Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
![]()
POTREBNÉ PRÍSADY
Na korpus: 5ks vajce, 200g práškový cukor, 250g polohrubá múka, 125ml olej, 125ml voda, prášok do pečiva, 3 polievkove lyzice kakaa Plnka: 500g mascarpone, 500ml smotana na šľahanie, 4 PL práškový cukor, vanilkový cukor, stužovač šľahačky - 2 balenia (alebo balicek zelatiny v prasku), višne
POSTUP PRÍPRAVY
Korpus: Žĺtka vymiešame s cukrom do peny, postupne pridávame vodu a olej. Primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Vyšľaháme si tuhý sneh z bielkov, ktorý na záver zľahka vmiešame do cesta. Tortovú formu si vymažeme tukom a vysypeme múkou. Cesto si rozdelime na tri casti a pecieme postupne kazdy korpus zvlast. Pečieme na 180 °C.
Plnka: Mascarpone vymiešame s vanilkovým a práškovým cukrom. Vyšľaháme si šľahačky so stužovačom alebo so zelatinou a zmiešame s mascarpone. Spodný korpus potrieme vrstvou krému a poukladáme naň višne.Na prostredný korpus nanesieme tenkú vrstvu krému a krémovou časťou ho položíme na višne.Opäť navrstvíme krém, poukladáme višne a taktiež vrchný korpus zo spodnej časti potrieme tenkou vrstvou krému a položíme krémovou časťou na višne. Ozdobime....a tortu dáme na chvíľu stuhnúť do chladničky.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)
KOMENTÁRE (1) posledné: 8.3.2016, 20:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |