
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Išelské koliečkaPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 42 dkg hladkej múky, 14 dkg práškového cukru, 2 vanilkové cukre, 8 dkg mletých orechov, 4 dkg kakaa, 1/2 kávovej lyžičky škorice, 28 dkg Hery. Krém: 125 ml mlieka, 1a1/2 lyžice hladkej múky, 1 žĺtok, 10 dkg masla, 10 dkg práškového cukru, 1/2 sáčku vanilkového cukru, 5 dkg mletých orechov POSTUP PRÍPRAVY Suroviny na cesto zmiesime, je suchšie, nakoľko tam nejde vajce. treba trošku trpezlivosti. potom vyváľkame cca na 2 mm a vykrajujeme kolieska, ktoré upečieme. Po vychladnutí plníme krémom. Mlieko uvaríme s hladkou múkou a žĺtkom. Kašu necháme vychľadnúť. Medzi tým si vymiešame maslo s cukrom a vanilkovým cukrom. Keď je kaša studená pomaličky pridávame do vyšľahaného masla a miešame mixérom. na konci pridáme pomleté orechy. Naplnené kolieska polejeme čokoládou a na vrch oriešok. Z tejto dávky mi vyšlo presne 40 ks (už zlepených). Sú vynikajúúúúúce. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 30.12.2014, 22:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Jágerské gombíkyPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 30 dkg hladkej múky, 14 dkg Hery, 5 dkg masla, 6 dkg práškového cukru, 3 žĺtky, Na potretie marhuľový al. ríbezľový džem, Na vrch: ušľahaný sneh z 3 bielkov, 20 dkg práškového cukru, 20 dkg mletých orechov POSTUP PRÍPRAVY Cesto vypracujeme, vyváľkame a vykrajujeme kolieska. Kolieska potrieme džemom. Sneh vyšľaháme, pridáme cukor a zľahka vmiešame orechy. Na džem dáme kopcom lyžičku snehu a trošku rozotrieme, naozaj len trošku, aby moc nestiekol. Na vrch položíme kúsok orechu. Pečieme pri teplote 150 st. cca 20 min. pekne do ružova. sú výýýýbornééé ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 74 návštěvníkov) KOMENTÁRE (69) posledné: 4.12.2015, 21:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() Jablkové dolky - výýýbornéééPOTREBNÉ PRÍSADY 300 ml mlieka 300 ml hladkej múky 300 ml na hrubo postrúhaných jabĺk 1 vajce 1 vanilkový cukor 1 prášok do pečiva štipka soli POSTUP PRÍPRAVY Najprv som zmiešala sypké suroviny, k tomu som pridala mlieko v ktorom som rozštrúdľovala vajce a nakoniec som pridala jabĺčka. Vysmažené na oleji som potrela lekvárom, na to rozrobený tvaroh, šľahačka a čokoládka. Iné som pokvapkala javorovým sirupom a posypala nasekanými orieškami. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) KOMENTÁRE (20) posledné: 17.10.2015, 12:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Jablkový mrvenicový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 170g hladkej múky, 1 KL PDP, 50 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, štipka soli, 1 vajce, 100 g masla. Plnka: jablká - ošúpané a nakrájané na tenké ale nie úplne, cca 2-3 mm plátky, na posypanie hnedý cukor a mletá škorica. Mrvenica: 1a1/2 dl hladkej múky, 1/2 dl ovsených vločiek, 3 lyžice práškového cukru, 100 g masla. POSTUP PRÍPRAVY Všetky prísady na cesto zmiešame a poriadne vymiesime. Cestičko dáme na vymastený a stúrhankou vysypaný plech (ja mám s priemerom 27cm) a len pomúčenými rukami poroztláčame až po okraj. Na cesto naukladáme nakrájené jabĺčka, tesne vedľa seba, môžu sa aj prekrývať, posypeme hnedým cukrom a škoricou. Všetky prísady na mrvenicu zmiešame a necháme cvhíľku odstáť v chladničke. Lepšie sa s ňou pracuje. Touto potom posypeme jabĺčka a dáme piecť. Pečieme do ružova cca na 190 st. C. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 23.11.2011, 16:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() Kuracia roláda v lístkovom cestePOTREBNÉ PRÍSADY Kuracie prsia, lístkové cesto, plátkový syr gouda, plátková mozarella, šunka nakrájaná na plátky, kápia, soľ. POSTUP PRÍPRAVY Lístkové cesto vyváľkame. Na neho naukladáme vyklepané kuracie prsia, ktoré sme posolili. Na mäso naukladáme šunku, na to striedame plátok goudy a vedľa plátok mozarelly. Z kápie si odrežeme úzky pásik, ktorý dáme na začiatok a roládu zrolujeme. Vložíme ju na pekáč vymastený olejom, potrieme rozšľahaným vajcom a neprikryté dáme do trúby piecť cca na 50 min., na 180 st.C. Roláda je veľmi chutná, šťavnatá. Podávame s ryžou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 91 návštěvníkov) KOMENTÁRE (41) posledné: 11.2.2018, 23:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() Výýýýýborné tvarohové fánkyPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g hladkej múky, 250 g tučného hrudkovitého tvarohu - nie jemný!, 60 g kravského roztopeného masla, 1 polievková lyžica rumu, 1 vajce, 1 lyžička kryštál. cukru, štipka soli, 1/2 lyžičky sódy bicarbóny, cca 1 dcl teplého mlieka - podľa hustoty, práškový a vanilkový cukor na obaľovanie, olej na vysmážanie. POSTUP PRÍPRAVY Vypracujeme vláčne cesto, necháme 1 hod. postáť a potom vyvaľkáme na 0,5 cm hrubé cesto a ostrôžkou vykrajujeme kosoštvorce. Do stredu spravíme dve čiarky. S cestom pracujeme na doske potretej olejom, nie pomúčenej! Ja mám silikónovú dosku, ktorú som potrela olejom a aj valček som si trošku potrela olejom a vôbec sa nelepilo, super sa s nim pracovalo. Potom ukľadáme na rozpálený olej a vyšmážamé. Vyberieme na servítok, aby stiekol olej a potom obaľujeme v práškovom cukre, zmiešanom s vanilkovým cukrom. Prajem dobrú chuť. Sú naozaj výýýýýýborné. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 7.2.2012, 18:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Maková kysnutá tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 300 ml mlieka, 42 g čerstvého droždia, 100g práškového cukru, 500 g polohrubej múky, 100 g masla - roztopiť, citr. kôru, štipku soli. Plnka: 150 g pomletého maku, 80 g krupicového cukru, 1 dcl mlieka, 1 lyžica medu, 2 lyžice slivkového lekváru. Na pokvapkanie 30 g masla. POSTUP PRÍPRAVY 1. Do vlažného mlieka dáme lyžičku cukru, štipku soli a rozdrvíme kvasnice. Necháme vykysnúť kvások. Po vykysnutí ho dáme do misky spolu s múkou, cukrom, 1 malá lyžička soli, zmäknutým maslom a s nastrúhanou citr. kôrou. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť. 2. Pomletý mak premiešame s krupicovým cukrom a zalejeme horúcim mliekom. Pridáme med, lekvár a poriadne premiešame. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti. Každú čsať rozváľkame na pomúčenej doske, nie úplne na tenko, asi 40x25 cm, do obdĺžnika, potrieme plnkou a zvinieme do rolády. Každú roládu pokrájame približne 1,5 cm rovnaké kúsky. 3. Polovičnú čast pokrájaných kúskov uložíme tesne vedľa seba do vymastenej, múkou vysypanej okrúhlaej formy. Na povrchu kúsky polejeme roztopeným maslom, uložíme druhú čast pokrájaných kúskov, ktoré polejeme zvyšným maslom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 st. C 45 - 55 min. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (3) posledné: 27.2.2010, 20:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |