. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Andrea F. (Drea) ID 8124
Oblasť: Pezinok
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 7.11.2006
Naposledy: 10.6.2023 19:25
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 22
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 1
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Medovníčky - mäkké a chuťovo výborné



POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia, 300 g práškového cukru, 200 g medu, 150 g rastlinného tuku, 2 ČL (zarovnané) sódy bikarbóny, 4 ČL korenia do medovníkov, 600 -700 g hladkej múky, papier na pečenie, vajce na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

Celé vajcia vyšľaháme s cukrom a medom do peny a postupne pridávame rozpustený studený tuk. Potom pridáme 600 g múky + sódu bikarbonu + korenie a vypracujeme cesto. Ak by bolo cesto riedke pridávame postupne múku (nesmie byť husté).

Cesto zabalíme do mikroténovej fólie a dáme do chladu, najlepšie cez noc. Kým začneme piecť, cesto necháme ešte 2-3 hod. odpočívať pri izbovej teplote.

Potom ho rozvaľkáme na hrúbku 4-5 mm a formičkami vykrojíme ľubovoľné tvary, uložíme ich na plech s papierom na pečenie ďalej od seba a pečieme cca 4-5 min. pri teplote 200 stupňov. Nepečieme viac ako tých 5 minút – potom by boli tvrdé.

Medovníky po upečení potrieme rozšľahaným žĺtkom – ak sa do vajíčka dá trošku instantnej kávy – budú ešte lesklejšie.
Na jednom plechu pečieme medovníčky približne rovnakej hrúbky a veľkosti. Medovníky po upečení uložíme do plechových dóz, medzi jednotlivé vrstvy dáme mikroténovú fóliu. Dobre uložené medovníky budú mäkké počas celých Vianoc.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 30.11.2014, 18:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu