Veronika D. (ejula) ID 69667 |
 |
Oblasť: Bánovce nad Bebravou |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 21.11.2008 |
Naposledy: 20.2.2023 8:23 |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
POTREBNÉ PRÍSADY
2a1/2 dcl vody, 30 dkg medu, 50 dkg kryštál.cukru, 40 dkg hlad.múky výberovej špeciál, 90 dkg polohrubej múky, 2 dkg sodalic, 2 celé vajcia, 2 polievkové lyžice mletej škorice, 2 mokka lyžičky tlčených hrebíčkov, 2 mokka lyžičky anízu, 2 a1/2 dcl oleja
POSTUP PRÍPRAVY
V kastróli zahrievame (nevaríme!) vodu, med a cukor do rozpustenia všetkých prísad. Necháme vychladnúť. Do vychladnutého (všetko spracovávame v kastróli) pridáme všetky ostatné suroviny a vymiesime hladké cesto. Odložíme cez noc na chladné miesto. Na druhý deň - dáme na dosku vysypanú múkou a spracuvávame len toľko cesta, koľko potrebujeme na vykrajovanie na 1 plech. Vygúľame na hrúbku 4-5 mm, vykrajujeme a kladieme na smetolom (visou) vymastený plech. Pečieme v dobre vyhriatej rúre pri strednom plameni asi 10´ (Sledovať, pripekajú rýchlo.) Upečené ešte na plechu potierame vajíčkom, necháme uschnúť a ukladáme do hrnca pod pokrievku. Zdobíme polevou.
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |