. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Hedviga Z. (HEDA) ID 641
.
mimibazar.sk/heda
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 14.8.2005
Naposledy: 10.6.2016 10:38
Aktualizácia: 17.3.2015 21:49
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 179
RODINNÉ FOTOGRAFIE 33
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 9
RECEPTY 9
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9)

MÚČNIKY, POHÁRE

BUBLANINA



POTREBNÉ PRÍSADY

Po veľmi dlhom čase opäť pridávam chutný receptík. Bublanina je veľmi rýchla a veľmi chutná. Budeme potrebovať prísady, ktoré doma mávame vždy poruke :) -150 g masla -200 g práškového cukru -2 vajcia -1 dcl mlieka -300 g polohrubej múky - prášok do pečiva, vanilínový cukor, citrónovú kôru, rôzne ovocie, kompótové alebo sezónne

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo vymiešame do peny, pridáme polovicu práškového cukru, žĺtky, postrúhanú citrónovú kôru(nevadí ak ju nemáme), vanilínový cukor a po troche mlieko. Po každej ingrediencii zamiešame. Ušľaháme si sneh z bielkov dotuha, do ktorého pridáme druhú polovicu práškového cukru, zamiešame.
Nakoniec primiešame sneh z bielkov, spolu s múkou, do ktorej vysypeme prášok do pečiva.
Konečná fáza spočíva v tom, že si prichystáme plech, vymastený a vysypaný, na ktorý vylejeme cesto a šup do horúcej rúry, tak na 30 minút.
Moja dnešná bublanina je aj s kakaom, nechala som si kúsok cesta do ktorého som pridala 2 lyžičky kakaa a navrch som ho naliala, ak sa Vám kakové cesto bude zdať veľmi tuhé, pridajte kvapku mlieka, podľa potreby.
No a aby som nezabudla na ovocie, ja som pridala jahody a čierne ríbezle, bublaninu posypte ovocím a potom šup do rúry. Keď vychladne, posypte ju práškovým cukrom.
Dobrú maškrtu, želám!!!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

BARANIE ROŽKY ALEBO AJ UHORKY



POTREBNÉ PRÍSADY

Baranie rožky alebo uhorky

POSTUP PRÍPRAVY

Nálev:
3L vody
100 g kuchynskej soli
350-400 g kryštálový cukor
1 L octu
(ak máte baranie rožky v menšom množstve tak si urobte nálev iba z polovičných dávok)
Uhorky zalievam rovnakým nálevom, je skvelý !!!!!
Nálev si iba zohrejeme, aby sa prísady rozpustili, a vychladeným zalievame zaváraniny.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

UNCLE BENS - po domácky



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg papriky
1kg paradajky
1 kg cibule
1-1,5 dcl oleja
0,5 dcl octu
2-3 pretlaky (ja dávam takú strednú konzervu)
konzerva kukurice
konzerva šampiónov
pol fľaše kyslých uhoriek
soľ podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Postup je veľmi jednoduchý, robí sa podobne ako lečo.
Zeleninu si umyjeme a všetku si ju pekne nakrájame.
Najprv udusíme papriku, pridáme paradajky, cibuľu aj všetky prísady a dusíme.
Celkom na záver pridáme šampióny, kukuricu a kyslé uhorky, premiešame a necháme už iba prejsť varom.
Odstavíme a naplníme do fliaš, uzavrieme a 15 minút sterilizujeme.

Tento Uncle Bens po tepelnej úprave je výborný k dusenému kuraciemu masu, alebo len tak s ryžou.
Kto má rád pikantné, pridá si čili papričky.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 28.9.2016, 18:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

SLIVKOVÁ NUTELA



POTREBNÉ PRÍSADY

Slivky 2 kg
1 kg kryštálovéhé cukru
150 g kakao
100 g čokoládu na varenie

POSTUP PRÍPRAVY

Slivkovú nutelu robievam každý rok, a chcem sa o túto dobrotu s vami podeliť, pretože je výborná či už na palacinky, alebo na chlebík, alebo len tak :)

Z 2 kíl sliviek som pozavárala 8 fliaš.

Najprv si slivky umyjeme a odkôstkujeme.
Dám ich rozvariť do vačšieho hrnca, ale môžu s aj najprv rozmixovať......
Keď sú rozvarené, pridám tam cukor, kakao, polámanú čokoládu na varenie(možu sa pridať aj posekané oriešky) a povaríme kým sa zmesi spoja a čokoláda roztopí, nech to prebuble....
Odstavíme a necháme vychladnúť a skryť z dohľadu detí, aby z nej neubúdalo :))

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 37 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (36) posledné: 18.8.2018, 12:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

BRYNDZOVÉ STRAPAČKY



POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky, hrubú múku, 1 vajce, soľ, bryndzu, slaninu

POSTUP PRÍPRAVY

Milé mamičky aj nemamičky, chcem Vám ukázať spôsob ako ja robím bryndzové strapačky.

Na začiatok si dám do veľkého hrnca variť vodu, pridám lyžičku soli. Popražíme slaninku.
Očistené zemiaky (asi tak 5-6), pokrájam na malé kocky a šupnem ich do mixéra. Keď sú rozmixované, pridám jedno celé vajce, a hrubú múku, tú pridávam až pokiaľ je cesto dostatočne husté, aby sa mi vo vode halušky nerozpadli, môžete si to aj skúsiť ak Vám už voda vrie, a podľa toho pridať múku.
Do vriacej vody cez strapačkové sito robíme halušky, ja ich robievam cez veľké strúhadlo, takto sú menšie.
Zároveň aj premiešame a chvíľu povaríme, kým vyplávajú na povrch.
Prelejeme cez sitko, prepláchneme studenou vodou.
Odkvapkané, ich dám do misky a pridám premiešanú bryndzu, potom už iba servírujem.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 30.9.2011, 17:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

BANÁNOVÉ REZY



POTREBNÉ PRÍSADY

PIŠKÓTA:
8 vajec,
8 lyžíc kryštálového cukru,
4 lyžice hrubej múky a 4 lyžice hladkej múky
KRÉM:
3 vajíčka,
15 dkg práškového cukru
2 lyžice hrubej múky
2 lyžice kakaa
Heru
2 banány
džem
čokoládu na varenie

POSTUP PRÍPRAVY

Ponúkam Vám veľmi jednoduchý a na čas nenáročný banánový koláčik, ja ho zvyknem robiť ako rezy, ale aj ako tortu. Verte mi, že sa po ňom iba tak zapráši.
Fotky prípravy som nenafotila, kedže som si neskoro spomenula :()...........takže poďme na postup.

1. V prvom rade si oddelíme bielka a žĺtka. Bielka vyšľaháme spolu s cukrom, ak to máme vyšľahané dotuha, pridáme po jednom žĺtka a zľahka vymiešame. Potom pridávame postupne obe múky a opať vymiešame. Túto zmes vylejeme na plech na vymastený papier. Dáme piecť do vyhriatej rúry, na 180 stupňov, moja rúra piškótu upečie za 25 minút. Ak ju máme upečenú, necháme piškótu vychladnúť.

2. Krém je taktiež jednoduchá záležitosť. Budeme miešať nad parou (ja vymiešavam vo vačšej miske), tieto ingrediencie- 3 vajíčka, 15 dkg práš.cukru, 2 lyžice hrubej múky a 2 lyžice kakaa. Musíme miešať až do zhustnutia. Potom ju odstavíme a necháme vychladnúť. Ak už zmes vychladla, pridáme do nej Heru a vyšľaháme. Má to byť hladký krém, ktorý potom v chladničke už na piškóte ztuhne.
Banány nakrájajte na kocky a pridajte do plnky.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 57 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (29) posledné: 5.3.2012, 19:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

JABĹČKOVA TORTIČKA-veeelmi jednoducha !!!



POTREBNÉ PRÍSADY

750 g olupanych a postruhanych jablk, 4 dl vody, 6 PL krystaloveho cukru, 2 balicky piskot, 2 balicky Zlaty klas, cokoladova poleva,moze byt aj slahacka na ozdobenie a trochu rumu, ale ja nedavam, pretoze tento kolacik je hlavne pre deti.

POSTUP PRÍPRAVY

tento kolacik je nenarocny na cas a pripravu, detom velmi chuti, skuste a neolutujete :O)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 9.3.2011, 15:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

JABLKOVA NUTELA



POTREBNÉ PRÍSADY

2 kg jablk,
4-5 dl vody,
500 g krystaloveho cukru,
1 vanilinovy cukor,
100g kakaa,
1/2 cokolady na varenie,

POSTUP PRÍPRAVY

Jablka umyjeme,osupeme,povykrajujeme jadernik,mozme pokrajat na mensie kusky a dame dusit do vody,nie na prudkom ohni.Potom pridame ostatne suroviny a este chvilku povarime.Ked nam zmes vychladne,rozmixujeme,naplnime do flias a este 15 minut sterilizujeme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 31.10.2009, 18:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

CALAMADA OD HEDY



POTREBNÉ PRÍSADY

2 kg uhoriek, 2 kg zelenej papriky,2 kg kapusty,1 kg cibule, 2 x DEKO, 0,5 l ocot, 1 kg cukru.Je to na
cca15 flias od tatarky.

POSTUP PRÍPRAVY

Vsetky uvedene prisady pokrajame na tenke rezance,uhorky nastruhame,pridame cukor,DEKO a ocot,poriadne premiesame, a nechame postat bud cely den alebo celu noc,kedy zacneme s pripravou,nic sa nestane ak bude stat cely den a celu noc,krasne rozvoniava........potom ju natlacime do flias,este zalejeme stavou,uzavrieme a sterilizujeme 10 min.Ak vam ostane vela stavy,nevylievajte ju,mozete ju pouzit na inu zeleninu, napr. aj samotne uhorky,alebo cibulku,karfiol,tekvicu a pod....
Ja ju mam od mojej znamej EVY,no je taka vyborna,ze ju nezatajim a ponukam ju aj Vam :O)).

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 26.7.2013, 15:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu