
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
CHUŤOVKY |
Špaldové tortillyPOTREBNÉ PRÍSADY 1,5 hrnčeka špaldovej múky 0,5 hrnčeka teplej vody 2 PL olivového oleja 1 ČL morskej soli POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny spolu premiešame kým nevznikne hladké cesto. Rozdelíme na 3-4 časti (podľa veľkosti panvice). Na pomúčenej doske ručne vytvarujeme prvú tortillu a dáme ju opiecť na suchej panvici 1 minútu z každej strany. Kým sa opeká prvá placka, vytvarujeme druhú a následne ďalšie. Kto chce, môže upečené placky potrieť olivovým olejom, nakrájať na malé trojuholníky a dať piecť do rúry na 5-10 minút. Záleží na type rúry, je nutné ich sledovať, nakoľko prechod medzi zlatým opálením a spálením je veľmi rýchly. Vzniknú tip-top tortillové čipsy, akurát zdravšie ako originál. :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kokosové rezy na oblátkePOTREBNÉ PRÍSADY Kokosové cesto: - 7 bielkov - 250 g práškového cukru - 1 vanilkový cukor - 100 g kokosovej múčky - 5 lyžíc polohrubej múky - 1 prášok do pečiva - tortové oblátky v tvare obdĺžnika Plnka: - 7 žĺtkov - 7 lyžíc mlieka - 7 lyžíc práškového cukru - 7 lyžíc hrubej múky - 250 g masla - 2-3 lyžice kakaa - 100 g práškového cukru - postrúhanú čokoládu na ozdobu POSTUP PRÍPRAVY Cesto: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, nasypeme práškový a vanilkový cukor a znova dobre prešľaháme. Pridáme kokosovú múčku zmiešanú s múkou a práškom do pečiva a zľahka premiešame. Na plech rozložíme oblátky a boky plechu vymastíme tukom. Bielkové cesto rovnomerne rozotrieme na plech vyložený oblátkami. Pečieme na 160°C cca 20 minút. Múčnik necháme na plechu vychladnúť, natrieme plnkou, posypeme čokoládou a necháme v chladničke zachladnúť. Plnka: Zo 7 žĺtkov, 7 lyžíc práškového cukru, mlieka a múky uvaríme za stáleho miešania nad parou hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. V miske si vymiešame maslo so 100 g práškového cukru a kakaom. Žĺtkovú kašu po troche pridávame do vymiešaného masla. Zmes natrieme na cesto. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |