
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() Šťavnatá žemľovkaPOTREBNÉ PRÍSADY 0,5 l mlieka 6-8 rožkov (alebo vianočka) 3 vajcia 2 vanilkový cukor 1 PL práškový cukor 4 jablká slivkový kompót POSTUP PRÍPRAVY Rožky nakrájame alebo natrháme. Do mlieka dáme 3 žĺtky (bielka idú na sneh), pridáme vanilkový cukor, práškový cukor a zamiešame. Týmto zalejeme rožky. Na pomastenú misu uložíme 1 časť namočených rožkov, na to dáme slivky (odkôstkované a polené), posypeme vail. cukrom, na to dáme strúhané jablká, pocukríme (môže sa dať aj škoricový cukor) a zakryje sa to druhou časťou rožkov. Pečieme v rúre na 200°C, cca 30 min. Z bielkov vymiešame sneh, natrieme na vrch žemľovky a ešte zapečieme, nech to chytí takú peknú zlatú farbu. Potom sa to už len dá na tanier, ja si polievam ešte šťavou z kompótu a všetko zjem!!! Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 21.1.2014, 13:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |