
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
SLADKÉ JEDLÁ |
Hrnčeková bábovkaPOTREBNÉ PRÍSADY hrnček kryštáloveho cukru, 2 hrnčeky polohrubej múky, jeden vanilkový puding alebo Zlatý klas, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, 2 vajíčka, 3/4 hrnčeka oleja, hrnček mlieka, tvaroh, hrozienka, kakao, orechy, kokos - aké chcete a ľúbite prísady, také si nachystajte, práškový cukor na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Do misky si dáme cukor, múku, prášok pudingu, prášok do pečiva, vanilínový cukor a premiešame. Postupne pridáme mlieko, vajíčka, olej, tvaroh, hrozienka ... Poriadne rozmiešame. Nachystáme si formu na bábovku a to tak, že ju vymastíme a vysypeme strúhankou. Dáme si predhriať rúru na asi 160 stupňov. Do formy nalejeme 3/4 cesta a do zbytku pridáme kakao, alebo nastrúhanú horkú čokoládu a vylejeme do formy. Cesto vo forme trochu rozmiešame, aby bola bábovka pekne farebná. Dáme piecť približne na 40minút. Vyskúšame špáratkom, či sa cesto nelepí a ak bude suché bábovku vytiahneme vyklopíme na väčší tanier. Po miernom vychladení cez sitko preosieme práškovy cukor a papáme :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() ŠÚĽANCE S MAKOMPOTREBNÉ PRÍSADY 300g zemiakov\\100g hrubej múky\\soľ\\kryštálový cukor\\mak POSTUP PRÍPRAVY Deň vopred (alebo aj v teň deň) uvaríme zemiaky v šupke. Na druhý deň ich ošúpeme a pomelieme na mäsovom mlynčeku.\r\nDo zemiakov pridáme múku, soľ a vypracujeme hladké cesto. esto zbytočne dlho nemiesime, aby sa nezačalo lepiť.\r\nNa pomúčenej utierke cesto vytvarujeme na valček hrubý cca 1,5 cm, z ktorého postupne nakrájame cca 1 cm kúsky. Tieto potom ešte medzi dlaňami ušúľame.\r\nVaríme v osolenej vode, kým šúľance nevyplávajú na hladinu. Posypeme mletým makom zmiešaným s kryštálovým cukrom a na dozdobenie môžme na tanieri aj práškový cukor.\r\n\r\nDobrú chuť ,) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 10.1.2014, 14:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |