
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
MedovníčkyPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 550g hladká múka, 125g Hera, alebo maslo, 300g práškový cukor, 3PL med, 2PL kakao, 1PL rum, 1ČL sóda bikarbóna, 1ČL kypr. prášok do perníka, 3 vajcia POLEVA: 150g práškový cukor, 1 bielok, pár kvapiek šťavy z citrónu POSTUP PRÍPRAVY Maslo si rozpustíme s medom a vlažné zmiešame s ostatnými surovinami. Vypracujeme cesto, zabalíme do fólie, alebo dáme do misky a necháme odležať v chladničke 1 deň. Vyvaľkáme cesto a na pomúčenej doske vykrajujeme medovníčky a dávame ich na plech, na ktorý sme dali papier na pečenie. Pečieme pri 180°C cca 5 minút, podľa hrúbky medovníkov. Nenecháme ich veľmi dotmava, pretože by boli tvrdé. Hneď po vybratí z rúry ich potrieme vyšľahaným vajcom, aby sa pekne leskli. Nakoniec ich vyzdobíme vyšľahaným bielkom s prášk. cukrom a pár kvapkami šťavy z citrónu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Roláda z mletého mäsaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg bravčové plece, 250 ml mlieka, soľ, mleté čierne korenie, horčica, šunka, tvrdý syr, alebo plátkový, kyslá smotana POSTUP PRÍPRAVY Mäso pomelieme, osolíme, okoreníme, prilejeme mlieko, premiešame a odložíme na celú noc do chladu. Zmes rozdelíme na 2 časti. Rozložíme ju na vlhkú utierku, povrch uhladíme a potrieme horčicou. Poukladáme plátky šunky a syra. Pomocou utierky roládu zvinieme a položíme do vymasteného pekáča. Potrieme rozmiešanou smotanou, podlejeme vodou a dáme piecť. Počas pečenia potierame smotanou. Takto si pripravíme 2 rolády. Ako plnku môžete použiť rôzne zvyšky z chladničky - dusenú zeleninu, šampiňóny, kápiu, praženicu... Je to výborná pochúťka ako za tepla, tak aj za studena na misu ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 31.12.2009, 11:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Lahodné karfiolové placičkyPOTREBNÉ PRÍSADY karfiol, 1 kyslá smotana, 2 vajcia, 10 polievkových lyžíc polohrubej múky, soľ, vegeta, olej na vyprážanie POSTUP PRÍPRAVY Zmiešame smotanu, múku, vajcia, soľ vegetu, primiešame predvarený a vidličkou roztlačený karfiol. Všetko poriadne premiešame, lyžicou naberáme zmes a vyprážame malé placky. Ako príloha sa hodí zemiaková kaša a nejaký dresing, príp. tatárska omáčka. Prajem dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 6.12.2008, 10:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |