končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
POLIEVKY |
Falošná gulášovka - rýchlaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 6 nožičiek párkov (najlepšie sú pre celiatikov do tých nemôžu napchať múku), 3-4 stredné zemiačky, soľ, majorán, drvená rasca, červená paprika, trošku oleja a samozrejme voda. Kyslá smotana pre tých čo majú radi polievky na kyslo. POSTUP PRÍPRAVY Na troške oleja osmažíme na koliekska pokrájané párky (nevadí ak zostanú trošku prichytené na dne po doliatí vodou sa pekne vareškou odlúpnu). Pridáme na kocky pokrájané zemniačky, posolíme dáme majoránku a mletú rascu, trošku pošmažíme a na koniec pred pridaním vody pridáme červenú papriku aby nezhorkla. Po zaliatí vodou dobre premiešame a vareškou oškriabeme dno hrnca aby sa nepripieklo (ostane horká). Varíme do zmeknutia zemiačkov. Podávame s chlebíkom a kto má rád na kyslo môže si dochutiť kyslou smotanou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Sójový základ miesto tvarohu do pomazánkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg sóje voda podľa potreby soľ POSTUP PRÍPRAVY Milé mamičky, určite sa medzi vami nájdu také čo majú detičky ktoré nesmú mliečko ani žiadne mliečne výrobky ako naša babulka. Preto ponúkam malú pomôcku ako si môžete pomôcť a vyrobiť im doma vpodstate všetky pomazánky čo sa normálne robia z tvarohu. Základ je kvalitná sója. Je potrebné ju na 24 hodín namočiť aby sa vyplavili všetky látky čo spôsobujú nafukovanie čo je pri detičkách nežiadúce. Potom vodu scedíme a prepláchneme aspoň 3-4 krát. Zalejeme čistou vodou a osolíme (treba trošku viac sója to vstrebá) hlavne podľa chuti pred dováraním treba ochutnať poprípade ešte dosoliť. Varíme pokiaľ nejdú bobulky jemne roztačiť lyžičkou, aby sa dala precedená zmes rozmixovať na úplnú kašu. ! Počas varenia je potrebné sledovať či je stále dostatok vody, mala by byť všetka počas celého procesu varenia pod hladinou vody.! Po dovarení je potrebné sóju scediť môžete trošku vody nechať aby zmes nebola úplne tuhá a poriadne rozmixovať. Toto je základ ktorý môžete použiť na akúkoľvek pomazánku kde je základ tvaroh. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (3) posledné: 31.12.2011, 14:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Ružomberský medovníkPOTREBNÉ PRÍSADY 1 vanilkový cukor 4 veľké lyžice medu 25 dg práškového cukru 10 dg Hery * 60 dg hladkej múky 3 celé vajcia 1 lyžička sódy bikarbóny mletá škorica tlčené klinčeky (môže sa pridať aj 1 kávová lyžička prášku do perníka) * asi 1/2 kg slivkového lekváru (nie povidla ten je veľmi hustý) hrozienka celé orechy POSTUP PRÍPRAVY Do mixérka vložíme to čo je v zozname po prvú hviezdičku a dáme poriadne rozmiešať, keď je hmota dobre rozmiešaná pridáme všetko zo zoznamu čo je medzi hviezdičkami a dáme znova dobre vymiešať. Vypracované cesto necháme 3 hodiny odstáť v chladničke. Potom rozdelíme na 3 časti. Každý rozvaľkámena hrúbku cca 0,5 cm, potrieme slivkovým lekvárom, posypeme hrozienkami a orechami. Takto pripravené zarolovať, uložiť na pomastený a múkou vysypaný plech, potrieť rozšľahaným vajíčkom. Všetky sa zmestia zarolované na 1 plech. Pečieme v mierne vyhriatej rúre asi 3/4 hodiny kým nie je pekný hnedučký ako obyčajné medovníčky. Vychladnutý uložený v alobale vydrží hotový medovník veľmi dlho samzrejme ak sa nezje, čo je aj náš prípad (nestihla som ho odfotiť, zjedli mi ho skôr ako som si našla trochu času), foto doložím. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 6.11.2011, 17:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |