Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
POTREBNÉ PRÍSADY
1000g zemiakov (1/2 varené, 1/2 surové),
200g pomletých škvariek,
100-150g klobásy,
1 vajce,
soľ,
korenie,
paprika,
3-4 strúčiky cesnaku,
masť,
cibuľa alebo slanina.
POSTUP PRÍPRAVY
Zemianky uvaríme v šupke, ošúpeme a postrúhame. Pridáme postrúhané surové zemiaky, ostatné prísady a dobre pomiešame. Z masy tvarujeme malé guľky, obalíme ich v hladkej múke a varíme v osolenej vode 10-15minút. Keď vyplávajú napovrch, vyberieme ich dierkovou varechou, dáme na misu a polejeme masťou a upraženou cibuľkou alebo slaninkou. Výborné sú s dusenou kvasenou kapustou.
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |
KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |