Jana Š. (džarko) ID 39026 |
|
Oblasť: Nová Dubnica |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 14.3.2008 |
Naposledy: 17.2.2021 23:35 |
Aktualizácia: 17.8.2010 0:40 |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
POTREBNÉ PRÍSADY
1 diel pšena,
2 diely ryže(najlepšie basmati alebo jazmínová),
3 diely nahrubo nastrúhanej mrkvy (ryža a pšeno zvačšia svoj objem, mrkva nie - preto tak veľa, ja to meriam 1diel: 100 ml)
bezglutamanova vegeta, pripadne soľ podľa chuti
POSTUP PRÍPRAVY
Opražiť ryžu na olivovom oleji, potom pridať pšeno, este chvíľku popražiť a nakoniec pridať nahrubo nastrúhanú mrkvu. Osoliť, prip.pridať bezglutamanovu vegetu a zaliať 6 dielmi vody a za občasneho miešania dusiť. Množstvo vody závisi od hrnca, v ktorom sa robí - niekedy si tak 1 dcl vody nechám a postupne pridávam, najlepšie su hlbšie panvice so sklenenou pokrievkou (napr. wok). Inak tá príprava je pomerne rýchla, ja sa najradšej riadim tým ako to vyzera a nie striktne časom. Pomery si môžte prispôsobiť- závisia od chuti. Chutné aj ako priloha k mäsku aj ako samostatné jedlo - nám babám úplne stačí. Pšeno je super, lebo je bezlepkové a môžu ho detičky takmer od začiatku prikrmovania.
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
KOMENTÁRE (1) posledné: 18.8.2008, 12:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |