
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
SÚŤAŽ |
![]() Betlehem z medovníkaPOTREBNÉ PRÍSADY Moje „Medovníky“ ako robím ja, sú najlepšie a najvoňavšie/ Toto cesto používam aj na chalúpky a betlehemy. 25 dkg masla 80 dkg hladkej múky špeciál 32 dkg práškového cukru 2 PL mletej škorice 1 PL sódy bicarbony / všetky sypané ingrediencie 2x preosiať s múkou / 4 PL zohriateho medu 4 celé vajcia 10 potlčených klinčekov Maslo a cukor vymiešať, pridať vajcia a koreniny pridať do múky . Všetko spolu zmiesiť a do druhého dňa nechať odstáť. Na druhý deň znovu dobre vymiesiť. Vyvaľkať na ½ cm hrúbku. Vykrojené medovníčky pečieme na mastnom papieri /papier na pečenie / krátko podľa hrúbky medovníkov. Cca 7 min na 180 st.C. Horúce medovníky potierame : 1,5 ČL medu 1 ČL kakao nie moc tmavé med s kakaom v poháriku vymiešame na hustú kašu a pridáme 1 vajce a znovu vymiešame Upečené perníky kladieme na rovný plech aby boli pekné rovné a zdobíme ich až o 1-2dni. Zdobiť bielkovou polevou : 1 bielok a 15-18 dkg 2x preosiateho práškového cukru, pár kvapiek citronovej šťavy. Dobre vymiešať cca 20 minút. Zdobím kornútkom z papiera . Mikrotenovým sáčkom som sa doposiaľ nenaučila. POSTUP PRÍPRAVY Na betlehem si pripravím šablóny podľa veľkosti a tvaru. Jednotlivé steny spájam guľatými špáratkami a následne vymiešaným bielkom. Hlavne sa neponáhľame , všetko musí mať svoj čas. Jednotlivé steny a striešku zdobíme pred spájaním jednotlivých dielov./ Hlavne aby bola ozdobná poleva už zaschnutá/. Jednotlivé aranžmá okolo betlehemu alebo dovnútra robím podľa vlastného vkusu. Veľa úspechov. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 17.12.2008, 11:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
SciskanicaPOTREBNÉ PRÍSADY zemiakové cesto-placky POSTUP PRÍPRAVY Dnes varil kuchár neviem či v teleráne alebo na STV a varil typické Bratislafské zemiakové placky s názvom sciskanica. Nezachytila som recept. Bratislafčanky hlavne tie viac pamätajúce hoďte ho sem. Mali by to byť zemiakové placky plnené oškvarkami, smotanou a zapečené. Ak viete , píšte ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (3) posledné: 11.4.2008, 19:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Falošná držkováPOTREBNÉ PRÍSADY 3PL hladkej múky 3 PL masti koreňová zelenina 6 ks čerstvých šampiónov rasca 1 strúčik cesnaku 1 cibuľa mletá červená paprika korenie POSTUP PRÍPRAVY Múku opražíme na masti a zalejeme vodou. Pridáme pokrájanú zeleninu, šampóny, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a varíme do mäkka. Na troche oleja opražíme cibuľu a cesnak, posypeme paprikou, zalejeme vodou a pridáme do polievky. Podľa potreby dolejeme vodou, pridáme vegetu, soľ a povaríme. Pred dovarením ochutíme majoránkou. Polievka je výborná hlavne pretých ktorí neobľúbujú klasické držky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Fazuľovo hríbová polievka - nie tak pekná ako dobráPOTREBNÉ PRÍSADY Veľká fialová fazuľa Sušené hríby Cesnak Údené mäso Údená suchá klobása Feferóny Červená paprika Široké rezance Soľ /podľa chuti/ Zápraška 1 PL vegety POSTUP PRÍPRAVY Večer namočiť fazuľu a sušené hríby. Ráno dať variť fazuľu a hríbami a s 3 strúčkami cesnaku /pretlačeného/, soľ, nakrájané údené mäso a neskôr pridať nakrájanú suchú klobásu a 1 PL vegety. Keď je všetko mäkké, urobiť záprašku do ktorej pridáme červenú papriku a polievku zapražíme. Vyvaríme široké rezance do polievky Ani neviem odkiaľ tento recept mám, určite to niekto varil v telke, ale u nás je veľmi obľúbená . ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |