť aromatický - sladkokyslý, avšak ak ľúbite jemnejší uberte ak silnejší treba pridať viac octu a cukru. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 24.9.2009, 22:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |