končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 11 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
BábovkaPOTREBNÉ PRÍSADY 5 ksvajcia, 250 g polohrubá múka, 250 g cukor práškový, 1 kus vanilkový cukor, 1 dcl mlieko, 1 dcl olej, 1 kus kypriaci prášok, trošku rum, strúhanka POSTUP PRÍPRAVY Rozbijeme 5 vajec tak, aby sme oddelili žĺtka od bielok. Do bielok pridáme štipku soli a vyšľaháme sneh. V osobitnej miske potom vyšľaháme žĺtka s cukrom, vanilkovým aj práškovým, pridáme trošku rumu a mlieka. Všetko šľahám robotom. Je veľmi dôležité vyšľahať osobitne sneh, naozaj má bábovka inú chuť, lepšiu. Keď sú žĺtka s cukrom dobre vymiešané pridáme múku, do ktorej zamiešame kypriaci prášok a postupne olej, dobre premiešame. Nakoniec pridáme z bielkov vyšľahaný sneh a už len jemne premiešame metličkou (nie robotom) aby nám cesto zvláčnelo. Kto by chcel dvojfarebnú, bábovku do polovice cesta pridáme cez sitko preosiate kakao (2 čajové lyžičky) Bábovkovú formu vymastíme dobre maslom a vysypeme strúhankou. Pečieme pri 180 stupňoch, cca 45 minút. Aby sme zistili či je bábovka upečená aj vo vnútri, pichneme do nej špáratko a ked zostane suché, môžme ju vybrať. Nakoniec ju po vrchu posypeme práškovým cukrom alebo vanilkovým. Nemám originálnu formu na bábovku, tak vyzerá trošku smiešne :) ale bola výborná. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 20.12.2010, 11:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie mäso v syrovo šampiňónovej omáčkePOTREBNÉ PRÍSADY kuracie prsia, soľ, mčk, trocha kečupu, horčice, šampiňóny, olej, cibuľa, na zahustenie jeden syr v črievku POSTUP PRÍPRAVY Mäso nakrájame na menšie kúsky, pridáme do spenenej cibuľky a necháme podusiť kým nezbelie. Pridáme soľ, mčk, kečup, horčicu a zalejeme pohárom vody a dusíme, po chvíľke pridáme šampiňóny, ďalej dusíme kým mäso nie je mäkké. Keď chceme viac omáčky, tak pridáme ešte vodu. Pred koncom pridáme syr, necháme dobre prevrieť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 5.7.2016, 23:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Obrátené bravčové reznePOTREBNÉ PRÍSADY 500 gbravčové karé, strúhanka, 1 vajce, 0,5 dcl olej, 4 KL horčica, 1 KL vegeta, 0,3 l voda, 3 PL kečup, vorchesterová omáčka POSTUP PRÍPRAVY Bravčové rezne naklepeme a okoreníme. Dáme do strúhanky a následne do rozmiešaného vajca. Opražíme na panvici. Pripravíme si zálievku - zmiešame 0,5 dcl oleja, 4 kávové lyžičky horčice, kávová lyžička vegety, 3 dcl vody, 3 polievkové lyžice kečupu a worchesterovú omáčku. Omáčku nalejeme na mäso v zapekacej nádobe, prikryjeme alobalom a vložíme do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov na 45 min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 63 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 6.2.2018, 15:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Rožkové pirohyPOTREBNÉ PRÍSADY rožky, mlieko, polohrubá múka, plnka a posýpka POSTUP PRÍPRAVY Rožky nakrájame na kolieska, dáme do misy a zalejeme mliekom, aby boli nasiaknuté a mokré, ale aby neplávali v mlieku. Potom prisypávame múku, kým sa cesto nelepí. Vyvaľkáme a plníme lekvárom, alebo na slano. Nevyzerajú veľmi vábne, ale na prvý pokus vyšli fajn :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 8.12.2010, 11:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie soté podľa receptu Anna K. (klaymanova)POTREBNÉ PRÍSADY kuracie prsia, cibuľka, olej, soľ, mčk, 2 lyžice plnotučnej horčice, 2 lyžice kečupu, 1 lyžica sójovej omáčky, kukurica, hl.múka POSTUP PRÍPRAVY Mäsko si narežeme na pásiky, pridáme k nadrobno nasekanej cibuľke, ktorú sme spenili na oleji. Poopekáme, mierne osolíme, okoreníme, pridáme kečup, horčicu premiešame, dodáme sójovú omáčku a podlejeme troškou vody. Pridáme kukuricu a do zmäknutia mäska podusíme, poprípade zahustíme vodou + za lyžicu hl. múky a podávame s ryžou. Ale my sme mali zemiaky a tiež to bolo výborné. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 9.2.2011, 14:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Lievance podľa receptu MIRIAM T. (pamacka)POTREBNÉ PRÍSADY 0,5 litra mlieka, tri vajcia, vanilkový cukor,250-300g hladkej múky, pol kocky droždia,štipka soli,citrónová kôra,olej plnka-džem,tvaroh,smotana,granko POSTUP PRÍPRAVY Mlieko zohrejeme, pridáme cukor, droždie, postupne múku, vajcia, soľ a kôru. Premiešame a necháme 30 min odpočívať. Cesto má byť hustejšie ako cesto na palacinky. Potom na oleji robíme lievančeky. Hotové naplníme tým, na čo máme chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 1.12.2010, 19:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčové medajlóniky so smotanovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY bravčová panenka, slanina, smotana na šľahanie, soľ, zelené korenie, olej POSTUP PRÍPRAVY Panenku nakrájame na medajlóniky, osolíme, okoreníme a opražíme na rýchlo z 1 a z 2 strany a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Omáčka: slaninu nakrájame na drobné kúsky a vložíme do hrnca so zeleným korením a osolíme z ľahka opražíme, podlejeme to smotanou a privedieme do varu. Keď nám omáčka nezhustne zahustíme ju solamilom. Príloha - opekané zemiaky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 1.12.2010, 19:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Špagety s mortadelou, bravčovým mäsom a fazuľouPOTREBNÉ PRÍSADY špagety, bravčové mäso, cibuľa, olej, fazule v rajčinovej omáčke, mortadela (2 malé konzervy), syr na postrúhanie POSTUP PRÍPRAVY Bravčové mäso nakrájame na menšie kúsky a dáme na cibuľku, ktorú opečieme na oleji, potom zalejeme vodou, dáme trošku vegety a necháme variť, kým mäso nie je mäkké. Potom pridáme mortadelu a fazule aj s omáčkou. Necháme zovrieť. Uvaríme špagety a na to dáme omáčku, navrch postrúhame syr. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 20.10.2011, 9:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Domáci chlebík (podľa receptu Zuzana P. (fialetta))POTREBNÉ PRÍSADY 400g hladkej múky, 100g celozrnnej múky, 350 ml vody, 2 ČL soli, 1 PL octu, 2 PL oleja, 1 ČL mletej rasce, 1 ČL slnečnice, 1 ČL ľanových semienok, 1 balíček sušeného droždia POSTUP PRÍPRAVY Do pekárne si postupne dáme vodu, soľ, ocot, olej, rascu, múku, semienka a droždie. Nastavíme základný program, hmotnosť 1000 g a strednú kôrku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 24.1.2013, 20:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
PalacinkyPOTREBNÉ PRÍSADY 3 dl mlieka, 2 dl vody, 2 vajíčka, 1 dl oleja, 20 dk hladkej múky, trochu soli, cukor POSTUP PRÍPRAVY Všetko spolu vymiešať a piecť na panvici. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 11 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |