
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
TORTY |
![]() pre DanielkuPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY xxx POSTUP PRÍPRAVY mramorovy korpus, cokoladova plnka, potahovana hmotou z penovych cukrikov ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() Cokoladovy nakyp z bagiet ( alebo co so starymi rozkami)POTREBNÉ PRÍSADY rozky ( bagety, zemle, vianocka....co sa zvysi od ranajok:)), maslo na potretie bagiet a formy, mleta skorica, hrozienka, 100 g horkej cokolady ( moze byt aj mliecna), 3 vajcia, 3 PL krystaloveho cukru, 500 ml mlieka, 125 ml smotany ( da sa nhradit mliekom), 1 CL vanilkoveho extraktu ( alebo vanilkoveho cukru) POSTUP PRÍPRAVY Formu vymazeme maslom. Mlieko, smotanu a vanilkoavy extrakt zohrejeme takmer na bod varu, pridame asi tretinu cokolady a za staleho miesania rozpustime. nechame vychladnut. Vajcia vymiesame s cukrom do peny a pridame k vychladnutemu mlieku. Bagety nakrajame na kolieska a poukladame na spodok zapekacej misy. Kazde koliesko by malo byt natrete maslom, ale ja len pohadzem platky obycajne masla navrch, posypeme skoricou, hrozienkami a posekanou cokoladou. Takto vrstvime, kym neminieme vstky bagetove kolieska. Bagety zalejeme cokoladovym mliekom a nechame chvilu odstat, aby nasiakli. Pecieme pri teplote 160-180°C prikryte alobalom asi 20minut a potom odkryte este dalsich 20 min. Hotovy nakyp mozeme posypat praskovym cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 23.1.2009, 23:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
![]() Kapustovy salatPOTREBNÉ PRÍSADY biela kapusta (cca 3kg), 3-4 velke cibule, 5 velkych mrkiev, voda, nakladac deko, ocot, cukor POSTUP PRÍPRAVY Kapustu si den vopred nakrajame a sparime vriacou vodou a nechame 12 hodin odstat ( ak nemate cas, tak aspon kym voda vychladne). Na druhy den vodu zlejeme, pridame pokrajanu cibulu, nastruhanu mrkvu a premiesame. Podla navodu si pripravime deko, nechame vychladnut a zalejeme pripravenu zeleninu. Premiesame a mozeme papat. Dobru chut:)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 10.11.2017, 17:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Sladké raňajkyPOTREBNÉ PRÍSADY starý sendvič, maslo ( veto, rama...) vanilkový cukor, škoricový cukor, jablká POSTUP PRÍPRAVY Sendvič nakrájame, natrieme maslom a posypeme vanilkovým cukrom. Jabĺčka umyjeme, zbavíme jadrovníkov, nakrájame na plátky a poukladáme na sendvič. Posypeme škoricovým cukrom ( môžeme ho nahradiť aj škoricou) a dáme zapiecť na 15 minút pri 180´C. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
Pomarančový džúsPOTREBNÉ PRÍSADY 4 pomarance, 10 l vody, 1PL kyseliny citrónovej, 75 g cukru POSTUP PRÍPRAVY Pomaranče varíme v 1 litri vody kým nemajú mäkkú šupku. Zvyšnú vodu prevaríme, pridáme cukor a kyselinu a necháme vychladnúť. Pomaranče rozmixujeme a tiež necháme ochladiť. Zmiešame dokopy, precedíme cez sitko a nalievame do fliaš. Ak sa nam zdá džús kyslý môžme pridať ešte cukor. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 14.10.2008, 10:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Vymysel mojej babkyPOTREBNÉ PRÍSADY 3 vajíčka, 1 hrnček kryštálového cukru, 2 hrnčeky polohrubej múky, 3/4 hrnčeka mlieka, 1/4 hrnčeka oleja, prášok do pečiva, štipka soli Plnka maková: 1 hrnček mletého maku, toľko cukru a mlieka, aby bola plnka ani nie príliš riedka ani nie moc hustá Plnka orechová: 1 hrnček mletých orechov, mlieko, cukor Plnka tvarohová: 500g tvarohu, 1 vajce, vanilkový cukor + toľko cukru aby bola plnka sladká POSTUP PRÍPRAVY Vajíčka vymiešame s cukrom do peny, pridáme olej, múku, mlieko, soľ a prášok do pečiva. Všetko spolu dobre premiešame.Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a lyžičkou tvoríme makové, orechové a tvarohové kôpky. Pečieme 25-30 minút. Plnka maková a orechová: Orechy (mak) nasypeme do misky, pridáme cukor a mlieko. Za stáleho miešania varíme asi 5 minút. Plnka tvarohová: Všetky suroviny dobre premiešame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |