Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
POTREBNÉ PRÍSADY
1téglik smotany na šľahanie,1vrecúško vanilkového cukru,2 tégliky kyslej smotany,1 smotanové nátierkové maslo,4 lyžice práškového cukru,2 baličky detských piškót ,káva a rum na navlhčenie piškót.
POSTUP PRÍPRAVY
Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom na tuhú šľahačku,vmiešame do nej kyslú smotanu a nátierkové maslo,ktoré najprv vymiešame s praškovým cukrom.V miske zmiešame uvarenú a vychladnutú kávu s rumom v ľubovoľnom pomere.Tretinu piškót navlhčíme kávou,uložíme na dno tortovej formy, potrieme vrstvou krému a postup zopakujeme až do spotrebovania surovín.Vrchnú krémovú vrstvu zľahka posypeme instantnou kávou zmiešanou s cukrom a dáme do chladničky stuhnúť aspoň na 6 hodin.Pre deti namiesto kávy s rumom použijeme na namáčanie piškót uvarené a mierne osladené kakao a hotový dezert namiesto instantnej kávy s cukrom husto posypeme grankom.
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
KOMENTÁRE (1) posledné: 7.5.2009, 18:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |