končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 19 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Burizonový závinPOTREBNÉ PRÍSADY 200 gr burizonov, 300 gr kryštálového cukru, 80 gr Hery / Palmarinu /, 1 sladené kondenzované mlieko POSTUP PRÍPRAVY Z cukru urobíme karamel, prilejeme kondenzované mlieko a miešame, kým sa v ňom nerozpustí. Potom pridáme pokrájaný tuk a spolu dohladka vymiešame. Do krému pridáme burizony, dobre premiešame a necháme vychladnúť. Zo zmesi sformujeme jeden alebo viac valčekov / môžme ňou naplniť vrecúška na tlačenku / Ja dávam do formy srnčí chrbát, ktorý si vysteliem papierom na pečenie. Ja používam dva srnčie chrbty. Na niekoľko hodín dáme do chladu stuhnúť. Keď hmota stuhne, pokrájame ju na tenké plátky. Je to vynikajúce. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 23.10.2019, 10:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Škoricové hniezdaPOTREBNÉ PRÍSADY NA KVÁSOK : 1 lyžicu hladkej múky, 40 gr droždia, 1 lyžičku kryštálového cukru, 100 ml vlažného mlieka NA CESTO : 500 gr polohrubéj múky, 70 gr kryštálového cukru, 2 žĺtky, 200 ml vlažného mlieka, 100 gr rozpusteného masla, múku na pomúčenie dosky, 100 gr zmäknutého masla na natieranie, 2 balíčky škoricového cukru, 2 lyžice jemného kryštálového cukru na posypanie, soľ POSTUP PRÍPRAVY Z múky, droždia, cukru a vlažného mlieka vymiešame kvások a necháme na teplom mieste vykysnúť. Preosiatu múku zmiešame s cukrom a so soľou. Pridáme žĺtky rozmiešané vo vlažnom mlieku, 50 gr rozpusteného masla a vykysnutý kvások. Vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 1 cm. Natrieme zmäknutým maslom, trikrát preložíme po šírke a potom ešte po dĺžke. Prikryjeme utierkou a necháme 30 minút kysnúť. Nakysnuté cesto rozváľkame na hrúbku 7 až 8 mm. Potrieme zvyšným rozpusteným maslom a posypeme škoricovým a kryštálovým cukrom. Cesto pevnejšie stočíme a pokrájame na plátky hrubé asi 1,5 až 2 cm. Uložíme plochou stranou na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ešte chvíľu kysnúť. Potom vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 200 C pečieme asi 15 minút. Hotové poprášime jemným kryštálovým cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 26.4.2012, 12:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
školská taška pre prváčikaPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto som robila podľa Adriana B ID 32431. Robila som 3 korpusy. Jeden bol na vykrajovanie. Plnka: 3 celé vajcia, 24 dkg práškového cukru, 30 dkg masla, kakao POSTUP PRÍPRAVY Plnka : Vajcia s práškovým cukrom šľahať nad parou. Keď je to husté odložiť a vychladnúť, sem - tam premiešať. Vymiešať 30 dkg masla a pomaly zmiešať spolu. Na koniec pridať kakao. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Torta pre škôlkarov a budúcich školákovPRO INSPIRACI OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (3) posledné: 2.9.2010, 10:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Medzevské ružePOTREBNÉ PRÍSADY 500 gr hl. muky špeciál, 30gr droždia, 3 lyžice kryštálového cukru, 1 žĺtok, 1 vajce, 1 balíček vanilínového cukru, štipka soli, hrozienka, posekané orechy, 250 ml mlieka, 1 lyžica Ramy PLNKA: 250gr Ramy, 2 žĺtky, 80 gr práškového cukru POSTUP PRÍPRAVY Múku preosejeme, prídame kvások pripravený v troche osladeného vlažného mlieka, vajce, žĺtok, rozpustenú ramu a vanilínový cukor. Vypracujeme vláčne cesto a dáme ho kysnúť. Plnka: Ramu , žĺtky a práškový cukor vymiešame do penista. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 24.1.2010, 18:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
MedovníčkyPOTREBNÉ PRÍSADY 65 dkg hladkej múky, 25 dkg práškového cukru, 5 dkg masla, 15 dkg tekutého medu, 4 žltky, 1 kávovú lyžičku prášku do perníka, 2 kávové lyžičky sódy bikarbóny, 5 lyžíc mlieka POSTUP PRÍPRAVY Všetko zmiešať a nechať stáť 24 hodín. Na druhý deň vyvaľkať a dávať na plech po upečení potrieť vajcom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (3) posledné: 30.11.2014, 18:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Trasená tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 2 šľahačkové smotany, 2 konzervy mandariniek, 2 pudinky čo sa nevaria Dr. Oetker {kúpila som v Kauflande}, piškóty POSTUP PRÍPRAVY smotany, mandarinky a pudinky dáme spolu do nádoby ktorú uzavrieme a začneme s ňou triasť. Za chvílu je to husté. Na dno formy dáme piškóty namočené v rume alebo káve. Na piškóty dáme zmes a dáme to do chladničky stuhnúť. Na koniec to môžme ozdobiť šľahačkou. Je to rýchle, jednoduché a výborné. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 16.11.2009, 9:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Koláčiky pre školákovPOTREBNÉ PRÍSADY 300 gr polohrubej múky, 200 gr ovsených vločiek, 400 gr kryštálového cukru, 200 gr nahrubšie mletých orechov, 150 gr masla alebo rastlinného tuku, 2 PL medu, 50ml teplej vody, 1,5 ČL sódy bikarbóny. POSTUP PRÍPRAVY V obrazkovom postupe OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 8.3.2010, 21:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Sliepka na kariPOTREBNÉ PRÍSADY 1 sliepka, 1 cibuľa, 3 lyžice ramy, 4 lyžice hladkej múky, 150 gr sterilizovaného hrášku, 150 ml sladkej smotany, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžica kari korenia, citrónová šťava POSTUP PRÍPRAVY Uvarenú sliepku zbavíme kože, mäso oberieme a pokrájame na menšie kúsky. V rajnici roztopíme ramu, opražíme na nej nadrobno pokrájanú cibuľu, posypeme múkou, karí korením a ešte chvíľu popražíme. Potom primiešame asi 750 ml vývaru ( keď nemám vývar tak dám do vody rozpusťiť bujón). Do omáčky dáme mäso a odkvapkaný hrach, dochutíme ju soľou, mletým korením a citrónovou šťavou. Hotové zjemníme sladkou smotanou. Podávať môžme s cestovinou. Vyskúšajte je to výborné doporučujem. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 18.5.2014, 13:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Svadobná tortaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY *** POSTUP PRÍPRAVY ** ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (6) posledné: 11.9.2009, 19:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 19 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |