
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
POLIEVKY |
![]() Francúzska cibulačkaPOTREBNÉ PRÍSADY vývar (najlepšie slepačí, ale dávam aj zeleninový), na dve porcie 4 veľké cibule pokrájané na mesiačiky, tymián, biely vínny ocot, dobré biele víno, maslo, olej, soľ, korenie, bageta, syr (ementál, parmezán, comté) POSTUP PRÍPRAVY Uvaríme si vývar. Cibuľu osmažíme na oleji a na masle. Smažíme veľmi dlho, kým nebude zlatá a mazľavá. Zároveň skaramelizuje. Čím tenšie mesiačiky nakrájate, tým rýchlejšie to bude. ak je hotová, pridame tymián, trošku octu (asi tak lyžica) a miešame kým sa ocot odparí. Pridáme biele víno 1-2 dcl (kvalitné, ovplyvní to chuť cibulačky) a necháme znovu zredukovať. Už len pridáme vývar, dochutíme soľou, korením a hotovo. Aby sa polievka lepšie jedla, bagetu som nakrájala na menšie kúsky, vhodila do naservírovanej polievky, zasypala syrom a dala zapiecť. Prípadne môžte šikmo nakrájať bagetu, na plechu zasypať syrom a dať zapekať. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Plnené šampiňónyPOTREBNÉ PRÍSADY väčšie šampiňóny, tofu syr, šalotka, baklazán, smotanový syr (Lučina), olej, korenie, čedar, rajčiny POSTUP PRÍPRAVY Klobúčiky okoreníme, osolíme a pokvapkáme olivovým olejom. Nakrájame cibuľku, na ktorej osmažime nožičky hríbov. Pridáme ošúpaný a nakrájaný baklazán a opekáme. Pridáme na kocky nakrájane tofu a pár nakrájaných cherry rajčín.Okoreníme, osolíme a keď sa voda odparí, pridáme asi tak za lyžičku Lučiny. Naplníme hríby, posypeme čedarom a zapekáme. Podávame s opečnou bagetou a rukolovým šalátom s citrónovo/medovou zálievkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
![]() Pastiersky koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g hovädzieho mletého mäsa, syr čedar, šalotka, 2 strúžky cesnaku, olej, maslo, mleté korenie, chilli, citrónová šťava, červené víno, paštrnák a karfiol POSTUP PRÍPRAVY Hovädzie mäso si pomelieme a osmažíme na cibuľke. Pridáme čierne korenie, najlepšie čerstvo namleté, trochu soli, podlejeme trochou, asi tak 1dcl, dobrého vína, citrónová šťava a necháme dusiť aby sa odparila šťava. Uvarený karfion alebo paštrnák (množstvo podľa veľkosti formy) rozmixujeme s trochou syra a masla na tuhú kašu. Ku karfiolu dávama jeden paštrnák. Pekáč potrieme maslom, dáme vrstvu mäsa, navrch kašu z karfiolu a paštrnáku, posypeme syrom, pokrájanou chilli papričkou, muškátovým orechom a dáme piecť. \r\n\r\nPodávame s pečenou cviklou. \r\nCviklu zabalíme po kusom do alobalu a pečieme 1 hodinu. Vychladnutú ošúpeme, nakrájame a pokvapkáme kvalitným olivovým olejom a balzamikovým octom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 8.1.2017, 19:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |