
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
CHUŤOVKY |
![]() Vajíčkový toast so šunkou a syromPOTREBNÉ PRÍSADY 4 plátky šunky\r\n2 vajcia\r\n8 tmavých toastov\r\n125g hermelínu\r\nmaslo\r\nmlieko\r\nsoľ POSTUP PRÍPRAVY Recept mám zo stránky http://tipnajedlo.sk/recepty/vajcovy-toast-so-sunkou-a-syrom\r\n\r\nVajcia si rozbijeme do misky a vyšľaháme s mliekom a soľou. Na štyri kúsky toastu si uložíme šunku a nakrájaný hermelín. Na panvicu si dáme rozpustiť maslo. Prikryjeme to zvyšnými toastmi a všetky toasty obalíme rukou v rozšľahaných vajciach. Pečieme na panvici z oboch strán dozlatista. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
![]() Cestoviny s údeným karé a hráškomPOTREBNÉ PRÍSADY 400g hrášku (čerstvého alebo mrazeného)\r\n300g údeného karé\r\n150ml mlieka\r\n250ml smotany na šľahanie\r\nmleté čierne korenie\r\n2 lyžice masla\r\ncestoviny\r\nparmezán POSTUP PRÍPRAVY Recept je zo stránky http://tipnajedlo.sk/recepty/cestoviny-s-udenym-kare-a-hraskom\r\nMäso si nakrájame na kocky. Na panvicu si dáme maslo, na kocky nakrájané mäso a necháme chvíľu opekať. K opečenému mäsu pridáme hrášok, korenie, smotanu, poriadne zamiešame a necháme dusiť kým hrášok nie je mäkký. Cestoviny si uvaríme al dente, podávame s mäsovo hráškovou omáčkou a parmezánom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Rumové guličkyPOTREBNÉ PRÍSADY 200g polohrubej múky\r\n5 lyžíc horúcej vody\r\n200g kryštáľového cukru\r\n5 vajec\r\n1/2 balíku kypriaceho prášku do pečiva\r\n250g marhuľového džemu\r\n5 lyžíc kakaa\r\n1dcl rumu\r\nozdobné guľôčky\r\nkokos POSTUP PRÍPRAVY Recept mám zo stránky http://tipnajedlo.sk/recepty/rumove-gulicky :D :D\r\n\r\nOddelíme si bielka od žĺtkov. Bielka si vyšľaháme do tuhého snehu. V druhej miske si zmixujeme žĺtka, cukor, múku, horúcu vodu a kypriaci prášok do hladkého cesta. K cestu pridáme bielka a zľahka ručne premiešame. Rúru si rozohrejeme na 180 stupňov. Na vymastený a múkou vysypaný plech vylejeme cesto a dáme ho piecť do rúry na 20-25 minút. Keď pichneme do cesta špajdlu nesmie sa nám na ňu nič nalepiť. Upečené cesto necháme vychladnúť. Zoberieme si veľkú misku a do nej rozmrvíme upečené cesto. Pridáme džem, kakao a rum. Všetko spolu poriadne premiešame aby sa nám všetky suroviny spojili. Hotové cesto si tvarujeme do guličiek, ktoré obalíme v kokose a ozdobných guľôčkach. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 27.3.2013, 9:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() Kuracie kari s kešuPOTREBNÉ PRÍSADY 6 vrchných kuracích stehien (vykostených, bez kože)\r\n1 cibuľa\r\n2 lyžice kari korenia\r\n1 a 1/2 lyžičky mletej rasce\r\n1/2 lyžičky mletého chilli\r\n2 šálky kuracieho vývaru\r\n2 lyžice gustinu (škrob)\r\n3 lyžice vody\r\npražené kešu oriešky POSTUP PRÍPRAVY Recept som objavila na stránke http://www.tipnajedlo.sk/ Mäso si nakrájame na kocky, cibuľu si očistíme a nakrájame na jemno. Do hlbšej panvice si dáme na trochu oleja opiecť cibuľu. Keď je opečená pridáme mäso a pečieme kým nie je zo všetkých strán bledé. Pridáme kari korenie, rascu, chilli, zalejeme vývarom a poriadne premiešame. Necháme dusiť 30-40 minút, dokým nám mäso nezmäkne. Keď máme mäso mäkké, v pohári si zmiešame gustin s 3 lyžicami vody a vylejeme to k mäsu. Za stáleho miešania to necháme na ohni, ale len do vtedy kým to nezačne hustnúť. Keď to začne hustnúť, dáme to z ohňa dole. Kari podávame posypané kešu orieškami a s ryžou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 26.4.2013, 23:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
![]() Bravčové karé s prosciutto omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY 600g bravčového karé bez kosti\r\n1 malá červená cibuľa\r\n3 plátky prosciutta\r\n2 lyžice masla\r\n1 lyžica posekanej čerstvej bazalky\r\n2 lyžice nakrájaných sušených paradajok\r\n1/2 šálky bieleho vína\r\n2/3 šálky smotany na šľahanie\r\n soľ\r\n mleté čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Recept na Bravčové karé s prosciutto omáčkou mám zo stránky Tipnajedlo.sk Mäso si nakrájame na 3 hrubšie rezne, vyklepeme ho, osolíme, okoreníme a necháme chvíľu odstáť. Medzi tým si nakrájame na drobno cibuľu, bazalku a sušené paradajky. Prosciuttio si natrháme na menšie kúsky. Na panvicu si dáme rozohriať maslo, pridáme mäso a opečieme z oboch strán do hneda. Mäso vyberieme z panvice. Do výpeku dáme cibuľu, bazalku a prosciuttio. Všetko spolu chvíľu opekáme, pridáme víno a smotanu. Poriadne premiešame, podľa chuti osolíme a okoreníme a pridáme do omáčky mäso. Panvicu zakryjeme a necháme dusiť 15 minút. Keď sa nám mäso podusilo môžeme ho podávať s pečenými zemiakmi alebo zemiakovým pyré. http://tipnajedlo.sk/ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 29.12.2014, 18:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |