
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
BRAVČOVÉ MÄSO |
![]() Bravčová panenka so slaninovo-cibuľovými zemiakmi a šampiňónovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY Pre 2 osoby: Cca 400g bravčovej panenky vcelku, olivový olej, soľ, čierne korenie Zemiaky: 3 veľké zemiaky (poprípade viac menších), za hrsť slaniny nakrájanej na kocky, väčšia cibuľa, 30g masla, soľ, mleté čierne korenie Omáčka: cca 7-8 väčších šampiňónov, väčšia cibuľa, šľahačková smotana 38%, trochu hladkej múky, olivový olej POSTUP PRÍPRAVY Zapnite si rúru na 180 stupňov, celá príprava je pomerne rýchla. Mäso umyjeme, odblaníme a osušíme. Potrieme olivovým olejom a okoreníme z každej strany a odložíme bokom. Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na kocky (aby sa uvarili čo najrýchlejšie) a dáme variť. Medzitým hodíme na panvicu slaninu. Po chvíli keď slanina pustí masť prihodíme na plátky nakrájanú cibuľu a na miernom ohni smažíme pokiaľ cibuľa nie je mäkká. V momente keď budú zemiaky uvarené, zlejeme ich, pridáme maslo, popučíme a primiešame zmes slaniny a cibule. Okoreníme podľa potreby. Na prípravu omáčky si nakrájame cibuľu na drobno, šampiňóny na kúsky podľa uváženia (ja sa snažím prekrojiť každý šampiňón na cca 8 kúskov). Rozpálime si panvicu z lyžicou oleja. Panenku osmažíme z každej strany cca jednu minútu a dáme dopiecť do rúry na cca 8 minút (platí pre panenku s priemerom 7 cm). Na výpeku po panenke osmažíme cibuľu do sklovita (pridáme olej ak je to potrebné). Pridáme nakrájané šampiňóny, ktoré dusíme do mäkka. Okoreníme soľou a mletým čiernym korením. V prípade, že sú šampiňóny mäkké poprášime ich múkou a prilejeme smotanu (cca toľko, aby zakryla huby) a necháme prevrieť do zhustnutia. Medzitým by mala byť panenka hotová. Vyberieme ju z rúry, zabalíme do alobalu a necháme odpočívať na teplom tanieri cca 10-15 min. Nekrájať a nepichať do nej! Odporúčam konzumovať keď je to čerstvo uvarené, nie je to jedlo, ktoré sa dá navariť na tri dni vopred. Zdravíčko! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 1.10.2014, 21:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |