Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
![]()
POTREBNÉ PRÍSADY
220 g pohánky 100 g slaniny 1 hrsť sušených húb 1 cibuľu 20 g masla
POSTUP PRÍPRAVY
V rýchlovarnej kanvici (alebo na peci) dajte zovrieť 0.5 litra vody. Pohánku prepláchnite na sitku, vsypte do misy, zalejte 375 ml vody a prikryte. Zvyšnou vodou zalejte sušené huby v hrnčeku, ten postavte na sporák a nechajte pomaličky variť. Kým pohánka bobtná a huby nadobúdajú konzumovateľnú podobu, pripravte si v uvoľnenom tempe zvyšné dve suroviny. Cibuľu i slaninu nakrájajte nadrobno. Na väčšiu panvicu hoďte 10 g masla a osmažte na ňom obe. Po troch až piatich minútach pridajte huby i s vodou, v ktorej sa varili (môžete ich najprv nakrájať na menšie kúsky, je to na vás). Akonáhle je pohánka nabobtnaná, pridajte ju na panvicu.\r\nZmes bude pomerne riedka a nekonzistentná. Odoberte z nej preto dve naberačky do hrnčeka, rozmixujte ju dohladka tyčovým mixérom a vráťte na panvicu. Škrob v pohánke zaistí, že kaša bude mať správnu hustotu. Už stačí len zľahka osoliť, vmiešať zvyšné maslo (podľa toho akú máte slaninu) a pohánková kaša je hotová.
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
KOMENTÁRE (2) posledné: 26.3.2013, 20:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |