
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Slávnostné gaštanové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto - 4 vajcia - 6 PL kryštálového cukru * cesto je na malý plech!!!! - 100 ml oleja * na klasický plech dvojitá dávka cesta!!! - 6 PL polohrubej múky - 1 PL kakaa - 1 prášok do pečiva Plnka - 1 Zlatý klas - 300 ml mlieka - 125 g rastlinného tuku - 125 g masla - 3 PL práškového cukru - 250 g gaštanové pyré Karamelová šľahačka - 4 PL kryštálového cukru - 300 ml mlieka - 2 šľahačky v prášku POSTUP PRÍPRAVY Celé vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, múku s práškom do pečiva a kakao. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme do predohriatej rúry. Zo zlatého klasu a mlieka uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť. Spolu vymiešame rastlinný tuk, maslo, práškový cukor a gaštanové pyré. Do zmesi vmiešame puding. Na ozdobenie pripravíme karamelovú šľahačku. Do hrnca dáme cukor a na miernom ohni ho skaramelizujeme. Zalejeme studeným mliekom a miešame, kým sa karamel celkom nerozpustí a necháme vychladnúť. Do mlieka dáme šľahačky a poriadne vymiešame. Šľahačku dáme na plnku a ozdobíme strúhanou čokoládou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Koláč "Teta Táňa"POTREBNÉ PRÍSADY - 1 hrnček mlieka - 125 g masla - 6 PL kakaa - 2 hrnčeky práškového cukru - 3 vajcia - 1 vanilkový cukor - 1 1/2hrnčeka polohrubej múky - 1 prášok do pečiva - Olej - Šľahačková smotana POSTUP PRÍPRAVY V hrnci zmiešame mlieko s 1 hrnčekom práškového cukru a s kakaom. Pridáme maslo, povaríme a potom odložíme 1 hrnček kakaovej zmesi na polevu. V mixéri rozmiešame 1 hrnček cukru, 3 vajcia a vanilkový cukor. Pomaly prilievame zohriatu kakaovú zmes. Primiešame múku s práškom do pečiva. Plech vymastíme olejom, nalejeme cesto a pečieme asi 25 minút. Upečené ešte horúce cesto polejeme polevou. Koláč môžeme podávať s nesladenou šľahačkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 18.3.2009, 15:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tvarohové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto - 3 vajcia - 1 pohár práškového cukru - 1 pohár vlažnej vody - 1 pohár oleja - 2 poháre polohrubej múky - 1 prášok do pečiva - 3 PL kakaa - Pikantný džem – 0,2 l PLNKA 500 g zmäknutého tvarohu 250 g masla 200 g práškového cukru ½ balíčka vanilkového cukru 2 PL rumu POLEVA 1 l vody 100 g kryštálového cukru 1 balíček VITA citrónu určeného na 1 l vody 3 balíčky pudingového prášku s citrónovou príchuťou POSTUP PRÍPRAVY Žĺtky vymiešame s cukrom dopenista, postupne pridáme olej, vodu, kakao, múku s práškom do pečiva a nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z 3 bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a dáme piecť. Vychladnutý plát potrieme džemom, navrstvíme naň plnku, na ktorú pomaly nalievame pripravenú polevu. Múčnik dáme do chladničky stuhnúť. PLNKA: Tvaroh vymiešame s maslom, práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a rumom na jemnú tvarohovú plnku. POLEVA: Vodu rozdelíme na dve rovnaké časti. Do jednej rozmiešame pudingové prášky a VITA citrón a vlejeme do druhej časti vody, ktorú sme nechali spolu s cukrom zovrieť, a za stáleho miešania uvaríme na kašu. Odstavíme a za občasného miešania necháme takmer vychladnúť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Olejová bábovkaPOTREBNÉ PRÍSADY - 4 vajcia - 200 g polohrubej múky - 200 g práškového cukru - ½ balíčka prášku do pečiva - 1 vanilkový cukor - 1 dcl oleja - 1 dcl vody - Citrónová kôra - Hrozienka - Tuk na vymastenie a hrubá múka na vysypanie formy POSTUP PRÍPRAVY Cukor, žĺtky a vanilkový cukor vymiešame do penista, pomaly pridávame olej a vodu. Nakoniec vmiešame striedavo sneh z bielkov a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec pridáme citrónovú kôru a hrozienka. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 8.3.2009, 8:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kokosová bábovkaPOTREBNÉ PRÍSADY - 250 g polohrubej múky - 200 g kryštálového cukru - 4 vajcia - 140 g rastlinného tuku - 125 ml mlieka - 100 g strúhaného kokosu – môže byť aj 150 g - ½ balíčka prášku do pečiva - Tuk na vymastenie a hrubá múka na vysypanie formy POSTUP PRÍPRAVY Žĺtky s cukrom a maslom vyšľaháme, pomaly primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Prilejeme mlieko, vsypeme kokos a poriadne premiešame. Na záver vmiešame sneh z bielkov. Bábovkovú formu vymastíme a vysypeme múkou. Do formy vylejeme cesto a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 40 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kura na oliváchPOTREBNÉ PRÍSADY - 4 stehná - Olivový olej, cesnak - ¼ dl bieleho vína - ¼ dl kuracieho vývaru - 1 cuketa - Čierne a zelené olivy, petržlen, soľ, mleté čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Okorenené stehná opečieme na rozpálenom oleji. Do výpeku pridáme cesnak, víno, vývar, soľ a korenie. Krátko povaríme a pridáme na kocky pokrájanú cuketu. Mäso vložíme späť do zmesi, pridáme olivy a krátko podusíme. Podávame s ryžou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Grófske reznePOTREBNÉ PRÍSADY 5 ks bravčové stehno alebo karé, soľ, biele korenie,5 PL horčica, 3PL olej , 10PL polohrubá múka, 2PL mletá červená paprika, 1KL vegeta, 2,5 dcl vriaca voda, maslo. POSTUP PRÍPRAVY Mäso nakrájame na rezne, naklepeme, jemne osolíme, okoreníme. V miske si zmiešame horčicu s olejom. V hlbokom tanieri si zmiešame polohrubú múku a mletú papriku. Mäso potrieme horčicovou zmesou a obalíme v múke ( poriadne povtláčame múku do mäsa ). Na rozpálenom oleji prudko opražíme a preložíme do plechu. Na každý kúsok mäsa položíme 1KL malsa. Výpekom podlejeme mäso v plechu (pokiaľ nie je veľmi spálený) a podlejeme vriacou vodou, do ktorej sme pridali vegetu. Pečieme vo vyhriatej rúre najprv zakryté, pred koncom odokryjeme, aby sa mäso trocha zapieklo. Podávame so zemiakovou kašou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 18.1.2016, 10:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
Dojčenská výživaPOTREBNÉ PRÍSADY jablká(hrušky, mrkva,marhule,slivky), cukor, voda POSTUP PRÍPRAVY Jablká ošúpeme, vylúpeme jadierka a nakrájame na štvrtky, alebo osminky. Dáme do hrnca a podlejeme trochou vody. Na 1 kg jabĺk dáme 100 až 150 g cukru. Varíme kým jablká nezmäknú - niekto varí až kým sa nerozvaria úplne. Zmes dáme vychladnúť a rozmixujeme - prípadne prepasírujeme cez sitko. Ak je zmes hustá tak podlejeme vodou a ak málo sladká podľa chuti pridáme cukor. Rozmixovanú zmes necháme zovrieť a vychladnuté dávame do pohárov. Poháre potom dáme do pary na 80°C. Ja si dávam základ jablká a vždy pridám aj iné ovocie.Najnovšie som robila jablkovo - slivkovú( do jablkového základu som dala dva poháre zaváraných sliviek) a mojej malej dcérke dosť chutila a pomôže jej aj pri stolici. Inak robím aj jablkovo-hruškovú, jablkovo-mrkvovú, hruškovú a môžem povedať je o ne veľký záujem. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 11.9.2013, 22:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8) |