končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Ako vážiť bez váhyPOTREBNÉ PRÍSADY Tak toto som našla možno niekomu pomôže ak nemá váhu ako ja :-))) POSTUP PRÍPRAVY Často i v receptech renomovaných autorů najdeme údaj, který nás zastaví v rozletu. Jak veliký je střední brambor? Kolik másla se míní pod pojmem oříšek? A kolik nasypeme mouky, když autor vyžaduje jeden a půl šálku? Pojďme si projít nejčastější míry „nemíry“. • Kávová lžička rovná 4 g hrubé mouky, 4 g hladké mouky, 3 g krupice, 7 g solamylu, 6 g cukru krupice, 3 g cukru moučky, 8 g soli, 9 g máku, 5 g sádla, másla nebo tuku, 5 g oleje, 4 g vody, 5 g mléka, 18 g medu, 3 g mleté kávy nebo15 g marmelády. • Kávová lžička vrchovatá Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 19.12.2010, 16:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Naj šošovicová, hrachová, hrsková a fazuľová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY pol sáčka vybranej strukoviny (hrach, šošovica, fazuľa), 5 ks zemiakov , soľ, 1 bujon( ja dávam hubový), ZAPRAŽKA : olej, 3 - 4 mesiačiky cesnaku, mletá červená sladká paprika a hladká múka , na ZÁVER: korenie, opračená slaninka + párky, alebo opražená klobáska, pri fazuľovej polievke aj jeden malý pretlak a cukor na dochutenie POSTUP PRÍPRAVY Postup je veľmi jednoduchý: 1. Strukovinu namočenú cez noc (niekedy to aj nenamáčam, ked nie je čas), dám variť do osolenej vody s jedným bujonom. 2. Očistím si zemiačky. 3. Pripravím si zápražku, do hrnca dám asi centimeter oleja, prelisujem tam cesnak a poprášim paprikou aby to bolo pekné červené a ked to začne bublať, hned (aby to nezhorklo) pridám asi 4 lyžice hladkej muky a chvíľku popražím, aby vznikla taká masa a zalejem to studenou tečúcou vodou.Pekne premiešam a odstavím nabok. 4.Ked su strukoviny už takmer uvarené prihodím zemiačky a uvarím to všetko do mäkka. 5.Prilejem zápražku. 6. Rozpražím si slaninku s párkami na panvici, alebo klobásku a aj s masťou prelejem do polievky. 7. Pri fazuľovej ešte pridám malý pretlak a ochutím aj cukrom. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 41 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 30.1.2016, 6:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Cestovinový šalát s tuniakomPOTREBNÉ PRÍSADY Cestoviny (ja dávam špirálky), drvený tuniak, kyslé uhorky, sterilizovaná kukurica, pochúťková kyslá smotana, tatarská omáčka Hellmanns ( na ochutenie) POSTUP PRÍPRAVY Uvaríte si cestovinky a ked vychladnú pridávate tuniaka celý obsah konzervy aj so šťavou, alebo olejom, kyslé uhorky nakrájané nadrobno (koľko máte radi ja dávam 5 veľkých kusov) jednu plechovku kukurice, celú pochúťkovú smotanu a riadne vymiešate. Na záver dochutíte tatarkou ( ja dávam 5 lyžičiek a aj to trošku posolím) Je skvelý vyskúšajte !!!! Včera som ho robila, tak ma napadlo že vám narobím chute :-)))A potom šup s ním do chladničky, nech trošku prejde. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 18.10.2009, 13:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Rýchla večera -Špirálky s ružovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY Cestoviny (špirálky), lacnejšia šunková saláma, syr v črievku, kečup, sterilizované šampiňony (môžte pridať aj hrášok alebo kukuricu ak máte radi), cesnak, mlieko, hl.muka, POSTUP PRÍPRAVY Dáte si variť cestovinky. Za ten čas kým sa uvaria dáte do veľkej panvice trošku oleja, pridávate: na tenké kocky nakrájanú salámu a pofrkáte kečupom ( omáčka sa zafarbí do ružova) pridáte šampiňony, chvíľku to popražíte na miernom ohni, potom dajte dnu pretlačený cesnak (ja dávam 4 mesiačiky), syr v črievku a poprášim korením. Na záver vlejem mlieko (podla toho koľko omáčky chcete mať), nechám prevrieť a zahustím (hladká múka + mlieko). Uvarené cestoviny premyjem vodou a dám do panvice a premiešam s omáčkou. Bude vám voňať celý dom. Prajem dobrú chuť!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 16.4.2008, 20:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Skvelá bryndzová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 4-5 stredne veľkých zemiakov, 1 cibuľa, 2 kocky hubového bujonu, 2 alebo 3 malé kocky bryndze odporúčam bryndzu Liptov, tá je najlepšia na polievku( čím viac bryndze je lepšia), smotana, mlieko, hladká múka, červená sladká paprika (mletá v sáčku), soľ, slaninka. POSTUP PRÍPRAVY Polievka je musím priznať trošku finančne náročná, ale ked ju uvarím môj manžel a 4-ročný syn nejedia dva dni nič iné len tú polievku tak im chutí-))). Takže postup: Do vody dám nakrájané zemiačky a cibuľu, ktorú nastrúham na strúhadle úplne nadrobno a nechám variť. Ked začne vrieť hodím bujony. Počkám kým sa zemiačky neuvaria a potom polievočku odložím z plamena a vložím bryndzu, poriadne rozmiešam a dám opäť na plamen. Posypem paprikou, vlejem sladkú smotanu a potom už len zahustím (mlieko a múka). Popritom si rozpražím slaninku na panvici (na drobné škvarčeky a hlavne veľa :-))) a po zahustení polievky ju tam vylejem aj s masťou. Solím až na záver a môžte aj pokoreniť. Suroviny sú pre 4 osoby a v stredne veľkom hrnci. Ak jej chcete navariť viac musíte dokúpiť bryndzu. Prajem dobrú chuť!!!Je fakt skvelá. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov) KOMENTÁRE (33) posledné: 5.9.2012, 8:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |