. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Miroslava M. (nofretete28) ID 252619
Oblasť: Námestovo
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.9.2012
Naposledy: 12.4.2020 0:50
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 5
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5)

MÚČNIKY, POHÁRE

Kakaová vianočka



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 55 dkg hladkej múky, 5 dkg práškového cukru, 3 až 4 dl mlieka, 3,5 dkg droždia, 2 PL oleja, štipka soli, 2 menšia bielka vyšľahať na tuhý sneh. (Žĺtky uschováme, bude sa nimi potierať vianočka.)\\r\\nPlnka: 125 g masla, 15 dkg práškového cukru, 1 a pol PL kakaa, 1 vanilkový (vanilínový) cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny na cesto zmiešať, dobre vypracovať cesto a nechať ho kysnúť, no nie veľmi dlho tak cca 25 - 30 minút, lebo cesto ešte bude potom kysnúť 30 minút na plechu. \\r\\nPo vykysnutí cesto rozdeliť na 4 bochníky, vyvaľkať na obdĺžniky, natrieť plnkou a stočiť každý kus do závinu ako štrúdľu. Potom dva a dva záviny spolu skrútiť, preniesť na pomastný plech a potrieť žĺtkami. Nechať 30 minúť kysnúť na plechu. Po 30 minútach ak nám zostali ešte žĺtka, môžeme vianočku potrieť znovu. Dať piecť na 25 minút na 180 °C.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 16.11.2013, 15:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Moravské koláče



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto: 1 kg hladkej múky, 6 PL kryštálového cukru, soľ, 3 žĺtka, 1 kocka droždia, 2 dl oleja, vlažné mlieko, tuk na potretie plechu. Tvarohová masa: 250 g tvarohu, cukor, vanilínový cukor, citrónová kôra, hrozienka - všetko zmiešať. Marhuľový džem alebo slivkový lekvár Posýpka: maslo, polohrubá alebo hrubá múka, cukor - zmiešať tak, aby sa masa drobila.

POSTUP PRÍPRAVY

Zarobiť z prísad kysnuté cesto a nechať ho nakysnúť. Po nakysnutí vyklopiť na dosku a odkrajovať z neho kusy veľkosti dlane a rozcapkať ho na placku. Na každý kúsok vložiť 1 ČL tvarohovej masy, cesto uzavrieť a narobiť z cesta guľky. Na vymastený plech poukladať buchtičky (radšej dosť ďaleko od seba) a naberačkou v strede vyhĺbiť jamku. Netreba sa báť dobre zatlačiť. Pred každým vyhĺbením jaky si naberačku ponoríme do múky. Do každej vzniknutej jamky vložiť ČL lyžičku lekváru a ten zasypať posýpkou. Pečieme do strednehneda vo vyhriatej rúre.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 14.9.2013, 11:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Kokosová saláma z roku 1973



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g strúhaného kokosu, 150 g práškového cukru, 150 g masla, 1 bielok, 100 g čokolády

POSTUP PRÍPRAVY

Na doske zmiešať kokos, cukor, maslo a bielok. Rozdeliť na 2 rovnaké diely, do jednej polovice nastrúhať na jemno čokoládu. Obe cestá vyvaľkať na doske ktorú pocukrujeme práškovým cukrom. Ja som vaľkala na potravinovej fólii, lebo kokos už nie je to čo býval, keď to robievala moja mamka. Dnes je strašne suchý. Na tmavé cesto položiť svetlé, opatrne zrolovať a nechať stuhnúť v chlade.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 12.9.2013, 10:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Vyprážené dolky so slivkovým lekvárom a tvarohom



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 50 dkg hladkej múky, 3/4 kocky čerstvého droždia, 5 PL oleja, 3 PL kryštálového cukru, cca 1/4 l mlieka, 2 vajcia, soľ.

POSTUP PRÍPRAVY

Múku preosiať, pridať kvások z droždia, cukru a mlieka, soľ (trošku), zvyšný cukor, olej a mlieko s rozšľahanými vajcami. Zamiesiť kysnuté cesto a nechať vykysnúť. Z nakysnutého cesta ukrajovať kúsky, v ruke ich trochu zaguľatiť a rozmáčknuť do tvaru dolky. Vysmážať na oleji z oboch strán.

Upečené dolky pomazať lekvárom a natrieť ochuteným tvarohom. Ja ešte pridávam na ozdobu vyšľahanú šľahačku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Tenderky



POTREBNÉ PRÍSADY

3 vajcia, 3 lyžice kryštálového cukru, 3 lyžice vody, 3 lyžice polohrubej múky, 1 lyžička kypriaceho prášku, 100 g čokolády na varenie, 100 g rastlinného tuku. Na krém: 3 lyžice masla, 3-4 lyžice nutely, 1 lyžička rumu, mandle, mleté orechy

POSTUP PRÍPRAVY

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme doň cukor, vodu, žĺtky a múku premiešanú s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme na plech vyslaný (až po okraj) pomastným a pomúčeným papierom na pečenie a upečieme. Ešte teplé cesto pomocou papiera zvinieme.
Pripravíme si krém:
Maslo, Nutelu a rum vyšľaháme a podľa chuti pridáme na jemno posekané mandle. Vychladnuté cesto rozvinieme a natrieme krémom.
Papier odstránime, cesto znovu zvinieme do rolády a povrch natenko tiež natrieme krémom.

Roládu pokrájame na plátky 1,5 až 2 cm hrubé. Z tuku a polámanej čokolády vymiešame vo vodnom kúpeli polevu a plátky do nej postupne namáčame. Každý kúsok ozdobíme olúpanou mandľou, prípadne aj posypeme mletými orechmi. (Ja som posýpala len orechmi, lebo vnútri plnky sú sekané mandle). Tenderky necháme na mriežke stuhnúť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (3) posledné: 14.9.2012, 23:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu