
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() Jednoduchý domáci chlebíkPOTREBNÉ PRÍSADY 2 hrnčeky hladkej chlebovej múky T650 (objem hrnčeka 300 ml), 1 hrnček ovsenej múky (rozmixovala som ovsené vločky na múku), 1 a 1/2 hrnčeka teplej vody, 1/2 kocky čerstvé droždie, 2 lyžičky soli, 1 lyžička kryštálového cukru, za hrsť semiačok (rôzne druhy - sezam, slnečnica, ľan) POSTUP PRÍPRAVY Najprv si urobíme kvások. Do pol hrnčeka teplej vody pridáme 1 lyžičku kryštálového cukru a droždie. Počkáme, kým sa nám urobí kvások. Do nádoby si dáme múku (hladkú chlebovú a ovsenú), soľ, 1 hrnček teplej vody, ľanové, sezamové a slnečnicové semiačka a hotový kvások. Všetko spolu zhnetieme a necháme vykysnúť na dvojnásobok objemu. Medzitým si vyhrejeme rúru na 220°C a dáme do nej nádobu, v ktorej budeme chlebík piecť (aby sa nahriala). Ja som piekla v smaltovanom hrnci s priemerom 20 cm (chlebík nie je veľký). Ak je hrniec horúci, opatrne ho vyberieme, vymastíme ho maslom a mokrými rukami vypracujeme z cesta bochník, ktorý preložíme do hrnca. Vrch posypeme semiačkami (slnečnicové, sezamové, ľanové). Hrniec prikryjeme a chlebík pečieme pol hodinu. Potom pokrievku dáme preč a odokrytý chlebík pečieme ešte 15 až 20 minút. Po vybratí z rúry bude chlebík trošku tvrdší, ale po krátkej chvíľke bude chrumkavučký a chutnučký. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |