
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Vianočné medovníčkyPOTREBNÉ PRÍSADY 125 g Maslo čerstvé musí mať izbovú teplotu 2 PL Med 2 hrnček Hladká múka 1 PL Zázvor používame mletý zázvor 2 g Klinček 40 g Vaječný bielok 1 hrnček Práškový cukor 3 ČL Citrónová šťava 2 g Sóda bikarbóna 2 PL Hnedý cukor 1 ČL Perníkové korenie POSTUP PRÍPRAVY Skvelý recept zo stránky: http://www.ochutnaj.sk/recepty/vianocne-medovnikove-zvonceky-171 1 Najprv si do misky dáme maslo, med, práškový cukor a miešame elektrickým šľahačom, kým zmes nebude svetlo krémová. 2 Do zmesi pridáme múku, sódu bikarbónu, zázvor, perníkové korenie a dobre to rukami premiešame až kým z toho neurobíme cesto. Cesto dobre vypracujeme na pomúčenej kuchynskej doske. 3 Hotové cesto zabalíme do fólie a uložíme na 1 hodinu do chladničky. Rúru si predhrejeme na 160 ° C a pripravíme si 3 plechy, na ktoré uložíme papier na pečenie. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 30.11.2014, 18:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() Domáca krtková tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 320 g Hladká múka 20 g Kypriaci prášok 180 g Surové vajce 200 g Cukor 3 PL Kakao 200 ml Mlieko s 2 % tuku 200 ml Olivový olej 250 ml Mlieko s 2 % tuku 40 g Zlatý klas 250 ml Smotana kyslá pochúťková 14 % 250 ml Smotana na šľahanie 20 g Vanilkový cukor 250 g Tvaroh nízkotučný Rajo 150 g Banán 100 g Čokoláda mliečna POSTUP PRÍPRAVY Inšpirovala som sa na tejto stránke: http://www.ochutnaj.sk/recepty/domaca-krtkova-torta-146 1:Žĺtky vymiešame s cukrom a postupne zašľahávame olej. Postupne pridáme mlieko, múku s kypriacim práškom, kakaový prášok a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. 2:Takto pripravené cesto vylejeme do tortovej formy a dáme piecť pri 180°C 25-30 minút. Keď cesto vychladlo, lyžičkou vydlabeme stred a cesto odložíme. 3:Krém: Z mlieka a zlatého klasu uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť. Tvaroh vyšľaháme s vanilkovým cukrom, pridáme smotanu, vychladnutý puding, čokoládu. 4:Na záver zľahka vmiešame vyšľahanú šľahačku. Na cesto natrieme trochu krému, poukladáme naň banány, ktoré sme priečne rozrezali a celé to zakryjeme zvyšným krémom. 5:Na krém dáme vydlabané cesto, ktoré v rukách rozdrvíme. Tortu necháme zachladiť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 16.12.2013, 9:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
![]() Hovädzie rolky s orestovanou zeleninkouPOTREBNÉ PRÍSADY 800 g hovädzia sviečková, 3 ČL Worchesterová omáčka 1 PL Olivový olej 1 ks Mrkva 1 ks Paprika červená 100 g Cuketa 40 g Cibuľka jarná 5g Cesnak 3 g Bazalka čerstvá 2 ČL Maslo čerstvé 2 PL Cibuľa 200 ml Balzamikový ocot 2 ČL Hnedý cukor 200 ml Hovädzí vývar POSTUP PRÍPRAVY Recepty je zo stránky: http://www.ochutnaj.sk/recepty/hovadzie-rolky-zo-svieckovej-159 1: Hovädziu sviečkovú pokrájame a pripravíme na 1,5 cm hrubé pásiky. Mäso si z oboch strán osolíme, okoreníme a pokvapkáme worchesterovou omáčkou. Namarinované mäso odložíme na 30 minút. 2 : Kým bude marinované mäsko oddychovať, pripravíme si zeleninovú zmes na vyplnenie. Červenú papriku, mrkvu, cuketu a jarnú cibuľky si nakrájame na rovnako dlhé tenké pásiky. 3: Nakrájaná zelenina nech je dlhšia ako šírka nakrájaného mäsa (chceme aby trochu pretŕčala). Olúpeme si 2 strúčiky cesnaku. 4: Pre balzamikovú omáčku si v malej panvici rozpustíme maslo, pridáme najemno nakrájanú cibuľku, ktorú 1 - 2 minúty osmažíme. Pridáme hnedý cukor, balzamikový ocot a hovädzí vývar. 5: Omáčku privedieme do varu a stlmíme plameň na polovičku. Necháme dovariť až kým to nebude mať konzistenciu sirupu. Omáčku si prelejeme do nádoby. 6: Do rovnakej panvice si pridáme olivový olej, do ktorého pridáme 2 strúčiky cesnaku. Cesnak opražíme, môže to trvať pár minút. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Mandľovo-citrusové Vianočné koláčikyPOTREBNÉ PRÍSADY 150 g čerstvého masla, 2 veľké surové vajíčka, 1 ks pomaranča, 3 PL cukru, 200 g mandlí, 150 g pšeničnej múky, 1 PL práškového cukru POSTUP PRÍPRAVY Inšpirovala som sa receptom: http://www.ochutnaj.sk/recepty/mandlovo-pomarancove-kolaciky-160 1: Rúru si predhrejeme na 170°C. Pripravte si 12 košíčkov na koláčiky. Roztopíme si maslo a necháme ho vychladnúť. Pridáme ho do misky spolu s pomarančovou kôrou a šťavou z pomaranča. 2: Do tejto zmesi vmiešame cukor, mandle, vajíčka a múku. Poriadne to premiešame až kým nevznikne cesto, ktoré potom rozdelíme na 12 rovnakých častí. 3: Časti cesta vložíme do pripravených košíčkov a necháme zapiecť na 20 minúť. Pečieme až kým vrch nebude sfarbený do zlatista. Pre Vianočné tipy a triky si prečítajte článok: http://www.ochutnaj.sk/blog?id=44 ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 28.4.2015, 22:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |