
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Jablkový koláč s pudingomPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg polohrubej muky, 1/4 kg masla, 3 lyžice práškového cukru , 3 lyžice mlieka, 1 prášok do pečiva, 1 vajce. -------------------------------------------------------------- 1,5 kg jablk, 12 lyžic cukru,4 vanilkové pudinky. POSTUP PRÍPRAVY Všetko spracujeme , cesto rozdelíme na 2 diely a dáme do chladničky stuhnút. Zatial si na pláty nakrájame 1,5 kg jablk do ktorých pridáme 12 lyžic cukru a 4 vanilkové pudinky. Všetko dobre rozmiešame. Nevadí ked z niektorých plátkou jablk bude kaša. Vyberieme cesto z chladničky a vyvalkáme z jedného z nich placku , ktoru položíme na vymastený a mukou vysypaný plech. Na spodné cesto rozvrstvíme jablka a prikryjeme dalšou plackou. Dáme piect do vyhriatej truby a potom znížime teplotu na 180-200 stupňou. Krájame až po vychladnutí. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 23.8.2008, 21:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Koláč s jablkami, medom a orechamiPOTREBNÉ PRÍSADY 2 vejce * 200 g pískového cukru * 80 ml oleje * 3 lžíce tekutého medu * 200 ml mléka * 350 g polohrubé mouky * 1/2 sáčku prášku do pečiva * 80 g ořechových jader * 250 g jablek * tuk a hrubá mouka na formu Na ozdobu: moučkový cuk POSTUP PRÍPRAVY Vejce rozšleháme s cukrem, přidáme olej, med a mléko a dobře promícháme. Do jiné misky prosejeme mouku s práškem do pečiva, přidáme nahrubo nasekané ořechy a vmícháme vaječnou směs. Nakonec do těsta přidáme oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka. Vše důkladně promícháme. Do vymazané a vysypané kulaté koláčové formy nalijeme těsto a vršek uhladíme. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme přibližně 45 minut. Zda je moučník hotový, vyzkoušíme špejlí - těsto se na ni nelepí. Vychladlý koláč pocukrujeme a poklademe křížalami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Hruškovo-jablčný koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 600 g hrušiek, 600 g jabĺk, 2 hrnčeky hrubej múky, 2 hrnčeky kryštálového cukru, 2 kypriace prášky, 1 lyžicu mletej škorice, 50 g lieskových orieškov, 50 g mandlí, ríbezľový džem, maslo alebo masť a múku na vymazanie a vysypanie plechu. Poleva: 100 g masla, 100 g cukru, 1 lyžicu mlieka, 3 lyžice Solamylu, 3 lyžičky kakaa. POSTUP PRÍPRAVY Olúpané a jadierok zbavené hrušky a jablká nahrubo postrúhame. Primiešame múku, cukor, vajcia, prášok do pečiva, škoricu a postrúhané oriešky a mandle. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, zarovnáme a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 až 200 stupňov Celzia asi 25 minút. Upečený koláč potrieme džemom a polejeme polevou, ktorú pripravíme tak, že do rozohriatého masla postupne primiešame cukor, mlieko, kakao, škrobovú múčku. Miešame do zhustnutia ale nevaríme! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Babkina bublaninaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 hrnček hl.múky, 1 hrnček výb.múka, 1 hrnček kryš.cukor, 2 vajíčka, 1 hrnček mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 1/2 prášku do pečiva, 2-3 PL kakao, 2 postrúhané jablká POSTUP PRÍPRAVY Múky, cukor, mlieko, olej, prášok do pečiva a vajíčka zmiešame dokopy. Polovičku masy vylejeme na plech, a do druhej vmiešame kakao. Potom tú masu lejeme do plechu s prvou masou tak aby sme vytvarovali mozajku podla vlastneho vkusu. Slabo potrasieme s plechom aby sa masa usadila, a pokladáme na celú masu postrúhané jablká (ovocie môžeme dať podľa sezóny). Dáme piecť až do zlatista. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 4.7.2007, 13:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jablčník z krehkého cestaPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 300 g hladkej múky, 70 g práškového cukru, 1/4 balíčka prášku do pečiva, 140 g masla alebo tuku, soľ, 1 žĺtok, 1 vajce, 1 vanilkový cukor, 1 dl mlieka alebo smotany. Plnka: 750 g jabĺk, 100 g práškového cukru, škorica, 100 g hrozienok, 100 g orechov, mlieko na potretie POSTUP PRÍPRAVY Ako na to: Do hladkej múky pridáme preosiatý cukor s práškom do pečiva, rozsekáme maslo alebo tuk, pridáme trošku soli, žĺtok, vajce, vanilkový cukor a toľko smotany alebo vody, aby bolo cesto spojené a hladké. Potom ho rozdelíme na dva diely a dáme do chladu. medzitým pripravíme plnku. Potom cesto každé zvlášť rozvaľkáme na 1/2 cm, na váľku prenesieme na plech, posypeme postrúhanými jablkami zmiešanými so škoricou a s cukrom. Cukru dáme podľa kyslosti jabĺk. Do plnky môžeme pridať aj hrozienka a posekané orechy. Jablká prikryjeme druhým dielom cesta, rováľkaného na veľkosť prvého cesta, kraje pretlačíme, celý jablčník potrieme mliekom a upečieme. Upečený posypeme vanilkovým cukrom, trochu vychladnutý pokrájame na štvorcové rezy. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 28.10.2006, 11:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Dámska pochúťkaPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 0,6 l mlieka, 50 g hladkej múky (špeciál), 20 g kakaa, 1 žĺtok, 100 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 50 g masla, 80 g piškót, silný vývar z kávy, 3 cl rumu, 1/4 l šľahačky POSTUP PRÍPRAVY Ako na to: Polovicu mlieka dáme variť. Do druhej časti studeného mlieka rozšľaháme múku, kakao a žĺtok vlejeme za stáleho miešania k vriacemu mlieku. Potom pridáme kryštálový cukor, vanilkový cukor a varíme do zhustnutia. K polovychladenému krému zamiešame maslo. Do mištičiek vložíme piškóty namočené v čiernej káve s rumom. Zalejeme vychladnutým krémom a ozdobíme šľahačkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Čokoládové piškotové mafinyPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g (3 1/2 šálku) hladké mouky, 15 ml (1 lžíce) prášku do pečiva, 30 ml (2 lžíce) kakaa, 115 g (2/3 šálku) třtinového cukru, 2 vejce, 150 ml (2/3 šálku) kysané smetany, 150 ml (2/3 šálku) mléka, 60 ml (4 lžíce slunečnicového oleje), 175 g bílé čokolády, drobně nasekané, 175 g hořké čokolády, drobně nasekané, kakaový prášek k poprášení POSTUP PRÍPRAVY Předehřejeme troubu na 180 °C. Do formy s otvory umístíme 16 papírových košíčků na dortíky. Do mísy prosijeme mouku, prášek do pečiva a kakao a vmícháme cukr. Uprostřed utvoříme prohlubeň. V jiné míse ušleháme vejce s kysanou smetanou, mlékem a olejem, potom vmícháme do prohlubně v míse se suchými přísadami. Dobře rozmícháme, postupně začleňujeme okolní moučnou směs, aby vzniklo husté a krémové těstíčko. Do směsi vmícháme kousek bílé a hořké čokolády. Papírové formy naplníme směsí skoro po okraj. Pečeme 25-30 minut, až dortíky dobře vystoupí a jsou pevné na dotek. Zchladíme na prkýnku a potom lehce poprášíme kakaem. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 26.3.2009, 13:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |