
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10) |
SLADKÉ JEDLÁ |
Rýchla žemľovkaPOTREBNÉ PRÍSADY 6 veľkých rohlíkov ( alebo 1,5 vianočky, ale rohlíky sú lacnejšie :)) ), 1 l mlieka, 2 vajcia, kryštálový a vanilkový cukor, 250 g hrudkového tvarohu ( najlepšie plnotučného ), džem, hrsť mletých orechov, hrozienka, 3-4 jablká, mletá škorica, maslo POSTUP PRÍPRAVY Pečivo nalámeme do misy. V mlieku rozšľaháme vajcia, pridáme asi 1 PL cukru a všetko vylejeme na pečivo. Hrozienka si necháme napučať vo vode. V miske vymiešame tvaroh s van. cukrom, orachami, 3 PL džemu, potom pridáme aj hrozienka. Ak je tvaroh suchý, môžeme pridať trošku mlieka. Do maslom vytretej ohňovzdornej misy dáme na spodok polovicu pečiva ( nevytláčame !!! ), naň rozotrieme tvarohovú masu, na ňu nastrúhame jablká, ktoré posypeme mletou škoricou. Vrchnú vrstvu tvorí zvyšok pečiva a polejeme ho zvyšným mliekom z misy. Na vrch dáme 4 plátky masla, dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 30-40 minút na 180 °C. Povrch musí byť tvrdý, hnedastý, chrumkavý ! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 18.5.2010, 23:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Septembrová "čína"POTREBNÉ PRÍSADY kuracie mäsko ( prsia, vykostené stehná ), cibuľa, jablká, hrušky, po 1 KL škorice, mletej rasce, vegety, 50 g masla, olej POSTUP PRÍPRAVY Kuracie mäsko, cibuľu, ovocie pokrájame na drobné kocky. Cibuľu opečieme na troške oleja, hodíme tam mäsko, tiež ho dobiela rýchlo opečieme, pridáme maslo, ovocie, posypeme mletou rascou, škoricou, vegetou, podlejeme troškou vody a dusíme domäkka. Keď je tam veľa vody, necháme odpariť, aby zostala len hustejšia šťavička. Podávame s ryžou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 22.9.2006, 13:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Čo dom dalPOTREBNÉ PRÍSADY balík cestovín ( ja som použila špirály ), zvyšky pečeného kuraťa, kúsok jemnej salámy vcelku ( ja som dala Šunkáčik ), cesnak, 2 Karičky, mlieko, oregano, mleté čierne korenie, soľ, olej, maslo POSTUP PRÍPRAVY Cestoviny si uvaríme v slanej vode s 1 polievkovou lyžicou oleja. Kým sa varia, môžeme pripraviť omáčku : Do hrnca nahádžame na kúsky pokrájané kuracie mäsko ( nám ostali prsia, keďže každý má radšej stehná ), kocôčky salámy, 2-3 prelisované strúčiky cesnaku, trojuholníčky syra, všetko zalejeme asi pol litrom mlieka, pridáme štipku čiernejo korenia a dve štipky oregana. Privedieme k varu a na malom plameni chvíľu povaríme. Podľa potreby prilievame mlieko. Medzitým sa nám uvaria cestoviny, ktoré potom scedíme a opláchneme v sitku pod horúcou vodou. Dáme ich do misy, primiešame 2 plátky masla, premiešame, aby sa maslo roztopilo. Nakoniec zalejeme omáčkou. Nevadí, že je mierne tekutá, ona zhustne. Počas chladnutia občas premiešame, aby cestoviny, ktoré sú navrchu, neobschli. Podávame ihneď, alebo aj na druhý deň zohriate. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Parené buchtyPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg preosiatej polohrubej múky, 1/2 kocky droždia, 1 KL soli, 2 PL kryštálového cukru, 3 PL oleja a asi 2,5 dl teplej vody slivkový lekvár roztopené maslo, kakao + práš. cukor, mleté orechy + práškový cukor, Granko,... POSTUP PRÍPRAVY Všetko vypracujeme na ľahké cesto, ktoré domiesime metličkami, posypeme múkou a dáme do tepla vykysnúť asi na 30 minút. Boky hrnca, v ktorom budeme buchty pariť a parák natrieme olejom. Parák vložíme do hrnca a doň dáme trocha vody. Na pomúčenej doske vykysnuté cesto vyvaľkáme, na pás cesta ( nie hneď pri okraji ) urobíme 6 kôpok lekváru, celý pás cesta cez ne prehneme, pohárom vykrojíme buchty a dáme do kastróla s vriacou vodou. Prikryté paríme asi 8-10 minút ( po 2-3 kusy ), po každej várke dopĺňame vodu. Hotové buchty po vybratí potrieme olejom. Podávame poliate rozpusteným maslom a posypané ľubovoľnou posýpkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 12.5.2012, 16:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kokosový zákusokPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto : 9 bielkov, 25 dkg práš. cukru, 20 dkg kokosovej múčky, 80 g múky, 1/2 kypr. prášku Krém : 9 žĺtkov, 15 dkg práš. cukru, 10 dkg čokolády na varenie, 1 van. cukor, 250 g masla, 2 PL kakaa Poleva : 20 dkg čokolády na varenie, 125 g masla, 2 PL oleja POSTUP PRÍPRAVY Do snehu z bielkov pridáme cukor a zašľaháme. Pridáme kokos a múku s kypr. práškom. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme. Krém pripravujeme nad parou : žĺtky, čokoládu a cukry šľaháme do zhustnutia. Krém necháme vychladnúť, potom doň vmiešame rozmiešané maslo a kakao. Hotový krém natrieme na vychladnuté cesto, dáme na chvíľu stuhnúť do chladničky, medzitým si prpravíme polevu, ktorou polejeme stuhnutý krém a dáme do chladu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Karamelové cukríky - KROWKYPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg kryšt. cukru, 2 dcl mlieka, 1 Salko, 1 PL kakaa, 250 g Cery POSTUP PRÍPRAVY Cukor s mliekom dáme variť na 10 minút. Miešame, aby sa nepripálilo. Potom vlejeme Salko a takto varíme 30 minút, potom pridáme 1 PL kakaa. Cerou potrieme hlboký plech, z Cery odkrojíme asi 3 dkg a ostatné vmiešame do teplej hmoty. Tú varíme a miešame až do zhustnutia. Hotovú hmotu nalejeme na plech a rozotrieme ju. Na povrch rozotrieme odkrojenú Ceru a povrch vyrovnáme. Ešte za vlažna pokrájame na malé kocky. S nožom pozdvíhame, aby sa neprilepilo. Ak sa náhodou prilepí, plech nahrejeme na sporáku na platni. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 6.1.2009, 22:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Zákusky s ovocím a želéPOTREBNÉ PRÍSADY 6 vajec, 6 PL múky, 6 PL cukru, 1 kypr. prášok, 1 kompót ( najlepšie marhule, broskyne,... ), 2 Zlaté klasy POSTUP PRÍPRAVY Upečieme piškótu, na ktorú rozložíme pokrájané ovocie. Uvaríme želé : šťavu z kompótu v kompótovej fľaši doplníme vodou takmer doplna, vylejeme do hrnca, primiešame Zlaté klasy a varíme za stáleho miešania do zhustnutia. Teplé ( nie horúce ) želé nalejeme na zákusok a necháme stuhnúť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Šľahačkové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto : 6 PL múky, 6 PL cukru, 6 vajec, 1 kypr. prášok, 1 PL kakaa Krém : 2 sladké smotany, 1 KL cukru, 1 PL kakaa čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY Deň vopred si pripravíme šľahačku : do šľahačky dáme 1 KL cukru, privedieme do varu, kým sa cukor nerozpustí. Dáme na noc do chladničky. Na druhý deň si upečieme kakaové piškótové cesto. Šľahačku dotuha vyšľaháme a natrieme na cesto. Dáme do chladničky na pár hodín stuhnúť, potom polejeme čokoládovou polevou a opäť dáme do chladu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Černoch v bielej košeliPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto : 15 dkg práš. cukru, 6 žĺtkov, 3 dkg kakaa, 6 bielkov, 5 dkg múky Krém 1 : 2 dcl mlieka, 4 PL múky Krém 2 : 5 žĺtkov, 5 dkg práš. cukru, 20 dkg masla, 1 vanilkový cukor. Pena : 5 bielkov, 15 dkg kryšt. cukru Poleva : 7 dkg Cery, 2 PL kakaa POSTUP PRÍPRAVY Zo surovín pečieme piškótové cesto. Krém 1 : mlieko s múkou uvaírme na hustú kašu a miešame do vychladnutia. Krém 2 : všetko dobre vymiešame a pridáme ku krému 1, spolu dôkladne vymiešame a natrieme na vychladnuté cesto. Dáme do chladničky stuhnúť. Penu vymiešame nad parou - musí byť tvrdá, vychladnutú natierame na stuhnutý krém. Opäť dáme do chladničky trocha stuhnúť, medzitým si uvaríme polevu - roztopíme Ceru a dohladka vymiešame s kakaom, nalejeme na penu. Ešte za vlažna nožom naznačíme rezy, lebo po stuhnutí poleva praská. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Moravské koláčePOTREBNÉ PRÍSADY 50 dkg múky, 42 g droždia ( 1 kocka ), štipka soli, 3,5 - 4 dl teplého mlieka, 1 + 2 žĺtky, 250 g Palmarinu, 250 g hrudkového tvarohu ( ale pokojne môže byť aj 500 g ), džem ( ja som spotrebovala 260 g fľašku jahodového ), olej na plechy alebo papier na pečenie POSTUP PRÍPRAVY Z múky, droždia, soli, 1 žĺtka a mlieka vypracujeme ľahké cesto, ktoré na pomúčenej doske rozvaľkáme. Naň na hrubšom strúhadle rovnomerne nastrúhame Palmarin z chladničky ( treba strúhať rýchlo, lebo v rukách mäkne :)) ), cesto zložíme na štvorec, rozvaľkáme, opäť zložíme na štvorec a opäť rozvaľkáme. Necháme 15 minút kysnúť na doske, medzitým si pripravíme dva plechy, ktoré si buď naolejujeme alebo vystelieme papierom na pečenie a rozpálime rúru na cca 170 °C. Cesto pokrájame na štvorce asi 10x10 cm, do stredu každého dáme kôpku tvarohu, okraje spolu zlepíme a vytvarujeme guľky, ktoré ukladáme zlepenou stranou na plech. Kladieme ich po tri vedľa seba, na jeden plech vyjde zhruba po 3 x 4 kusy. Spodok guliek najskôr " namočíme " v múke, aby sa nepripiekli na plech. Do stredu každej guľky dnom menšieho pohára vtlačíme jamku, do ktorej dáme kôpku lekváru ( ak jamka nie je presne v strede, ale bližšie k niektorému okraju, lekvár vytečie, ale po upečení sa dá lyžičkou "vrátiť" na miesto ), okraje koláča potrieme rozšľahaným žĺtkom ( na jeden plech potrebujeme 1 žĺtok ). Pečieme na 170 °C asi 40 minút, kým okraje nezružovejú. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10) |