
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Kakaová vianočkaPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 55 dkg hladkej múky, 5 dkg práškového cukru, 3 až 4 dl mlieka, 3,5 dkg droždia, 2 PL oleja, štipka soli, 2 menšia bielka vyšľahať na tuhý sneh. (Žĺtky uschováme, bude sa nimi potierať vianočka.)\\r\\nPlnka: 125 g masla, 15 dkg práškového cukru, 1 a pol PL kakaa, 1 vanilkový (vanilínový) cukor POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny na cesto zmiešať, dobre vypracovať cesto a nechať ho kysnúť, no nie veľmi dlho tak cca 25 - 30 minút, lebo cesto ešte bude potom kysnúť 30 minút na plechu. \\r\\nPo vykysnutí cesto rozdeliť na 4 bochníky, vyvaľkať na obdĺžniky, natrieť plnkou a stočiť každý kus do závinu ako štrúdľu. Potom dva a dva záviny spolu skrútiť, preniesť na pomastný plech a potrieť žĺtkami. Nechať 30 minúť kysnúť na plechu. Po 30 minútach ak nám zostali ešte žĺtka, môžeme vianočku potrieť znovu. Dať piecť na 25 minút na 180 °C. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 16.11.2013, 15:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Moravské koláčePOTREBNÉ PRÍSADY Na cesto: 1 kg hladkej múky, 6 PL kryštálového cukru, soľ, 3 žĺtka, 1 kocka droždia, 2 dl oleja, vlažné mlieko, tuk na potretie plechu. Tvarohová masa: 250 g tvarohu, cukor, vanilínový cukor, citrónová kôra, hrozienka - všetko zmiešať. Marhuľový džem alebo slivkový lekvár Posýpka: maslo, polohrubá alebo hrubá múka, cukor - zmiešať tak, aby sa masa drobila. POSTUP PRÍPRAVY Zarobiť z prísad kysnuté cesto a nechať ho nakysnúť. Po nakysnutí vyklopiť na dosku a odkrajovať z neho kusy veľkosti dlane a rozcapkať ho na placku. Na každý kúsok vložiť 1 ČL tvarohovej masy, cesto uzavrieť a narobiť z cesta guľky. Na vymastený plech poukladať buchtičky (radšej dosť ďaleko od seba) a naberačkou v strede vyhĺbiť jamku. Netreba sa báť dobre zatlačiť. Pred každým vyhĺbením jaky si naberačku ponoríme do múky. Do každej vzniknutej jamky vložiť ČL lyžičku lekváru a ten zasypať posýpkou. Pečieme do strednehneda vo vyhriatej rúre. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 14.9.2013, 11:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Kokosová saláma z roku 1973POTREBNÉ PRÍSADY 250 g strúhaného kokosu, 150 g práškového cukru, 150 g masla, 1 bielok, 100 g čokolády POSTUP PRÍPRAVY Na doske zmiešať kokos, cukor, maslo a bielok. Rozdeliť na 2 rovnaké diely, do jednej polovice nastrúhať na jemno čokoládu. Obe cestá vyvaľkať na doske ktorú pocukrujeme práškovým cukrom. Ja som vaľkala na potravinovej fólii, lebo kokos už nie je to čo býval, keď to robievala moja mamka. Dnes je strašne suchý. Na tmavé cesto položiť svetlé, opatrne zrolovať a nechať stuhnúť v chlade. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 12.9.2013, 10:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Vyprážené dolky so slivkovým lekvárom a tvarohomPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 50 dkg hladkej múky, 3/4 kocky čerstvého droždia, 5 PL oleja, 3 PL kryštálového cukru, cca 1/4 l mlieka, 2 vajcia, soľ. POSTUP PRÍPRAVY Múku preosiať, pridať kvások z droždia, cukru a mlieka, soľ (trošku), zvyšný cukor, olej a mlieko s rozšľahanými vajcami. Zamiesiť kysnuté cesto a nechať vykysnúť. Z nakysnutého cesta ukrajovať kúsky, v ruke ich trochu zaguľatiť a rozmáčknuť do tvaru dolky. Vysmážať na oleji z oboch strán. Upečené dolky pomazať lekvárom a natrieť ochuteným tvarohom. Ja ešte pridávam na ozdobu vyšľahanú šľahačku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
TenderkyPOTREBNÉ PRÍSADY 3 vajcia, 3 lyžice kryštálového cukru, 3 lyžice vody, 3 lyžice polohrubej múky, 1 lyžička kypriaceho prášku, 100 g čokolády na varenie, 100 g rastlinného tuku. Na krém: 3 lyžice masla, 3-4 lyžice nutely, 1 lyžička rumu, mandle, mleté orechy POSTUP PRÍPRAVY Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme doň cukor, vodu, žĺtky a múku premiešanú s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme na plech vyslaný (až po okraj) pomastným a pomúčeným papierom na pečenie a upečieme. Ešte teplé cesto pomocou papiera zvinieme. Pripravíme si krém: Maslo, Nutelu a rum vyšľaháme a podľa chuti pridáme na jemno posekané mandle. Vychladnuté cesto rozvinieme a natrieme krémom. Papier odstránime, cesto znovu zvinieme do rolády a povrch natenko tiež natrieme krémom. Roládu pokrájame na plátky 1,5 až 2 cm hrubé. Z tuku a polámanej čokolády vymiešame vo vodnom kúpeli polevu a plátky do nej postupne namáčame. Každý kúsok ozdobíme olúpanou mandľou, prípadne aj posypeme mletými orechmi. (Ja som posýpala len orechmi, lebo vnútri plnky sú sekané mandle). Tenderky necháme na mriežke stuhnúť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (3) posledné: 14.9.2012, 23:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |