
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
SLADKÉ JEDLÁ |
Skvelé mufinyPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g polohrubej múky 125 g masla 1 prášok do pečiva 1 vanilkový cukor 100 g práškového cukru 2 vajíčka 1 pochúťková smotana POSTUP PRÍPRAVY Múku zmiešame s práškom do pečiva. Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do penista, pridáme vajíčka a smotanu, nakoniec postupene pridávame múku. Košíčky plníme do 2/3 cestom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C cca. 25 minút. A náš skvelý typ: primiešavam do cesta nadrobno nasekanú čokoládu, potom vrstvím do košíčkov väčšiu kávovú lyžičku cesta, dám maliny, ríbezle, čučoriedky....proste akékoľvek ovocie a na to dám druhú časť cesta, proste aby to bolo do tých 2/3. Sú absolútne lahodné a vždy robím dve až tri dávky. Dlho sa neohrejú, vyskúšajte....mňamky - mňam..... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
"Trepaná torta"POTREBNÉ PRÍSADY 3 šľahačkové smotany 30 % a viac 2 pudingy Dr. Oetker Creme Olé - bez varenia /čokoládový alebo vanilkový - podľa chuti/ 2 mandarínkové kompóty /tiež podľa chuti - ananás, jahody, maliny..../ Piškóty POSTUP PRÍPRAVY Tortovú formu vyložíme piškótami, ktoré trošku polejeme šťavou z kompóta. Do uzatvárateľnej misky /miska kyska/ dáme: 2 smotany, kompót a pudingy, dobre zatvoríme a silno "trepeme" miskou kým to nezhustne. Fakt netreba dlho. Natrieme na piškóty a zo zvyšnej smotany vyšľaháme šľahačku s trochou cukru práškového a natrieme na krém. Môžeme posypať nastrúhanou čokoládou. Dáme schladiť do chladničky a hor sa do papania..... Je absolútne skvelá a rýchlo je spravená a ešte rýchlejšie spapaná.... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 13.9.2012, 13:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Parížsky čokoládový zákusokPOTREBNÉ PRÍSADY Krém: 30 dkg čokolády na varenie 3 dcl šľahačkovej smotany 24 dkg kryštálového cukru 3 dkg masla Biskvit: 10 vajec 10 lyžíc kryštálového cukru 10 lyžíc polohrubej múky prášok do pečiva kakao olej /cca. 4-5 lyžíc/ POSTUP PRÍPRAVY Krém: Uvedené suroviny varíme /nie úplne variť - len nechať všetko rozpustiť/ kým sa cukor nerozpustí, odložíme do chladničky a na druhý deň vyšľaháme. Natrieme na vychladnutý biskvit a polejeme čokoládou. Krájame na trojuholníky. Biskvit: z bielkov vyšľaháme sneh žĺtky vyšľaháme s cukrom na penu /môžeme pridať 2-3 lyžice teplej vody, pôjde to lepšie šľahať/, pridáme polohrubú múky zmiešanú s práškom do pečiva, olej, kakao a sneh z bielkov. Pečieme pri teplote 180 °C, cca 10 - 15 minút - treba pozrieť. Hmmmm je veeeeľmi dobrý, treba vyskúšať a ochutnať.....dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (9) posledné: 23.9.2009, 13:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |