. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Lucia P. (Luzla1) ID 58386
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 9.9.2008
Naposledy: 26.11.2021 6:33
Aktualizácia: 8.7.2016 7:42
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 95
RODINNÉ FOTOGRAFIE 15
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 106
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 106 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,11 ďalšie >>

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Rajčinové placky.



POTREBNÉ PRÍSADY

3-4 veľké rajčiny ( ja som mala vinohradnícke), 1 červená cibuľa, 1 syr balkánskeho typu Pilos (20dkg),soľ, mčk, sušená bazalka, polohrubá múka, repkový olej na vysmážanie.

POSTUP PRÍPRAVY

Račiny pokrájame na menšie kocky, pridáme nadrobno nakrájanú červenú cibuľu, rozdrobíme balkánsky syr, osolíme podľa chuti, okoreníme, pridáme sušenú alebo čerstvú bazalku..premiešame...pridáme cca 5-6 PL polohrubej múky..podla hustoty rajčinového cestíčka a toho koľko pusitia rajčiny vody...vysmážame malé placky. Možme jesť len tak alebo použiť do vege hamburgeru prípadne so zemiakmi a šalátom.
Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Výborný slaný cuketový koláč.



POTREBNÉ PRÍSADY

2 stredne veľké cukety, 2 cibule, 3 - 4 strúčiky cesnaku, 10dkg údeného syra, pol hrnčeka oleja, 3 celé vajcia, 1 hrnček polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, korenie podľa chuti.

POSTUP PRÍPRAVY

Ošúpané cukety nakrájame do misky na malé kocky, pridáme nadrobno nakrájané 2 cibule, roztlačené strúčky cesnaku a nahrubo nastrúhaný údený syr... dochutíme korením..ja som dala trošku mčk, asi 1 čajovú lyžičku vegety, 1 čajovú lyžičku gulášového korenia, prípadne petržlenovú vňať....v pol hrnčeku oleja rozmiešame 3 celé vajcia...pridáme do zmesy...pridáme celý hrnček polohrubej múky v ktorom sme rozmiešali 1 prášok do pečiva...všetko dobre premiešame a dáme piecť na plech vystlaný pečiacim papierom na 180 stupnov na 45 minút cca...dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 7.10.2023, 18:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ČO DOM DAL

Špenátové gnocchi



POTREBNÉ PRÍSADY

kupované gnocchi ja som mala 3balíky čiže cca 1,5 kg, čerstvé umyté špenátové listy Billa 1 balík, 5-6 väčších strúčikov cesnaku,soľ,mčk, vegeta, trochu masla alebo oleja, 1,5 PL hladkej múky, cca 400ml šľahačky, 1 karička alebo bambino v črievku, cca 25 dkg goudy..

POSTUP PRÍPRAVY

Gnocchi uvaríme vo vode podla návodu..scedíme....
Na panvicu dáme na kocky nakrájané cesnaky na troške oleja na miernom ohni osmahneme a pridáme celý balík špenátových listov...osolíme...behom 2 min. nam špenat zvadne a cesnak sa osmahne...odstavíme bokom...
v hrnci si na troche oleja alebo masla jemne osmahneme 1,5 PL hladkej múky....prilejeme šľahačku a pomaly varíme na redší bešamel...pridáme karičku z črievka, nastrúhanej cca 20dkg goudy na jemno nechame roztopiť..osolíme ovegetíme a okoreníme podla chuti...do syrovej zmesy pridáme špenátovú zmes zamiešame a pridáme uvarené gnocchi...dobre premiešame a dáme do zapekacej misy..vrch posypeme zvyškom strúhanej goudy a zapečieme dozlatova...dobrú chuť...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Chrumkavé plnené placky



POTREBNÉ PRÍSADY

na placky : 1-1,5 kg zemiakov, 2 vačšie mrkvy,7-8 strúčikov cesnaku, sušený majorán, soľ, mčk,špaldová múka cca 20dkg, troška sojakrému od Alfabio... na soté : 1 vačšia cibuľa, 6 stoniek sopkového celeru, 4 veľké mrkvy, soľ, mčk, trošku kečupu..ja som dala aj 1PL ajvaru,1údené tofu, trochu horčice, zvyšok sojakrému..korenie podla chuti ja som dala trošku korenia na pečené kura.

POSTUP PRÍPRAVY

Placky : zemiaky, mrkvu a cesnak postrúhame na jemné slížiky, poriadne osolíme pridáme mčk, majorán a špaldovú múku...stipku sojakrému...vymiešame na kompaktnú zmes a smažime menšie placky asi 3ks na veľkej panvici na repkovom oleji do zlatova...
Soté: zvyšok sojakrému, lyžicu horčice, sol, mčk a koreniny podla chuti rozmiešame v miske a pridáme na malé kocky nakrájané údené tofu...zamiešame nech sa obalí zmesou - pacom a osmažíme na repkovom oleji..
Do hrnca dáme na repkový olej pokrájaný stopkový zeler, nastrúhané mrkvy na hrubo, cibulu nakrájanú na jemno...pridáme soľ, mčk...asi deci vody a podusíme do makka...ked je uz zeleninka makka pridáme šprc ostrého kečupu prípadne PL ajvaru kto má doma...necháme ešte 5min prebublať a zredukovať...pridáme osmažené tofu a zamiešame...
na tanier dáme placku ...soté a navrch zase placku...dozdobíme čerstvou zeleninkou...dobrú chuť...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (3) posledné: 4.4.2018, 17:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Paštéta z kuracích pečienok



POTREBNÉ PRÍSADY

0,5 kg kuracích pečienok, 1- 2 červené cibule, 2 strúčiky cesnaku, maslo cca 200g, šľahačka cca 4 PL, cca 100g slaninky, mčk, soľ, nakladané celé zelené korenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Pečienky očistíme umyjeme a dáme na panvicu smažiť na kúsku masla s cibulou a cesnakom a slaninkou nakrájanými na kocky...keď sú pečienky hotové vnútri len mierne ružové dáme ich do misky trochu vychladnúť...osolíme(cca pol malej lyžičky soli.., okoreníme...rozmixujeme ponorným mixérom na kašu...pridáme smotanu na šlahanie, a kúsok masla nech sa roztopí...poriadne premiešame...možme pridať korenie podla vlastnej chuti napr. trochu majoránu,vegety, korenie na gril. kura atd....
zmes prelejeme do misky v ktorej chceme paštétu podávať...roztopíme si zvyšne maslo a polejeme ním povrch paštéty navrch porozhadzujeme pár guličiek nakladaného zeleného korenia v celku prípadne vopred namočené sušené brusnice...brusnice aj korenie môžeme zamiešať aj do paštéty..každý podla chuti :o)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 16.5.2016, 12:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Krémová kalerábová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

4 mladé kaleráby, 4 červené cibule, zeleninový bujon, šlahačka, mčk, prípadne soľ podla chuti..

POSTUP PRÍPRAVY

Kaleráby ošúpeme nakrájame na kocky pridáme na vačšie kocky pokrájané cibule, kocku zeleninového bujonu...zalejeme vodou len niečo máličko nad zeleninu...varíme takmer do makka...pridáme šlahačkovú smotnanu 200 - 250 ml..pridáme mčk a necháme spolu prevariť kým je kaleráb makky...po dovarení dohladka rozmixujeme ponorným mixérom...na zjemnenie možme pridať kúsok masla...prípadne dosoliť polievočku podla chuti...ja nabudúce pridám asi aj pár strúčikov cesnaku..
polievku môžeme podávať s kalerábom nakrájaným napríklad na tenučké hranolky osmazenom na masle...dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 27.2.2017, 22:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Karfiolový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

1 uvarený karfiol, hrsť strúhaného parmezánu, strúhaný cheddar, 3 strúčiky cesnaku, soľ, mčk, 1 vačšia červená cibuľa, maslo,šľahačka.....kto chce môže pridať do zmesy na kolieska nakrájanú klobásku..

POSTUP PRÍPRAVY

Uvarený karfiol v miske rozmačkáme vidličkou najlepšie keď je ešte teplý...pridáme poriadnu hrsť strúhaného parmezánu,hrsť cheddaru, nastrúhané cesnaky, soľ, mčk každý podla chuti...červenú cibuľu nakrájanú na kocečky osmahneme na masle a pridáme do zmesi ...prilejeme hlt šahačky aby bola masa kompaktná...masožrúti možu pridať na kolieska nakrájanú klobásu....dobre premiešanú zmes dáme do gulatej formy vyloženej papierom na pečenie alebo vymazanej a vysypanej strúhankou...vrch posypeme strúhaným cheddarom....pečieme do zlatova na 180 stupnoch...
Ja som to podávala nakrájané na trojuholníky ako tortu na omáčke z pečených paradajok cheddaru na kocky cesnaku soli a mčk...hodí sa k tomu otoustovaná bagetka...dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Tibetské postne jedlo



POTREBNÉ PRÍSADY

Cibuľa alebo por, olej, cesnak 2 strúčiky,čínska kapusta, mrazená zeleninová zmes čínska alebo čo máme doma, kečup, sojová omáčka, 1dcl zeleninového vývaru, 1 PL solamilu,údené tofu...

POSTUP PRÍPRAVY

Omáčka : do malého hrnca dáme na miernom ohni a troške oleja smažiť rozpučený cesnak len kým zavonia nenecháme zhnednúť alebo spáliť...pridáme 2PL lyžice kečupu, 4PL sojovej omáčky...premiešame prilejeme cca 1dcl vývaru...a pridáme menšiu PL solamylu...trošku necháme prebublať ...ak je omáčka príliš hustá prilejeme ešte trošku vývaru alebo vody...
Vo vačšej panvici alebo hrnci osmahneme nakrájanú cibulu alebo por...pridáme na pásiky nakrájanú čínsku kapustu a mrazenú čínsku zeleninovú zmes ( ja som tentokrát nemala dala som zelené lúsky), tofu nakrájané na kocky... prikryté dusíme do makka cca 15 min...ked je zelenina hotová pridáme do nej omáčku ktoru sme si pred tym pripravili...premiešame, necháme prebublať trošku a môžeme podávať...my to najčastejšie jeme s ryžou alebo chlebom...alebo len tak..dobrú chuť...ak má niekto chuť može tofu zameniť za kuracie alebo iné maso.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 11.3.2015, 16:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Zeleninový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 250g špaldovej hladkej múky celozrnnej, 125g masla, 1 celé vajce, pol malej lyžičky soli,3 polievkové lyžice vlažnej vody. Plnka : 1 vačšia červená cibuľa,1 strúčik cesnaku, 1 celá brokolica, 3 mrkvy, cca 200g mrazeného hrášku, 1 celé vajce, 1 balkánsky syr Pilos (200g), 1 šľahačka Rajo oranžová 250ml, soľ, mleté čierne korenie. na udusenie zeleniny kvapku olivového oleja a kúsok masla....

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto: prísady zmiešame dokopy a cesto nacapkáme do tortovej formy 26 cm - urobíme aj vyvýšené okraje cca 3cm.
Plnka : na olivový olej nakrájame na polkolieska červenú cibuľu...pridáme na drobno nakrájanú umytú surovú brokolicu, mrkvy nakrájané na tenké kolieska, prisypeme mrazený hrášok, osolíme, okoreníme...na vrch dáme plátok masla a malý glg zo šlahačky...pod pokrievkou dusíme cca 15 min do polomakka...necháme vychladnúť....
do vychladnutej zeleniny pridáme na kocky nakrájaný balkánsky syr, celé vajce, vylejeme zvyšok šlahačky, trošku soli ale opatrne lebo syr je dosť slaný, mleté čierne korenie a rozpučený strúčik cesnaku...zmes zarovnáme na cesto až po okraje a pečieme na 180 - 200 stupnov cca 1 hodinu....
papáme so šalátom...dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 28.4.2015, 22:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Cuketový s kokosom a rumom.



POTREBNÉ PRÍSADY

1 vačšia cuketa, 2 vačšie mrkvy,1 - 2 celé vajcia,grecky jogurt Pilos 400 ml,1 kl kypriaceho prášku, 1 hrnček špaldovej múky (ja som mala hladkú), 1 hrnček strúhaného kokosu, 0,5 hrnčeka hnedého cukru,olej, rum, hrozienka.

POSTUP PRÍPRAVY

Cuketu si nastrúhame do misky na hrubo( ja som mala mladú tak tam išla aj so šupou aj makkymi jadierkami), mrkvu na jemno, pridáme celé vajce,grécky jogurt (ak nie je kludne kyslú smotanu), kypriaci prášok,múku,kokos,cukor, asi 1 dcl oleja a asi 1dcl rumu..prihodíme 1 - 2 hrste hrozienok...všetko dobre premiešame...cesto by malo mať takú bábovkovú redšiu konzistenciu...ak je príliš riedke pridáme ešte trošku špaldovej múky prípadne ražnej...gulatú tortovú formu si vymažeme maslom a vysypeme strúhaným kokosom...dáme do nej cesto a pečieme "do upečenia" u mna to bolo cca 45 - 50 min na 180stupnov...skúšam špajdlou či sa cesto nelepí už...po vybratí ešte poďobeme celý vrch vidličkou a pošpliechame ešte teplý pár poriadnymi šplechmi rumu..:o) necháme poriadne vychladnúť a papáme koláč je šťavnatý mňam.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 106 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,11 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu