
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() Čučoriedkový cheesecake- BOMBAPOTREBNÉ PRÍSADY KORPUS: grahamové keksíky a masielko roztopené PLNKA: čučoriedky, 4vajíčka, 1 kyslá smotana, neochutený syr- najlepšie philadelphia(cca 500g), citrónová aróma alebo akákoľvek (ktorá chutí) POSTUP PRÍPRAVY Príprava klasická ako pri minulom cheeseaku - len s malými úpravami. Roztopené maslo dáme dokopy s rozmixovanými keksíkmi, vytvoríme lepkavú hmotu- tou vystelieme tortovú formu- môžme dať korpus len na spodok alebo vytiahnuť aj po bokoch- dáme na 10min zapiecť- je potom chrumkavejší! Do väčšej misky dáme philadelphiu (príp. neochutené pomazánkové maslo), mixujeme na najnižších obrátkach, pridáme kyslú smotanu, nech sa pekne všetko spojí; postupne pridáme vajíčka- po jednom, nešľaháme dlho, aby sme vajíčka nerozmixovali; vznikne nám krásna hladká hmota, ktorú vylejeme do pripravenej tortovej hmoty. Ja som tentokrát robila čučoriedkový cheesecake, takže do vyšľahanej zmesi som zamiešala jemne čučoriedky, vyliala do formy a ešte posypala čučoriedkami. Pečieme na strednej mriežke prvých 10minút na 200 stupnoch, potom znížime na 170 a pečieme podľa potreby-30 až 50minút. Správnosť zistíme tak, že keď zatriasieme formou,stred by sa mal trocha triasť, ako želatína/rôsol. A už len degustovať. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 18.8.2009, 15:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() Cheesecake-neskutočný!!!POTREBNÉ PRÍSADY 240g keksíkov (najlepšie Hobbits celozrnné) 140g roztopeného masla 600-750g syr bez príchute (ricotta, mascarpone, natierkove maslo philadelphia alebo akékoľvek iné) 1 kyslá smotana (200g) 90g cukru 1 čaj.lyžička vanilkovej esencie 4 celé vajíčka a 1 žĺtok 4-8 čaj.lyžičiek citrónovej/limetkovej šťavy (podľa toho, aký kyselkavý chceme koláčik) POSTUP PRÍPRAVY Keksíková podložka Keksíky(najlepšie kombinácia čoko a nečoko) rozdrobíme na malé kúsky a roztopené maslo nalejeme na túto rozdrvenú zmes. Premiešame, až kým nám nevznikne hmota- ani riedka, ani tuhá, ktorou vystelieme spodok tortovej formy (na spodok tortovej formy je dobré dať pečiaci papier potretý trochou masla). Keksíkovú hmotu musíme poriadne zatlačiť, ak sa dá, zdvihnúť ju aj do krajov a čo najviac, ako sa len dá, utlačiť pohárom s plochým dnom/rukou. Keďže sa koláč bude piecť vo vodnom kúpeli, je potrebné ešte tortovú formu obaliť alobalom, aby dnu neprenikla ani kvapka vody. Predhrejeme trúbu na 180´C a keksíkovú hmotu dáme na 10minút zapiecť a dať do chladničky, kým si pripravíme ostatné. Dosiahneme väčšiu chrumkavosť. Krém Všetky ingrediencie by mali mať izbovú teplotu. Väčšina týchto koláčov je pripravovaná v 24cm tortovej forme. Aby bol krém čo najjemnejší, treba ho poriadne vyšľahať. Aby mal tú správnu konzistenciu, treba ho šľahať na najnižších otáčkach. Čiže všetok syr si dáme do misky a na slabých otáčkach šľaháme do hladka. Keď je syr hladký, treba pridať cukor a miešame dovtedy, kým nebude celá zmes znova krásne hladká. Teraz prídu na rad všetky ostatné ingrediencie okrem vajíčok, teda vanilková esencia, na to citrónovú šťavu-každý podľa chuti a za 1 čaj.lyžičku kôry z citróna alebo limetky. Tak isto pomalé a hladké zapracovanie. Po tomto všetkom pridáme postupne 4vajíčka a žĺtok a čím viac sa budem približovať ku konečnému výsledku, tým pomalšie mixujeme. Nakoniec ešte pridáme kyslú smotanu a domixujeme do krásne hladkej konzistencie. Hmotu opatrne vlejeme na keksíkový základ, necháme ešte chvíľu, cca 5min odpočinúť a aby sa táto hmota celkovo zbavila bubliniek, nôž ponoríme do krému a zľahka ním pár krát urobíme veľké písmeno S v tortovej forme. Cheesecake sa dáva do vodného kúpeľa, aby sa rovnomerne upiekol. Trúba musí byť určite vyhriata na 160´C (bez teplovzduchu). Plech umiestnime o jednu koľajničku nižšie ako je stred, vložíme tortovú formu s náplňou a zalejeme do polovice formy vriacou vodou. Necháme piecť min. 30-40minút, skôr trúbu určite neotvárajte, inak sa torta prepadne!!! Koláč ale musíme naoko kontrolovať, pretože sa môže upiecť aj skôr. Zistíme to tak, že ak poklepeme lyžicou na bok formy, torta by sa mala trocha triasť ako želé alebo rôsol (prostriedok však nesmie zostať tekutý!!!). Aby koláč pokojne vychladol, je dobré ho nechať vo vypnutej trúbe s pootvorenými dvierkami cca 2hodiny. Vyčkáme, kým koláč vychladne na izbovú teplotu a dáme ho min. na 4hodiny do chladničky(odporúča sa 2x toľko). Podávame s ovocím, posypané kakaovým práškom alebo každý podľa fantázie. VYNIKAJÚCE!!!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 29.3.2009, 21:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |