. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

. () ID
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 1.1.1970
Naposledy: 1.1.1970 1:00
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE
RODINNÉ FOTOGRAFIE
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY
RECEPTY
NÁVODY
BLOGY
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7)

OMÁČKY

Tzatziky



POTREBNÉ PRÍSADY

šalátovú uhorku, 1 biely krémový jogurt, mätu alebo kôpor, cesnak, biele korenie, olivový olej, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Šalátovú uhorku si postrúhame na hrubšom strúhadle a vytlačíme z nej prebytočnú šťavu. Pridáme k nej jogurt, prelisovaný cesnak, kôpor alebo mätu, soľ, olivový olej. Podávame chladené k hlavným jedlám.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Talianska omáčka



POTREBNÉ PRÍSADY

2 ks zelená paprika, 2 ks feferónka alebo čili paprička, 4 ks rajčina, 100 g údená slaninka, 2 ks cibuľa, 8 strúčikov cesnaku, soľ, kryštálový cukor, mleté čierne korenie, provensálske byliny, majoránka, olivový olej, 1 PL horčice, 2 dl biele víno, solamyl na zahustenie

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu nakrájame na drobné kocky. Takisto slaninku, papriku aj rajčiny. Na olivovom oleji cibuľu speníme, posypeme kryštálovým cukrom a prudko opekáme. Polovicu cesnaku popučíme veľkým nožom, nakrájame nadrobno a pridáme k cibuli restovať. Trocha mletej rasce, slaninku, feferónky alebo čili, zelené papriky nadrobno nakrájané, to všetko pridáme do rajnice alebo voku a restujeme. Po chvíli zalejeme bielym vínom, pridáme horčicu, soľ, lyžičku vegety, trocha provensálskeho korenia, trocha majoránky, mleté čierne korenie, prípadne trocha vody a dusíme na miernom ohni asi 20 min. V troche vody rozrobíme solamyl, pridáme do zmesi a mierne 1 min. povaríme a odstavíme. Je dobré nechať asi hodinu stáť, aby všetky ingrediencie prešli tou dobrotou. Dá sa používať na cestovinu, na pizzu, ale aj na druhý deň studené na chlieb.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Papriková omáčka



POTREBNÉ PRÍSADY

130 g majonézy, 4 zelené papriky, 10 g kečupu, 5 g octu, soľ, cukor, mleté čierne korenie, worcestrovú omáčku

POSTUP PRÍPRAVY

Umyté a osušené papriky ponoríme na 3 minúty do rozohriateho oleja. Potom ich vyberieme, stiahneme šupku, očistíme od jadierok a pokrájame na drobné kúsky. V miske dobre rozmiešame majonézu s kečupom, octom, soľou, mletým čiernym korením, worcestrovou omáčkou a nakoniec pridáme pokrájané papriky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 27.2.2009, 13:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Kyjevská sardinková nátierka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 konzervu sardiniek vo vlastnej šťave, 1 konzervu tuniaka, 1 konzervu treščej pečene, 1 stredne veľká cibuľa, 2-3 vajíčka, citrón, horčica, korenie mleté, rasca, soľ, maslo (200 g)

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia uvaríme natvrdo a necháme vychladnúť, do misky dáme tuniaka, sardinky a treščiu pečeň a vidličkou rozdrobíme a premiešame. Pridáme najemno pokrájanú cibuľu, vajíčka nastrúhame na jemnom struháku rovno do misky. Pridáme horčicu (podľa chuti), pridáme šťavu z jednej polovice citróna (postupne primiešavame). Pridáme korenie (najlepšie cayenské), rascu, soľ podľa chuti a nakoniec primiešame maslo. Všetko pomaly premiešame vidličkou v kombinácii s lyžicou. Po vychladnutí podávame na čiernom chlebe, ozdobíme plátkom citróna a petržlenovou vňaťkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Cesnaková nátierka s lunexom



POTREBNÉ PRÍSADY

1 šľahačková smotana, 1 krabička lunexu (8 ks trojuholníkov), cesnak podľa chuti, kúsok nivy (nemusí byť)

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko vymixujeme. Nakrájame rožky na kolieska a natrieme nátierkou. Môžeme dať na pomazánku aj koliesko klobásy.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Bryndzová nátierka so syrom



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g bryndze, 150 g masla, 3 strúčiky cesnaku, 2 trojuholníky karičky (alebo iného taveného syra), 100 g akavi(alebo iného slaného syra) do nátierky možeme pridať aj trochu červenej mletej papriky

POSTUP PRÍPRAVY

Bryndzu rozmiešame s maslom a taveným syrom. Pridáme roztlačený cesnak a postrúhaný slaný syr. Všetko dobre premiešame. Namiesto cesnaku môžeme použiť aj nadrobno posekanú menšiu cibuľu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 27.2.2010, 11:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Hrianky s pečeňovou nátierkou



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: 20 g masti, 20 g cibule, 100 g pečene, soľ, mleté čierne korenie, 1 natvrdo uvarené vajce, 50 g škvariek, 1 lyžička horčice, sendvič

POSTUP PRÍPRAVY

Ako na to:
Na masti speníme posekanú cibuľu, pridáme umytú pokrájanú pečeň a rýchlo upečieme. Podlejeme troškou vody a vychladnutú pečeň aj so šťavou vložíme do mixéra. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, uvarené posekané vajce, horčicu, škvarky a všetko spolu zmixujeme, alebo dvakrát premelieme na mäsovom mlynčeku. Zo sendviča nakrájame tenké plátky, ktoré po oboch stranách opečieme.
Vychladnuté natierame pečeňovou nátierkou a ozdobíme kyslou uhorkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu