
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Medovníčky - mäkké a chuťovo výbornéPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia, 300 g práškového cukru, 200 g medu, 150 g rastlinného tuku, 2 ČL (zarovnané) sódy bikarbóny, 4 ČL korenia do medovníkov, 600 -700 g hladkej múky, papier na pečenie, vajce na potretie POSTUP PRÍPRAVY Celé vajcia vyšľaháme s cukrom a medom do peny a postupne pridávame rozpustený studený tuk. Potom pridáme 600 g múky + sódu bikarbonu + korenie a vypracujeme cesto. Ak by bolo cesto riedke pridávame postupne múku (nesmie byť husté). Cesto zabalíme do mikroténovej fólie a dáme do chladu, najlepšie cez noc. Kým začneme piecť, cesto necháme ešte 2-3 hod. odpočívať pri izbovej teplote. Potom ho rozvaľkáme na hrúbku 4-5 mm a formičkami vykrojíme ľubovoľné tvary, uložíme ich na plech s papierom na pečenie ďalej od seba a pečieme cca 4-5 min. pri teplote 200 stupňov. Nepečieme viac ako tých 5 minút – potom by boli tvrdé. Medovníky po upečení potrieme rozšľahaným žĺtkom – ak sa do vajíčka dá trošku instantnej kávy – budú ešte lesklejšie. Na jednom plechu pečieme medovníčky približne rovnakej hrúbky a veľkosti. Medovníky po upečení uložíme do plechových dóz, medzi jednotlivé vrstvy dáme mikroténovú fóliu. Dobre uložené medovníky budú mäkké počas celých Vianoc. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 30.11.2014, 18:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |