
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
MLETÉ MÄSO |
![]() Plenená cuketaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 veľká cuketa alebo dve malé, 500g mletého mäsa, oregáno, rozmarín, čierne korenie, soľ, 2 vajíčka, 100g syru POSTUP PRÍPRAVY Cuketu rozrežeme pozdĺž na dve polky, vydlabeme, očitíme od šupy. Následne ju osolíme. Zomelieme si mäso, ja som mala bravčové stehno, ale bolo to dosť suché, alebo si kúpime už zomleté. Do mäsa prídáme soľ (podľa potreby), 2 čajové lyžičky oregána (alebo tri stonky čerstvého nakrájaného), pridáme 1/2 lyžičky sušeného rozmarínu (alebo jednu stonku čerstvého nasekaného), čierne korenie mleté. Vajíčka si uvaríme na tvrdo. Prvý krát som ich premiešala nadrobno nakrájané s mäsom, dnes som ich robila tak, že som ich na záver naukladala na mäso a zapiekla so syrom, ako to budete robiť je na vás. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() Zapekaná brokolica s údenou makrelouPOTREBNÉ PRÍSADY 1 údená makrela, 500g brokolice, 1 malý jogurt, 2 vajcia, mletý koriander POSTUP PRÍPRAVY Dnes som otvorila chladničku a usmievala sa tam na mňa brokolica a údená makrela pred končiacou sa expiráciou, tak som zagooglila, či je nejaký podobný recept a nič, tak hurá sem s ním. 1. Uvaríme si brokolicu vo vriacej vode cca 15 min. 2. Kým sa nám varí brokolica vykostíme si údenú makrelu - chce to cvik a pevné nervy. 3. Uvarenú brokolicu scedíme a dáme do zapekacej misy, pridáme vykostenú makrelu. 4. Zmiešame si jogurt s vajíčkami a pridáme sušený koriander. 5. Zmes vylejeme do zapecej misy k brokolici a makrele premiešame. 6. Zapečieme v rúre na cca 20 min a 200°C Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
![]() Trochu inak (alebo cestoviny s mletým mäsom)POTREBNÉ PRÍSADY 500 g mletého bravčového mäsa, 1 stredná/ menšia cibuľa, 250g obľúbených cestovín, obľúbený syr, čierne a zelené korenie, 200 ml jogurtu, čerstvá bazalka, majoránka a oregano, olej POSTUP PRÍPRAVY Dnes som spravila tento svoj recept druhý krát a jednoducho ho sem musím dať, pretože je rýchly, chutný a svieži, ideálny na toto (letné) obdobie. Postup: 1. Ošúpeme a nadrobno nakrájame cibuľu (neobvyklý začiatok receptu ja viem...), opražíme na oleji s trochou soli (v nejakom programe o varení odporúčali osoliť cibuľu, pretože rýchlejšie zmäkne.). 2. Na opraženú cibuľu dáme mäso, ktoré orestujeme do "biela". Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 4.7.2014, 21:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
![]() Tagliatelle s pečenými rajčinami a ovčím syromPOTREBNÉ PRÍSADY Pre dve osoby: Cestoviny Tagliatelle 200-250 g v surovom stave, 3 veľké rajčiny, 150 g ovčieho syra, 2 PL olivový olej, provensálske korenie resp. oregano, rozmarín, bazalka, soľ. POSTUP PRÍPRAVY 1 .Cestoviny si dáme variť do vriacej vody s trochou oleja. Po cca 10 - 15 scedíme. My máme radi cestoviny tvrdšie, ako mazľavejšie, preto ich vyberám už po 10 min. Pokvapkám olejom, aby sa mi cestoviny nepolepili kým si pripravím upečené rajčiny. 2. Rajčiny si nakrájame na hrubšie plátky cca 1 cm hrubé. Poukladáme do pekáča, ktorý predtým pokvapkáme olivovým olejom a posypeme bylinkami. POZOR! rajčiny nesolíme, lebo pustia väčšinu šťavy zo seba von. Raz za čas rajčiny opatrne premiešame. Pečieme na 250°C cca 15 - 20 min kým rajčiny úplne nezmäknú. Upečené rajčiny nakrájame na kocky, alebo tvary aké sa nám podarí. 3. Ovčí syr si nadrobíme prstami - mne sa to dnes nepodarilo, lebo bol priveľmi čerstvý, tak som ho krájala. 4. Cestoviny naložíme na tanier, na vrch naukladáme upečené rajčiny spolu s ovčím syrom a posypeme oreganom. Podľa potreby osolíme. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() Extra jemné kuracie fašírkyPOTREBNÉ PRÍSADY Na 12 ks stredne-veľkých fašíriek potrebujeme: 500g (3 ks) kuracích pŕs, 1 väčšia cibuľa, 1 vajíčko, ČL majoránky, ČL oregána, štipka korenia (ja mám v mlynčeku čierne + zelené), štipka soli, 25 ml oleja POSTUP PRÍPRAVY 1. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kocky. Nasledovne ich pomlieme ponorným mixérom, takže nám z nich vznikne úplne mazľavá kaša. 2. Očistíme si cibuľu a tiež si ju pomelieme ponorným mixérom na kašu. (Kto má rád veľké kúsky cibule vo fašírkach, stačí nakrájať nadrobno). 3. Obe masy zmiešame v mise a pridáme celé vajíčko, majorán, oregáno, korenie a soľ. Celé to dobre premiešame a vytvarujeme fašírky, ktoré obaľujeme v strúhanke. 4. Hotové fašírky si naukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie a potrieme z oboch stán olejom (ja to robím štetkou, ktorou obvykle vymazávam plech na pečenie). Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 22.12.2013, 10:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() Kurací Gordon Bleu na prírodno (pečený v alobale)POTREBNÉ PRÍSADY 500 g kuracích pŕs, 100 g plátkového syra, 100 g šunky, (podľa chuti nakrájané varené vajíčko alebo kúsok broskyne), soľ, čierne korenie, olej, alobal. POSTUP PRÍPRAVY Recept je rýchly, preto je potrebné si najprv dať zohrievať trúbu na 250 °C. Kuracie prsia nakrojíme na dve polky (v prípade ak ich prekrojíte úplne nevešajte hlavu, v alobale aj tak syr nevytečie). Jednotlivé nakrojené kuracie prsia si vyklepeme, okoreníme a nasolíme (pozor na soľ - šunka a syr zvyknú byť samé o sebe slané). Pripravíme si alobal asi vo veľkosti 25 x 25 cm a ten potrieme troškou oleja, aby sa nám mäso neprilepilo k alobalu, keď sa bude piecť v trúbe. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 12.11.2013, 14:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |