Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
PRO INSPIRACI
POTREBNÉ PRÍSADY
Chcem sa s Vami podeliť s uzitocnymi informaciami ako sa da prostrednictvom vybranej zeleniny a ovocia zabranit rôznym nepriaznivým vplyvom a chorobám. Verím, že to niekoho inšpiruje:)
POSTUP PRÍPRAVY
Najzdravších 30 potravín
Pre imunitný systém: Ste pri každej vlne nachladnutia postihnutí? Tak neváhajte...
1. Morčacie prsia: obsahujú nemalé množstvo železa, zinku a vitamínu B. Toto trio zabraňuje infekciám. 2. Reďkovka: kalcium, vitamín C, kálium a magnézium sa starajú o dobre prekrvenie slizníc. 3. Jablko: obsahuje veľké množstvo rastlinného farbiva (quericitín), perfektného zabíjača vírusov. 4. Brokolica: až do okrajov plný zeleného farbiva, ktorý ochraňuje steny telových buniek pred poškodením. Zobraz viac ...
5. Haring: výborný prameň Omega-3-mastných kyselín a jódu, zabraňujúci zápalovým procesom a reumatickým ochoreniam. 6. Čaj: obsahuje teín, ktorý v spojení s tráviacimi šťavami posilňuje imunitný systém a znižuje riziko infarktu. 7. Šípky: pri každodennom pití šípkového čaju, alebo náteru na chlieb, sa imunitný systém posilňuje, a to pomocou vysokého obsahu vitamínu C.
Pre krásu: Predpoklady pre hladkú pokožku a lesklé vlasy nájdete ...
8. Marhule, broskyne: vitamín A stimuluje regeneráciu pokožky. Sušené plody obsahujú päťnásobne viacej účinných vitálnych látok ako čerstvé. 9. Ananás: obsahuje účinnú latku pre hladkú pleť - bromelín - ktorý zároveň urýchľuje spaľovanie tukov v bunkách. 10. Melóny (žltý): obsahuje retinol - Beauty Vitamin - regenerujúci bunky pokožky. 11. Čučoriedky: majú antioxidačné vlastnosti, ochraňujú pokožku proti neblahým účinkom voľných radikálov, najmä u fajčiarov, a zabraňujú tvorbe vrások. 12. Vajcia: so svojím obsahom biotínu (vitamín H) pôsobia blahodarne na lesk vlasov a pokožky. 13. Jahody: obsahujú dupľované množstvo asparagínovej kyseliny než špargle. Podporujú močenie, odvodnenie a látkovú výmenu ako aj vylučovanie nestráviteľných škodlivín z tela. 14. Slnečnicové jadra: obsahujú vysoké množstvá vitamínu E, čo zlepšuje prekrvenie a hladkú pokožku.
Pre viacej energie: Na odstránenie únavy a vyčerpania
15. Orechy: sú bohaté na alfa-linolovú kyselinu, minerálne látky a bielkoviny: posilňujú mozgové bunky a koncentráciu. 16. Biela fazuľa: obsahom magnézia podporuje lepší prenos myšlienok a zabraňuje svalovým kŕčom 17. Ovsené vločky: ich obsah vitamínu B zosilňuje koncentráciu a magnézium zvyšuje výkonnosť organizmu. Denný príjem najlepšie už na raňajky. 18. Papája: vysoký obsah vitamínu C a magnézia je výborná kombinácia proti únave, podporuje trávenie. 19. Pistácie: obsahom kália pomáhajú pri uvažovaní udržať si jasnú myseľ, pretože kálium podporuje transport kyslíka červenými krvinkami. 22. Červená paprika: svojím extrémne vysokým obsahom vitamínu C dopomáha perfektnému prekrveniu mozgu. 23. Jogurt: je zdrojom kalcia a aminokyseliny isoleicínu. Čo i len jeden téglik denne zvýši vašu výkonnosť.
Pre dobrý spánok
24. Paradajka: obsahuje atropín, pôsobiaci na uvoľnenie svalov. 25. Hruška: obsahuje meď, potrebný stopový prvok pre výživu mozgových buniek, čo ďalej uvoľňuje napätie organizmu. 26. Kukurica: pôsobí perfektne upokojujúco po ťažkom dni na mozog svojim obsahom vitamínu B1. 27. Hrach: obsahuje fosfor, čo je záruka. Už 100 gramov hrachu nahradí celú uspávanku. 28. Avokádo: vysoký obsah kalia a fosforu zaručuje dobrý a pokojný spánok. 29. Zemiaky: nervy upokojujúce magnézium je ideálnym pomocníčkom. 30. Banán: tu sa nachádza aj aminokyselina tryptofan, ktorý umožňuje prenos krvného cukru do mozgových buniek a potom sa premení na serotonín, tento na melatonín, ktorý umožňuje hlboký spánok a pekné sny.
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)
KOMENTÁRE (5) posledné: 4.11.2009, 21:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POTREBNÉ PRÍSADY
Budeme potrebovať chlieb (krajcov podľa toho ako veľmi sme hladní), maslo, šampióny, paradajky, syr, bazalku, korenie, soľ a dobrú náladu:)
POSTUP PRÍPRAVY
Krajce chleba natrieme maslom a prekrojíme napoly a poukladáme na plech. Na jednotlivé chlebíky dáme koliesko paradajky a zo 3 šampióny nakrájané na plátky. Takto pripravené chlebíky posypeme každý štipkou soli a štipkou korenia, alebo podľa chuti. Rúru zapneme na 190 stupňov a keď je už rozpálená, vložíme do nej plech na 5-7min. Po uplynutí času plech vyberieme a na každý mierne zapečený chlepík položíme plátok syra a posypeme bazalkou/ oreganom a necháme v rure zo 2 min. Syr sa nám krásne roztopí a môže sa maškrtiť:) Chutí vynikajúco, u nás do 10 minut padne cely plech:) Bon apetite!
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)
KOMENTÁRE (5) posledné: 18.8.2010, 20:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |