Zuzana B. (Zuzana141) ID 49791 |
 |
Oblasť: Nové Zámky |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 18.6.2008 |
Naposledy: 21.11.2021 6:48 |
Aktualizácia: 26.1.2015 10:06 |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
![]()
POTREBNÉ PRÍSADY
22 vajec, 1 kg cukru, 200 g kakaa, 2x prašok do pečiva, 100 g hrozienok, 0,5 kg hladkej muky , 0,5 kg polohrubej muky, olej, 300 g orechov a 2x maslo - palmarin, cokolada na varenie
POSTUP PRÍPRAVY
Piškotové hnede cesto pečieme 2x : 6 žltkov vyšlahame s 6 PL cukru do penista , potom pridame 6 PL vlažnej vody , 6PL polohrubej muky, 1 prašok do peciva a 2 PL kakaa. Zvlašť si vyšlahame bielka a spolu jemne vsetko premiešame, pečieme na vymastenom mastnom papieri.Ja davam 6 vajec lebo mam vacsie plechy tak aby nebolo cesto moc nizke.
Biele cesto : 10 bielkov s 300 g cukru vyslahať do penista, pridat 8 PL hladkej muky, 8 PL oleja, 300 g nasekanych orechov a 100 g hrozienok.Všetko dobre premiesat a dat piect na mastny papier.
Plnka: 10 žltkov s 10 PL cukru uvarit nad parou, pokial sa cukor dobre nerozpusti !!! Po vychladnutí pridame 100 g kakaa a 2x palmarin ( ja davam klasicke 2 masla 250g )
Hnede cesto, trochu kremu aby sa zlepilo , biele cesto , ostatok kremu a zase hnede cesto - zatazit aby malo pekny rovny tvar (ja nechavam od vecera do rana zatazene v chladnicke a potom je pekne rovne,nakoniec vrch polejeme cokoladou a nechame stuhnuť.. dobru chuť emoticon
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
KOMENTÁRE (11) posledné: 5.4.2013, 19:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |