
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() LievancePOTREBNÉ PRÍSADY • 250 g hrubej múky • 500 g polohrubej múky • 35 g kvasníc • 1 l mlieka • štipka soli • 1 PL kryštálového cukru • 1 vanilkový cukor • citrónová kôra • 1 vajce • 1 kompót podľa chuti • 1 kyslá smotana • cukor podľa potreby POSTUP PRÍPRAVY Z droždia, trochy mlieka a kávovej lyžičky cukru pripravíme kvások, ktorý necháme nakysnúť. Medzitým múky preosejeme a zmiešame so zvyšným cukrom, vanilkou, nastrúhanou citrónovou kôrou a štipkou soli. Bielok oddelíme od žĺtka a vyšľaháme z neho sneh. Do múčnej zmesi pridáme kvások, žĺtok a mlieko a vareškou vymiesime riedke cesto. Nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielka. Cesto prikryjeme a necháme asi 45 minút až hodinu kysnúť. Panvicu na lievance potrieme olejom, rozpálime a pečieme lievance. Po každom lievanci panvicu potrieme olejom, aby sa neprilepili. Upečené lievance servírujeme na tanier a prelejeme smotanou rozmiešanou s cukrom a ozdobíme kompótom. Sú vynikajúce. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 22.3.2013, 20:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |