
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8) |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Zapekaná brokolica s tofuPOTREBNÉ PRÍSADY brokolica-cca 500 g, 1 balicek tofu-neudený, 3-4 strúčiky cesnaku, 4 vlašské orechy, sójová omáčka, 1 vajíčko, sójové mlieko, olej, strúhanka, soľ POSTUP PRÍPRAVY Brokolicu si rozdelime na ružičky, umyjeme a uvaríme v osolenej vode. Tofu si nakrájame na kocky, osolíme a opečieme dozlatista na oleji. Pridáme pretlačený cesnak a odstavíme. Po odstavení pridáme 1-2 lyžičky sójovej omáčky. Vlašské orechy si nadrobno nakrájame. Do vymastenej a struhankou vytretej zapekacej misy dáme uvarenú brokolicu, syr tofu a nakrájané vlašské orechy. Uvaríme si sojové mlieko a roztrepeme v ňom vajíčko. Zalejeme brokolicu a dáme piecť pri 180 - 200 st., kým sa nám nespraví vajíčko. Toto jedlo je vhodné pre alergikov na kravské mlieko/čo je náš prípad, a mojej malej to veľmi chutilo/. Vyskúšajte... Prajem dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Bešamelove rezy - výborný koláčikPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 5 vajec, 100 g cukor práškový, 5 lyžíc vlažnej vody, 3 lyžice oleja, 100 g múka polohrubá, 2 lyžice kakao, 1/2 prášok do pečiva Plnka: 340 g masla, 60 g múka hladká, 1/2 l mlieka, 200 g práškový cukor, 50 g kakao POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny na cesto zmiešame a upečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu v predhriatej rúre na 180 st. Plnka : Zo 140 g masla a 60 g hladkej múky urobíme bledú zápražku. Zalejeme ju 1/2 l mliekom a povaríme na hustú kašu. Za občasného miešania necháme vychladnúť. 200 g masla , 200 g práškový cukor a 50 g kakao vymiešame a postupne do zmesi pridávame studenú kašu. Krém navrstvíme na upečený plát. Vrch zalejeme čokoládou. Prajem dobrú chuť... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 20.9.2011, 17:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
"Farebná" omáčkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 celé kura/ 1kg/, 0,5 l. smotana na varenie, 1/2 zeler, 4-5 mrkva, 2 ks petržlen, 1 cibuľa, 2 lyžice hl. múka, olej, soľ, vegeta, korenie POSTUP PRÍPRAVY Z kuraťa odstránime kožu a dáme variť - klasický vývar, spolu s mrkvou, petržlenom, zelerom, vegetou, cibuľou,soľou a korením- nedelňajšia polievka. Keď je vývar uvarený, vyberieme kura a zeleninu. Zeleninu, ktorú sme si vybrali, rozmixujeme v mixéri- ako na sviečkovú. Do druhého hrnca si dáme olej a múku, spravíme zásmažku, a zalejeme ju smotanou. Rozmiešame a pridáme 4- 5 naberačiek vývaru a rozmixovanú zeleninu. Za stáleho miešania necháme prejsť varom a dochutíme soľou. Nakoniec pridáme natrhané malé kúsky kuraťa. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Jednoduchá omáčka na špagetyPOTREBNÉ PRÍSADY 3-4 špekáčiky, 3-4 strúčiky cesnaku- vačšie, 1 PL plnotučnej horčice, 2 paradajkové pretlaky, soľ,čierne celé korenie, majoránka, olej POSTUP PRÍPRAVY Špekáčiky si ošúpeme, nakrájame na malé kocky a na rozpálenom ohni chvíľku osmažíme. Zalejeme trochou vody, a varíme, kým nebudú špekáčiky uvarené. Pridáme roztlačený cesnak, horčicu,pretlak, soľ, korenie a necháme prejsť varom. Po odstavení pridáme trochu majorán. Hotovou omáčkou zalejeme špagety. Ak by sa Vám omáčka zdala riedka, može sa pridať 1 - 2 PL kečupu a omáčku opať necháme prejsť varom. DOBRÚ CHUŤ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Fantastický koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 2 šálky - kryštálový cukor, 1 šálka vody, 2- 3 lyžičky kakaa, Palmarin, 3 vajcia, 1 vanilkový cukor, 2 šálky polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 2 - 3 lyžice džemu, kokos POSTUP PRÍPRAVY Roztopíme si palmarin a zmiešame ho s 2 šálkami kryšt. cukru , s 1 šálkou vody a s 2 - 3 lyžičkami kakaa. Odoberieme 3/4 šálky, necháme vychladnúť a potom zmiešame s 3 vajciami, 1 vanilkovým cukrom,2 šálkami pol. múky, s 1 práškom do pečiva.Túto zmes vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a dáme piecť./180 st./ Do zvyšku šálky/ ktorý nám ostal/ vmiešame 2 - 3 lyžice džemu/hocijaký/. Keď je koláč upečený, na horúci natrieť zvyšok šálky s džemom a posypať s kokosom. Výborný, šťavnatý a jednoduchý koláč. D O B R Ú C H U Ť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 16.6.2008, 15:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Zapekané kuracie prsia v kečupePOTREBNÉ PRÍSADY 1 Kg - kuracie prsia, 4 lyžice - kečup, 1 lyžica olej, 3 - 4 vajíčka, strúhanka, soľ, olej na opečenie, POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia si osolíme, /podľa potreby mierne naklepeme / a obalíme najprv v strúhanke a potom vo vajíčkach - ktoré sme si tiež osolili. Na panvici prudko opečieme a vyberieme. Do zapekacej misy si dáme na spodok kečup zmiešaný s olejom a ukladáme kuracie prsia - na stojato, za sebou. / ako vojačikov/ Dáme do predhriatej rúry a pečieme, kým sú neni prsia zlatisté. /(180 st./ Podávame s hranolkami alebo s ryžou. Kto má rád veľa kečupu v jedle, môže si na spodok zapekacej misy dať viac kečupu. D O B R Ú C H U Ť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Výborná ryžová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY cca 1 šálka ryže - 2,5 dcl, 1 l mlieka, cca 1 lyžica krupice, 1 obyčajné maslo, voda, soľ POSTUP PRÍPRAVY Do hrnca si dáme variť ryžu, ktorú zalejeme cca 0,5l. vody a varíme za občasného miešania ,kým nie je ryža uvarená. Vodu si trochu osolíme. Keď je ryža uvarená, zalejeme ju mliekom, v ktorom sme rozmiešali krupicu. Pri stálom miešaní necháme prejsť varom a dochutíme ešte soľou. Po odstavení necháme v polievke voľne rozpustiť maslo. Polievka je chutná, aj keď je hustejšia - viac ryže, prípadne viac krupice. Množstvo si môžete určiť aj sami. D O B R Ú C H U Ť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
šúlance z rožkov - 20 korunový receptPOTREBNÉ PRÍSADY 3-4 rožky voda hladká muka mak alebo strúhanka - podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Celé rožky dáme do misky a zalejeme vodou. Necháme ich odležat min. 1-2 hod., aby dobre napučali. Potom rožky vyžmýchame a pridáme k nim hladkú múku, toľko, aby sa dalo vypracovať cesto. Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto a "šúlame" šúlance. Vytvorené šúlance dáme variť do hrnca s vriacou vodou a varíme ich dovtedy, kým nevyplávajú "hore" . Takto uvarené šúlance môžeme zmiešať podľa chuti s makom alebo so strúhankou. Je to veľmi lacný recept a nezbadať rozdiel. DOBRÚ CHUŤ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 9.1.2015, 19:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8) |