
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Pernicky ReniPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 35 dkg hlad.muka 20 dkg praskovy cukor 2 cele vajcia kavova lyzicka soda bicarbona velka lyzica skorice 10 pomletych klincekov 4 dkg mletych orechov 2 velke lyzice medu vsetko vymiesat na cesto ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
MuffinyPOTREBNÉ PRÍSADY uroviny Cesto: 250 g múka polohrubá 100 g cukor kryštálový 2 ks vajcia 100 ml olej 1 téglik smotana kyslá 1 bal. prášok do pečiva kypriaci 2 bal. cukor vanilínový soľ POSTUP PRÍPRAVY Postup 1 Muku spolu s kypriacim praskom a cukrom premiesame v hlbokej miske. Pridame vajicka, olej, kyslu smotanu a stipku soli. Rucnym mixerom vymiesame vlacne, jemne cesto. Mozme pridat aj 1-2 PL preosiateho kakaa pre krajsiu farbu a lepsiu chut. 2 Pripravime si formu na muffiny, ktoru vystelieme papierovymi kosickami. Je to podla mna lepsie, ako formu vymastit a vysypat mukou. Na spodok kosickov nalejeme asi lyzicu cesta, pridame nejake ovocie (cerstve, mrazene, kondenzovane), alebo na kusky polamanu cokoladu. Niekedy zvyknem dat cokoladu s lekvarom. Je to prijemna sladko-kysla kombinacia :) Nakoniec kosiky naplnime zvyskom cesta. 3 Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PIZZA |
pizzove cestoPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny 300 gmúka hladká polovica balíčka/kockydroždie 4,5 PLolej olivový pol KLcukor kryštál pol KLsoľ 175 ml vlažnávoda alebo pretlakkečup alebo salámašunka nastrúhaný syr tvrdý kukurica oregano soľ 70 minút príprava 15 minút na 180 °C POSTUP PRÍPRAVY 1do misy dáme vlažnú vodu s pol lyžičkou cukru a droždie. Chvíľku necháme kvások odstáť a vsypeme múku, soľ a vlejeme olivový olej. Cesto vymiešame a dáme kysnúť aj na dlhšie, ako hodinu. 2Vykysnuté cesto rozvvaľkáme, potrieme kečupom alebo pretlakom a navrch dáme všetko, čo nám tam pasuje. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
punčakPOTREBNÉ PRÍSADY 3 x piškótový korpus zo 4 vajec 4 vajcia 6 lyžíc vody 200g práškového cukru 200g polohrubej múky ½ prášku do pečiva (6g) 1 veľký pohár (700ml) redšieho džemu - jahodový, malinový, ríbezľový, môže byť aj marhuľový punčový sirup: 500ml malinový (alebo iný červený) sirup, 100ml voda, 100ml rum, punčová aróma, šťava z 1 citróna, cukor podľa chuti poleva : 250g práškového cukru, 1 lyžica vriacej vody, 1 - 2 lyžice citronovej šťavy, štipka červeného farbiva POSTUP PRÍPRAVY Postup Žĺtky vyšlahám s cukrom, postupne pridávam vodu po lyžiciach, zašlahám múku s práškom do pečiva a nakoniec zľahka už len ručne! tuhý sneh z bielkov. Pečiem na plechu vyloženom papierom na pečenie asi 15 - 20 min. na 180°. (každá rúra pečie inak - riaďte sa svojou rúrou) Takto si upečiem 3 piškótové korpusy. Spodný korpus natriem hrubšou vrstvou džemu. Stredný korpus rozkrájam na 5 - 6cm pásy. Punčový sirup si nalejem na hlboký plech, jeden pás cesta krátko namočím do sirupu a položím na spodný korpus. Vedľa neho položím suchý nenamočený pás a vedľa znovu namočený v sirupe. Takto poskladám celý stredný plát. Zvyšným sirupom rovnomerne polejem len namočené pásy. Tie suché sa napijú sirupu od tých namočených a malo by vzniknúť mramorovanie. Natriem zvyšným džemom a dám tretí piškotový korpus. Navrch položím prázdny plech, zaťažím a nechám cez noc v chladničke. Na druhý deň natriem polevu. Krájam ostrým nožom. Sirup: Do vriacej vody dám cukor, nechám krátko prevrieť, aby sa cukor rozpustil, odstavím a pridám sirup, rum, arómu, citronovú šťavu a nechám trochu povychladnúť. Ochutnám a dosladím. Každý sirup je iný – preto neuvádzam množstvo cukru. Poleva: Preosiaty cukor vymiešam s vodou a citrónovou šťavou. Ak sa vám zdá skladanie stredného plátu zložité, tak ho nekrájajte a jednoducho ho celý rovnomerne polejte punčovým sirupom. Džem je najlepší redší bez veľkých kúskov ovocia. Sirup je najlepší malinový, ale môže byť aj jahodový, višňový alebo lesná zmes. Kupujem kvalitné sirupy, ktoré majú čo najmenej chemických prísad. Pomer vody, sirupu a rumu si môžete upraviť podľa chuti, tak aby bolo sirupu celkovo 700ml. Ak budú zákusok jesť aj deti, môžete rum vynechať a do 700ml doplniť vodu alebo sirup. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 29.3.2013, 11:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |