
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10) |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() Čokoládovo-smotanové rezyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY v prvom rade chcem povedať, že toto nie je môj receptík mám ho zo staršieho časopisu Dobré jedlo ale je moooc fajnový. Fotečku pridám neskôr nakoľko sa ešte chladí v mrazničke :) Takže potrebujeme: 250g bielej čokolády, 750ml smotany na šľahanie, 3 stužovače šľahačky, 1 PL kakaového prášku, 6 žĺtkov, 6 PL práškového cukru, 2 balíčky BE-BE keksov tmavých POSTUP PRÍPRAVY Bielu čokoládu rozpustíme nad parou. 500ml šľahačky vyšlaháme do tuha s dvoma stužovačmi a odložíme do chladničky. Žĺtky ušlaháme s práškovým cukrom a postupne vmiešame bielu čokoládu a ušľahanú šľahačku. Formu (nie srnčí chrbát ale na chlieb) vystelieme jemnou priesvitnou fóliou. Na dno poukladáme bebe keksy, ktoré potrieme krémov. Na krém znova poukladáme keksy a znova krém, pokiaľ formu nenaplníme. Potom formu prikryjeme fóliou a odložíme do mrazničky na 4 hodiny. Pred podávaním opatrne odstránime fóliu, rez vyklopíme a ozdobíme zvyšnou šlahačkou vyšlahanou s kakaovým práškom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 25.9.2010, 20:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
![]() Španielské vtáčkyPOTREBNÉ PRÍSADY karé (ja som robila zo 7ks), soľ, čierne mleté korenie, horčica, klobáska, uharky (zavárané), slanina, vajcia uvarené na tvrdo (záleží od množstva rezňov, ja som použila 2 vajcia na 7rezňov), špáradká, kečup, sójová omáčka, solamyl, vegeta POSTUP PRÍPRAVY ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 1.2.2011, 17:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
![]() Rožky s rybacou nátierkouPOTREBNÉ PRÍSADY Na rožky: 1kg hladkej múky, 8dkg masla, mlieko koľko treba (6-8dcl), kvasnice, soľ, cukor... Rybacia nátierka: 1 rybacia konzerva, 2 vajcia na tvrdo, cibuľa, horčica, soľ, polka masla POSTUP PRÍPRAVY pripravíme si kvások z vlažného mlieka, trošky cukru a kvasníc - ja tam pridávam aj trošku múky. Keď kvások vykysne pridáme ho k múke (ja som dnes použila nie hladkú ale polohrubú a vydarili sa taktiež), maslu a soli, prilejeme mlieko a spracujeme si vláčne cesto ktoré necháme kysnúťcca. trištvrte hodinku... Cesto si rozdelíme na 6ks a po jednom vyvalkáme. Vyvalkané cesto rozdelíme na 8 dielov a každý diel stočíme od najširšieho po špic. Uložíme na vymastený plech, potrieme vajíčkom a dáme piecť na 170 stupňou cca. 15min záleží od trúby. Po vychladnutí rožky prerežieme a natrieme nátierkou a môžeme degustovať s pohárom bieleho vínka, len škoda, že ja doma žiadne nemám :( o chvílu pridám aj fotečky ešte sa rožky pečú a idem spraviť aj nátierku... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Šalátová omáčkaPOTREBNÉ PRÍSADY 4-5 ks hlávkový šalát, cca. 1l mlieka, slanina, soľ, polohrubá múka, olej - všetko závisí od množstva (koľko omáčky chcete spraviť) POSTUP PRÍPRAVY Slaninu si nakrájame na kocečky, osmažíme si ju, pridáme trošku oleja nasypeme polohrubú múku a spravíme si zápražku. Zalejeme vodou cca. 0,5l a na miernom ohni rozmiešame hrčky. Potom zalejeme mliekom a natrháme si do toho šalát (alebo nakrájame na pásiky). Miešame aby nám to zo spodu neprihorelo (šalát musí zmäknúť). Pred dokončením dochutíme a necháme zovrieť ale stále miešame!!! Hotovú šalátovú omáčku si môžeme dochutiť octom alebo aj cukrom. Ja ešte do omáčky dávam aj na tvrdo uvarené vajcia. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 4.4.2020, 12:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
![]() Zapečené cestoviny s brokolicouPOTREBNÉ PRÍSADY 400g kuracích pŕs, korenie (čierne, kari korenie, timián, muškátový oriešok - mletý, atď - podľa chuti), soľ, olej, niva, tvrdý syr, šlahačková smotana brokolica, cestoviny (akékoľvek) POSTUP PRÍPRAVY Cestoviny si dáme variť al dente. Prsia si nakrájame na menšie kocečky a na olej si ich opečieme (aby boli biele), potom pridáme soľ, korenie a dusíme. A samozrejme dáme si uvariť aj brokolicu (ja si ju rozoberiem a dám variť takých 3-5 ružičiek), nie moc do mäkka! Cestoviny si preložíme do zapekacej misy, pridáme mäsko a pomiešame, nakrájame na malé kúsky nivu a znova premiešame. Pridáme brokolicu (môžete si ju tam dať v celosti ja si ju väčšinou posekám a "porozhadzujem" po cestovinách, zalejeme smotanou a na vrch postrúhame syr. Dáme piecť. Dobrú chuť.... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 13.8.2009, 11:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Hrozienkové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 6 bielkov 20 dkg práškového cukru 1 balíček hrozienok (ten malý) 1 čokoládu na varenie za hrsť nasekaných orechov 11 dkg hrubej múky PLNKA: 6 žĺtkov 15 dkg práškového cukru 1 PL kakaa 2 maslá alebo jedno veľké POSTUP PRÍPRAVY Bielka si vyšlaháme. Potom k nim pridáme 20 dkg práškového cukru, balíček hrozienok, nasekané orechy, nasekanú čokoládu na varenie, 11 dkg hrubej múky - zamiešame a dáme piecť na plech vystlaný papierom na pečenie. PLNKA: Nad parou si vymiešame 6 žĺtkov s 15 dkg práškového cukru a 1 PL kakaa. Po vychladnutí primiešame 2 maslá. Natrieme na cesto a vrch polejeme čokoládou, dáme stuhnúť. Nakrájame a papáme. Foto priložím až na Veľkú noc, vtedy budem piecť tento zákusoček... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
tuniakový šalátPOTREBNÉ PRÍSADY 1 konzerva tuniaku vo vlastnej šťave 1 menšia konzerva kukurice tatárska omáčka alebo biely jogurt čierne mleté korenie alebo biele soľ a hlavne fajnovučká čerstvá chrumkavá bagetka alebo rožky POSTUP PRÍPRAVY Tuniaka si rozdrvíme vidličkou v miske, pridáme kukuricu trošku soli podľa chuti, korenie a tatársku (toľko aby nebol šalát suchý), pridáme ešte šťavu z tuniaka (nemusí byť všetka) a zamiešame. Šalát by mal byť vlhký a nie moc suchý. Bagetu si nakrájame na krúžky a natierame si na ne šalátik. Teda aspoň ja to tak robím mňam :)))) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (3) posledné: 23.9.2016, 0:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
![]() kurací šalát s ananásomPOTREBNÉ PRÍSADY Tento šalát je proste eňo ňuňo mňamky. U nás nevydrží ani do druhého dňa. Robím ho vždy od oka, takže neviem presne na gramy koľko čoho kde ide, takže to budeme robiť na kilá. A už vy doma si to spravíte podľa seba. Takže: 1kg kuracích pŕs cestoviny panzany mašličky 1 konzerva krájaného ananásu (ja dávam tú veľkú a niekedy aj pridám ešte za polovicu navyše) 1 zelená paprika majonéza tatárska omáčka čierne mleté korenie alebo biele tymián karí korenie soľ cukor POSTUP PRÍPRAVY Mäso si nakrájame na malé kocečky a orestujeme na oleji, osolíme, okoreníme, pridáme tymián a karí korenie (toľko aby bolo mäso žlté) a dusíme do mäkká. Cestoviny si dáme uvariť podľa návodu (klasika). Keď sú uvarené preložíme ich do misy. Pridáme hotové mäso. Nakrájame si papriku na veľmi tenké rezančeky (skoro ako keď si krájame pažítku-také malé tenučké). Pridáme do šalátu aj s ananásom - ten si môžeme ešte nakrájať tiež na menšie kúsky. Ďalej si do šalátu pridáme od oka majonézy asi tak cca.2 lyžice a tatársku tej už viacej - to záleží podľa chuti. Ja tam dávam viac tatárskej omáčky a ešte aj vodu z ananásu a dochutím troškou soli a cukru. Okúsim či je všetko ok a dám do chladničky vychladiť a potom sa len tak zapráši .... :)))) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 27.2.2014, 17:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Chutná tvarohová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 2 balíčky okrúhlych piškót, lekvár, ovocná šťava, rum TVAROHOVÁ ZMES: 500g tvarohu, 2 žĺtky, 200g masla,200g práškového cukru, 1 zlatý klas, 500ml mlieka, 1 vanilínový cukor, hrozienka, čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY Tortovú formu vystelieme alobalom. Piškóty natierame lekvárom, po dve pospájame a vyložíme nimi dno formy. Pokropíme ich ovocnou šťavou a rumom a rozotrieme polovicu tvarohovej zmesi. Postup zopakujeme. Tvarohová zmes: Maslo s cukrom vymiešame do penista, pridáme žĺtky a vanilínový cukor a napokon tvaroh. Z mlieka a zo Zlatého klasu uvaríme kašu a vychladnutú ju vmiešame do tvarohu. Vrch torty posypeme hrozienkami a dáme ju do chladničky (najlepšie do druhého dňa) stuhnúť. Potom ju polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 7.4.2008, 18:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() kávová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 8 bielkov, 280g práškového cukru, 110g mandlí alebo orechov, 120g polohrubej múky, mandľové lupienky KRÉM: 140g práškového cukru, 250ml smotany na šľahanie, 40g hladkej múky, 250g masla, 120ml silnej čiernej kávy (prefiltrovanej, alebo instantnej) POSTUP PRÍPRAVY Z bielkov a práškového cukru ušľaháme tuhý sneh. Jemne doňho primiešame mleté mandle (orechy) a polohrubú múku. Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie, vylejeme do nej cesto a dáme ho upiecť. Vychladnutý korpus pozdĺžne rozkrojíme na tri (dve) časti a každý pokvapkáme kávou. Žĺtky, cukor, smotanu a hladkú múku miešame nad parou 20-30 min., kým nevznikne hustý puding. Vychladnutú masu postupne pridávame do rozšľahaného masla a za stáleho miešania prilejeme asi 100 ml kávy (presné množstvo podľa konzistencie krému). Rozkrojený korpus spojíme krémom, ktorým natrieme aj celý povrch torty. Boky torty ozdobíme mandľovými lupienkami, vrch zvyšným krémom,alebo zrnkami kávy. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 23.9.2012, 2:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10) |