
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
PIZZA |
![]() Pizzove slimáčikyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 lístkové cesto, 15 dkg šunková saláma, 15 dkg syr eidam, 2-3 pol. lyžice kečupu, 1 menšia cibuľa, 1 vajce, majorán, soľ POSTUP PRÍPRAVY Lístkové cesto rozvaľkáme na plochu 30x30 cm, jeho povrch pokvapkáme olejom, potom rovnomerne rozložíme nadrobno nakrájanú salámu, jemne nastrúhaný tvrdý syr a nadrobno nakrájanú cibuľu. Potom to všetko smelo pokvapkáme kečupom (hustejší môžeme vopred v šálke zriediť trochou vody) a nakoniec ochutíme rozmrveným majoránom a soľou. Takto pripravené lístkové cesto opatrne z jedného konca zvinieme do rolády a na tácke necháme v chladničke aspoň 15 minút tuhnúť. Potom roládu naprieč krájame nožom so zúbkami na kolieska hrubé cca 7mm a ukladáme ich ležmo 1 cm od seba na plech pokrytý mastným papierom na pečenie. Každého slimáčika zvrchu ešte natrieme našľahaným vajcom. Pečieme cca 10-15 minút pri 180 °C do ružova. Odporúčam radšej párkrát kontrolovať stav pečenia. Sú jedinečné k vínku ! Obmenám receptu sa medze nekladú. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 3.8.2011, 9:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
![]() Cestoviny s brokolicouPOTREBNÉ PRÍSADY cestoviny zo špaldovej pšenice, brokolica, mrkva, cesnak, soľ(solčanka), biely jogurt alebo kyslá pochúťková smotana, tvrdý syr (Eidam, Ementál) POSTUP PRÍPRAVY Cestoviny uvaríme v mierne slanej vode a udržiavame horúce. Ružičky brokolice a ošúpanú, pozdĺžne rozkrájanú mrkvu uvaríme (najlepšie v pare) do mäkka, rozmačkáme vidličkou na kašovitú masu, pridáme prelisovaný cesnak 1-2 strúčiky, osolíme resp. dochutíme solčankou. Zeleninovú hmotu podľa potreby zriedime kyslou smotanou alebo bielym jogurtom. Hotovú zmes zamiešame do horúcich cestovín. Podávame so strúhaným tvrdým syrom a zdobíme lyžicou jogurtu. Chutí to výborne a zasýti. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
![]() Pomazánka VEGAPOTREBNÉ PRÍSADY 2-3 PL rastlinného masla (Veto), 2 stredne veľké ružice uvarenej brokolice, 1 menšia (priem. 2 cm) nadrobno pokrájaná cibuľa, 1-2 PL strúhanej mrkvy, 1-2 PL strúhaného tvrdého syra (ovčí, Eidam a pod.), ½ ČL sušenej bazalky, solčanka príp. vegeta a soľ podľa chuti, čerstvá zelenina podľa sezóny (reďkovka, kápia a iné), celoražný alebo poloražný chlieb bevit POSTUP PRÍPRAVY Do rastlinného masla pridáme uvarenú brokolicu, nadrobno pokrájanú cibuľu (lepšia je nová cibuľka aj so zelenou vňaťou), strúhanú mrkvu, strúhaný tvrdý syr a sušenú bazalku. S vidličkou všetko dôkladne pretrieme a premiešame. Masu dochutíme solčankou alebo vegetou a štipkou soli. Pomazánku natierame na ražný alebo poloražný chlebík, ktorý ozdobíme čerstvou zeleninou. Je to chutný a zdravý olovrant či 2.večera. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |