
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
MLETÉ MÄSO |
LasagnePOTREBNÉ PRÍSADY Lasagne, cibuľa, olej, mleté mäso (používam chudé bravčové), lúpané paradajky v konzerve, mrazená zelenina (napr. hrášok alebo čo doma nájdem v mrazáku), hladká múka, mlieko, koreniny - kari, mleté čierne korenie, sušený cesnak, sladká červená paprika a strúhaný syr (najlepšie parmezán, ale samozrejme nemusí byť) POSTUP PRÍPRAVY K dozlatova opraženej cibuľke na oleji pridáme mleté mäso, okoreníme a podlejeme troškou vody. Keď je mäsko hotové pridáme zeleninku a rozmixované paradajky. Z oleja, múky a mlieka si pripravíme bešamel. Na dno sklennej misy poukladáme lasagne rovno z krabičky bez predchádzajuceho varenia, zalejeme mäsovozeleninovou zmesou a bešamelom. Vrstvy pridávame podľa veľkosti (hĺbky :-) misy. Niekedy, keď mám veľa syra, dávam syr i na každú vrtvu bešamelu, ale vačšinou len na vrch. Upečieme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 1.2.2009, 10:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() Kurča po arabskyPOTREBNÉ PRÍSADY Kuracie stehná a prsia, lúpané pradajky v konzerve, baklažán, mrazenú zeleninu (mix), soľ, čierne korenie, kari, sladká červená paprika, škorica (celá), olej, bobkový list, cibuľa, cesnak, múka, mlieko POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu osmahneme na oleji vo veľkom hrnci do zlatova, pridáme kurča, posolíme, pridáme papriku, kari, čierne korenie, škoricu, 2-3 strúčiky cesnaku, bobkový list, podlejeme vodou a uvaríme. Keď je kurča hotové, vyberieme škoricu, pridáme rozmixované paradajky, olúpaný, nakrájaný a na oleji do zlatova opečený baklažán a tiež mrazenú zeleninu. Varíme, kým zelenina zmäkne a prebytočná voda sa odparí. Všetko dáme do sklenenej misy. Z oleja, múky a mlieka si pripravíme bešamel a nalejeme na hotovú zmes mäska a zeleniny. Dáme zapiecť. Ja dávam do mikrovlnky na crisp funkciu cca 10 minút, kým bešamel trošku zhnedne. Podávame s ryžou (najlepšie basmati :-)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() TiramisuPOTREBNÉ PRÍSADY 8 vajec, 2x mascarpone (po 250g), 6 lyžíc cukru kryštal, 2 balíky piškôt, nescafé, amareto (alebo mandľová esencia :-)), kakao POSTUP PRÍPRAVY 8 žĺtkov rozmixujeme s mascarpone a cukrom. Z bielkov vyšľaháme sneh a pridáme do krému. Piškóty namáčame v silnej káve s pár kvapkami amareta (vychladnutej) a ukladáme do misky, vrstvu piškôt zalejeme krémom a zopakujeme podľa výšky misky. Uložíme do chladu a pred podavaním posypeme kakaom. Zvyčajne to robím z polovičnej dávky. Môže sa miesto skleneného pohára, či misky použiť i tortová forma a potom krájať ako tortu. Vtedy používam dlhé piškóty. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 15.10.2014, 19:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |