. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Ľuba V. (lubav) ID 27763
Oblasť: Ilava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 17.11.2007
Naposledy: 11.12.2016 20:49
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 3
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 13
NÁVODY 3
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 13 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

***KARAMELOVÉ VETERNÍKY*****



POTREBNÉ PRÍSADY

V sobotu som si uvarila Salko, a chcela som urobiť nejaký koláčik zo Salkovej plnky. Najskôr som uvažovala nad nejakým rezom na oplatke a skončilo to pri veterníkoch alebo venčekoch. Určite je tu veľa rcp, aj ja ich mám dosť a skúšam, ktorý sa mi vydarí. Tak sa s Vami delím o jeden z tých vydarených. Pretože boli aj menej úspešné

POSTUP PRÍPRAVY

Dajte variť 1/4 l vody, do nej 150 g tuku- Omega, Iva, Cera a pod. Troška osoľte. Potom tam vsypte 150 g polohrubej múky a miešajte, začne sa cesto oddeľovať od stien hrnca. Nechajte vychladnúť a potom tam zašľahajte po jednom 5 vajec, to som robila mixérom. Naplňte vrecúško a striekajte veterníky. Dávala som ich na pečiaci papier. Ja som začínala od vonkajšieho kraja a pokračovala smerom do stredu . Rúru vyhrejte na 250 st.C- ja mám elektrickú a dajte piecť. Piekla som asi 12 min. a potom som stíšila teplotu asi na 190 st. C a pečte ešte asi 10 min. Aj viac, pokiaľ nie sú zhorené, nechajte radšej dlhšie, aby nedopadli ako tie moje, ktoré boli vpredu pri okienku / viď v postupe/
Plnila som plnkou zo spomínaného Salka, ktoré som vymiešala s maslom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (6) posledné: 25.9.2016, 7:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

*********KREHKÝ KOLÁČ S OVOCÍM*********



POTREBNÉ PRÍSADY

Našla som jednu rýchlovku , nie je náročný na suroviny a výsledok je perfektný. Dávka je na menší plech, ak chcete viac, zvýšte dávkovanie.

POSTUP PRÍPRAVY

Najskôr zmiešate sypké suroviny- 280 g polohr. múky, 1 PDP a v recepte je 50 g práš. cukru, ale ja som dala aj 100- 150g , pretože je málo sladký a troška soli. Pridajte 1/2 dl oleja, 1/2 dl mlieka. Myslím, že už som robila aj s vodou a nebolo ani poznať. Premiešajte a dajte 150 g kelímok kyslej smotany. Z toho vypracujte cesto, rozvaľkajte na plech. Obložte ovocím, robila som s čerešňami, výborné boli broskyne, slivky- čo dom a špajza dá, posypte drobenkou a upečte. Je to celkom rýchle, ušetríte na vajíčkach, cena ktorých sa šplhá ani neviem kam a výsledok dúfam že príjemne prekvapí.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 11.2.2011, 18:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

SUPER RÝCHLOVKA K OBEDU Z MLETÉHO MäSA



POTREBNÉ PRÍSADY

Neviem, ako to pomenovať, ale napadlo ma to keď som prišla z práce a manžel mi pomlel bravčové mäso akože na fašírky. Pretože som nemala chuť na vyprážané, vzniklo toto. Je to perfiš, rýchle a možno bude niekomu chutiť.

POSTUP PRÍPRAVY

Dajte si uvariť ryžu ako prílohu, pretože kým sa táto spraví, mäso bude hotové. Neviem množstvá,pretože som mala pomleté bravčové plecko, ktoré mi ostalo po orezaní brav.pleca. Toto mäso som na cibuľke orestovala, Restujte, restujte do mäkka. Samozrejme osoliť, okoreniť , dala som tam worchester, pretože som ho momentálne mala doma. Keď bolo mäso mäkké, nastrúhala som tam kyslé uhorky. Pretože ich mám rada, mohlo ich byť 5-6. Ešte som tam dala tak za pol hrste sušených húb, ktoré som pomrvila. To som prehriala, dala som tam troška práškovej červ. papriky a možno 1/2 šľahačky. To kvôli šťave, aby to nebolo suché. No to by bolo všetko. Je to bleskovka a celkom dobre to chutí.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (5) posledné: 27.1.2011, 19:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

*****OPLÁTKY PLNENÉ ČOKOLÁDOVOU PLNKOU*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Našla som jeden dávny pradávny rcp, ktorý som nerobila dlho, ale včera som ho po dlhom čase urobila. Príprava je raz-dva, je toho veľa a určite bude deťom chutiť.

POSTUP PRÍPRAVY

Postup je jednoduchý- v miske nad parou rozpopiť Ivu, Ceru alebo niečo podobné- nie Hera a podobné tuky. Hneď ako je roztopený tuk pridala som 250 g práš.cukru, 50 g kakaa a zamiešať. Potom pridávať po jednom 3 vajcia. V tejto fáze mám vždy obavy, že sa mi z toho urobí čokoládová praženica, ale nebojte sa. Síce sa bude zdať, že sa to seklo, ale nevzdávajte sa a miešajte. Ideálne je, keď jeden mieša a jeden rozbíja vajká. Keď tam dáte posledné vajce, bude to už celkom tuhé. Premiešajte to chvíľu nad parou, aby sa tie surové vajcia prehriali. Potom som do toho dala ešte mleté orechy a natierala oplátky. Ja som dala vždy medzi 3 vrstvy oplátok 2 vrstvy plnky. Vyšlo mi to presne medzi 2x 3 oplátky. Ani zrnko nazmar. Potom to treba zaťažiť, mala som to asi 2 hodinky, pokrájať a papkať.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (3) posledné: 18.9.2011, 20:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

********REZY S ČOKOLÁDOU MARGOT*********



POTREBNÉ PRÍSADY

Kto má rád Margotku, skúste toto. Nie je náročný na prípravu, je fajn!!!!!!! A naviac, nemusia sa vážiť suroviny, čo je pre mňa plus

POSTUP PRÍPRAVY

1 Margotku postrúhať, pridať 2 hrnčeky polohr. múky, 1 hrnček práš.cukru, 1 smotana na šľahanie, 1 práš.do pečiva, 1 vanilka, 1/2 hrnčeka oleja, 1/2 hrnčeka mlieka, 2 vajcia. Zamiesiť a dať piecť.
Na vrch dáme polevu robenú nad parou z 3 vajec, ktoré šľaháme so 180 g kryšt.cukru, paridať kakao, vanilku, do toho postrúhať jednu Margotku. Po vychladnutí zmiešať s 250 g masla. Alebo len tak si vyšľahajte šľahačku a postrúhajte čokoládu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

*****VŠESTRANNÝ RECEPT NA KOLÁČE**********



POTREBNÉ PRÍSADY

Tento recept som našla medzi mojimi starými rcp, tak som si pripomenula, že sa mi veľmi pozdával. Podľa neho môžete robiť ríbezľový, tvarohový, jablkový, mrežovník. Čo len chcete.

POSTUP PRÍPRAVY

Zmiesiť 250 g hladkej múky, 250 g krupicovej múky, 250 g práš. cukru, prášok do pečiva, 250g tuku, 4 vajcia.
Ak chceme RÍBEZĽOVÝ, tak do cesta dáme iba žĺtka, cesto vyvaľkáme, prenesieme na plech a upečieme. Na cesto poukladáme ríbezle, z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý dáme na ríbezle a dáme zapiecť.
TVAROHOVÝ urobíme takto: Cesto pripravíme ako predchádzajúce, teda do cesta dáme iba žľtka, bielka vyšľaháme.Upečený plát potrieme marhuľovým lekvárom, naň dáme tvarohovú plnku z 500 g tvarohu, cukru, hrozienok, citrón.kôry a na tvaroh dáme sneh, spolu dáme ešte zapiecť.
Alebo môžeme urobiť MREŽOVNÍK, vtedy do cesta dáme iba dve vajcia. Z cesta si necháme trocha na mriežky.
Alebo sa dá použiť na JABLČNÍK- cesto rozdeliť na dve časti, medzi ne postrúhané jablká s cukrom.
PRAJEM DOBRÚ CHUŤ

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

*****MLYNÁRSKE REZNE*****



POTREBNÉ PRÍSADY

*******PRÍPRAVA JE RÝCHLA A NENÁROČNÁ-4 bravčové rezne, 3 dl mlieka, 4 strúčky cenaku, 15 g hladkej múky, 10 g mletej červ.papriky, soľ, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Naklepané rezne ponoríme na pol hodiny do mlieka, do ktorého dáme soľ a pretlačíme cesnak. Po vybratí obalíme v múke, ktorú zmiešame s paprikou. Vyprážame, podávame s hranolkami a tatarkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

MRKVOVÁ POMAZÁNKA- JEDNODUCHÁ A SKVELÁ VŽDY ZOŽNE ÚSPECH!!!



POTREBNÉ PRÍSADY

mrkva, cesnak, soľ, kyslá smotana

POSTUP PRÍPRAVY

Nátierka je veľmi jednoduchá a rýchla. Postrúhajte 500 g mrkve na jemnom strúhadle. Pridajte 5-6 strúčikov cesnaku, pár kvapiek citrónovej šťavy, 1 biely jogurt, j kyslá smotana, kto chce, môže pridať majonézu. Ochutiť soľou, nechať odležať. Môže sa navrstviť na bagety, chlieb, alebo ako príloha.
Zaručujem úspech, vyskúšajte!!!!!!!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 26.1.2011, 18:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

ŠIŠKY ZO ZEMIAKOVÉHO CESTA- DLHO VYDRŽIA VLÁČNE!!!



POTREBNÉ PRÍSADY

Keďže je fašiang, ponúkam recept na troška netradičné šišky. Sú vláčne, dlho vydržia kvôli vareným zemiakom čerstvé. * Múka polohrubá 500 g, soľ * Voda 250 ml * Zemiaky varené v šupke 5 ks * Vajcia 2 ks

POSTUP PRÍPRAVY

Postup prípravy:
Do vody dáme 1 PL cukor, dáme tam 1/2 kocky droždia a necháme podkysnúť.
Zmiešame so surovinami/ zemiaky postrúhame/. Pridáme ešte 1/2 dl rumu,
4 PL rozpusteného masla. Osolíme. Necháme vykysnúť a robíme klasické šišky

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

JEDNODUCHÝ UHORKOVÝ ŠALÁT- HOCI AJ KU GRILOVAČKE



POTREBNÉ PRÍSADY

uhorky, cesnak, kyslá smotana

POSTUP PRÍPRAVY

Postup je veľmi jednoduchý. Nakrájať uhorky na kocky, pridať cesnak podľa chuti, zaliať kyslou smotanou, ochutiť soľou. Nechať vychladnúť a papkať. Je super ako príloha hoci aj k jednohubkám. A je diééééétny, minimum kcal.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (7) posledné: 13.9.2013, 12:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 13 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu