končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 17 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Zapekané kura na zemiakoch so špampiňónmi a cibuľouPOTREBNÉ PRÍSADY Kura, prípadne iba stehná alebo kto má čo rád, skoré zemiaky, soľ, korenie, vegeta, čer.paprika, 2 cibule, šampiňóny, rozmarín POSTUP PRÍPRAVY Kura naporcujeme, zemiaky umyjeme a nakoľko sú skoré, mladé, nemusíme šúpať, dáme do pekáča, osolíme, pokoreníme, dáme vegetu, trošku papriky, na to poukladáme kuracie kúsky, medzitým si na panvici orestujeme na väčšie kusy nakrájanú cibulu so šampiňónmi, dochutíme, dáme rozmarín, jemne podlejeme vodou a chvílku dusíme a potom to navrstvíme na kura, pred dopečením dáme na vrch strúhaný syr. Pečieme cca hodinu na 250 st ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Cuketové tyčinkyPOTREBNÉ PRÍSADY 200g špaldovej alebo celozrnnej , 100g masla, 150g nastrúhanej cukety, 6 strúčikov cesnaku, soľ, kypriaci prášok, 1 vajce na potretie a sezam POSTUP PRÍPRAVY Cuketu nastrúhame na jemnom strúhadle (mladú môžme strúhať aj so šupou), osolíme a necháme bokom pustiť šťavu. Medzitým si dáme do misy múku, soľ, nastrúhané maslo, kypriaci prášok a pridáme vyžmýkanú cuketu, podľa hustoty cesta pridávame vodu z cukety, prípadne múku. Vypracované cesto dáme do potrav.fólie a dáme na 30min do chladničky. Potom ho rozvaľkáme na cca 0,5cm hrúbku a narežeme na tyčinky. Potrieme vyšlahaným vajíčkom+troška soli, posypeme kmínom alebo sézamom a dáme piecť na 200st 10-13min. Treba sledovať ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 3.8.2017, 9:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Gaštanová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY cesto: 5 vajec, 140 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 200 g polohrubej múky, citrónová kôra z polky citróna (nemusí byť), prášok do pečiva. krém: 250g gaštanové pyré, 250g mascarpone, 1/2 kyslej smotany POSTUP PRÍPRAVY Žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom (z práškového cukru odložíme lyžicu do bielkov). Počas šľahania postupne pridávame 5 lyžíc horúcej vody. Z bielkov a práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Pred koncom postupne pridáme 5 lyžíc studenej vody. Sneh zľahka zamiešame k žĺtkom. Postupne pridávame múku s práškom do pečiva. Nalejeme do formy. S vyšľahanou hmotou manipulujeme opatrne. Pečieme cca 35 minút pri teplote 170 až 180 °C. Ak máte doma väčšie tortové formy, tak si recept na tortové cesto upravte nasledovne: Na jedno vajce použite 28 g práškového cukru, 40 g polohrubej múky a jednu lyžicu vody. Krém: vyšlaháme gaštan.pyré s mascarpone a smotanou. Upečené vychladené cesto prerežeme na polovicu, natrieme z oboch strán jahodovo-ríbezlovým džemom, dáme krém, prikryjeme druhou polkou cesta, celú tortu ešte potrieme zvyškom krému a ozdobíme ovocím. Do krému netreba cukor, pyré je sladené ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jednoducha gastanova tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 1kocka gastan.pyre, 4 vajcia (ak su male tak 5ks),stipka soli, 2PL cukru. Plnka: 1bal.mrazena lesna zmes, 2PL cukru, 300ml mlieka,1bal. Zlaty klas POSTUP PRÍPRAVY Bielka so stipkou soli a cukrom vymiesame na tuhy sneh, zltka s gast.pyre poriadne vyslahame na hladky krem,vmiesame bielka a dame do tortovej formy piect na 30min na 160st. Ovocie dame do hrnca,pridame cukor,trochu vody aby to neprihorelo a nechame roztopit a trochu povarit,potom vlejeme mlieko zmiesane so zlat.klasom a uavrime puding, odstavime a nalejeme na cesto a nechame tortu vychladnut. Mozme dat na vrch este slahacku. Dobru chut :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Zemiakovo syrove pagacePOTREBNÉ PRÍSADY 500g hladkej muky, 5 vacsich uvarenych zemiakov, 1 vajce do cesta, 1 vajce na potretie, tvrdy syr, sol,1dcl oleja, 150g masla, kvasnice 2,5 dcl mlieka, cukor,sezam POSTUP PRÍPRAVY Z vlazneho mlieka,cukru a kvasnic urobime kvasok. Ja som davala susene kvasnice (cely sacok). Muku preosejeme do misky, pridame sol,cele vajce,najemno nastruhane zemiaky a kvasok. Vypracukeme cesto a nechame ho vykysnut. Po vykysnuti rozvalkame na cca 0,5 cm hrube cesto a na vrch nastruhame maslo a syr. Cesto prelozime na 4x a nechame pokysnut na pomucenej doske. Po cca 15min.rozvalkame na cca 0,5cm a vykrajujeme kolieska ktore poukladame na plech vystlany papierom na pecenie,potrieme rozslahanym vajcom,posypeme sezamom a posolime. Pecieme na 200°C asi 18min (horny-dolny ohrev) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 2.1.2017, 22:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Syrovo zeleninový šalátPOTREBNÉ PRÍSADY 300g michal.tehly, 1 cibula, 1 konzerva steriliz.hrachu, 1 pohár kápii, zavárané uhorky, soľ, korenie, voda zo zavár.uhoriek POSTUP PRÍPRAVY Syr nastruhame na hrubsom struhadle,nechame trochu obschnut. Kapiu a cibulu nakrajame na male kusky, hrach zlejeme a preplachneme,uhorky nakrajame na male kocky. Vsetko spolu zmiesame,osolime,okorenime a zalejeme uhorkovou stavou. Hodi sa k salamovej a sunkovej mise ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Cuketová pomazánkaPOTREBNÉ PRÍSADY Mladá cuketa, cibula, zelená paprika, sol, korenie, vegeta, bambíno v črievku POSTUP PRÍPRAVY Na oleji si osmažíme na drobno nakrájanú cibulku, pridáme papriku tiež nakrájanú na malé kúsky a na drobno nastrúhanú cuketu, osolíme, okoreníme, dáme vegetu a necháme zmäknúť. Ked je to mäkké, vytlačíme k tomu bambíno a ešte stále na sporáku necháme spojiť a syr trochu roztopiť. Dáme dolu zo sporáka a necháme vychlaadnúť a môžme podávať. Ak máte velkú cuketu, treba vydlabať jadierka a nastrúhať len časť lebo z celej by to bolo velmi vela ale ak máte mladú malú tak netreba dlabať a nastrúhať môžte celú. Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Lahká tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto:5vajec, 150g kryšt.cukru, 120g hl.múky, 30g kakao, 5PL olej, 3PL vlažnej vody soľ. Krém: 400ml mlieka,4PL cukru, 1 zlatý klas, 200g kysl.smotana. + maliny alebo jahody, čokoláda na postrúhanie ne vrch POSTUP PRÍPRAVY Vymiešame si tuhý sneh z bielkov +štipka soli, potom vymiešame žĺtka s cukrom, pridáme olej, vodu, múku a kakao. Primiešame tuhý sneh a vylejeme do formy a dáme piecť na 150st. cca 40min. ale treba sledovať a skúšať špajdlou či je už cesto hotové. Formu na bokoch nemusíme vymazať lebo potom sa zvykne cesto v strede napučať a po bokoch je nižšie, vymažeme len spodok alebo dáme papier na pečenie. Upečené cesto necháme vychladnúť. Uvaríme si puding zo zlatého klasu a cukru. Tiež necháme vychladnúť a po vychladnutí k nemu vmiešame 200g kys.smotany. Ak sa nám zdá plnka málo sladká, prisypeme práškový cukor podla chuti. Cesto pokvapkáme šťavou z ovocia, môžme aj rumom a poukladáme naň ovocie. To pokryjeme krémom a na vrch nastrúhame čokoládu, dozdobíme podla vlastnej vôle a necháme poriadne stuhnúť, kludne aj celý deň. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 8.7.2016, 20:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Moravské koláče s pudingom a marhulamiPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 500g polohr.múky, štipka soli, 2PL cukru, 1 celé vajce, 2,5dcl vlažného mlieka, 50g roztopeného masla, 1 bal.sušeného droždia + 1vajce na potretie pred pečením. Puding: 3dcl mlieka, cukor, 1 puding (príchuť podla chuti, ja som mala len kakaový a k nemu som dala ešte 2PL kakaa aby bol kakaovejší). Marhule môžme použiť čerstvé alebo aj kompót POSTUP PRÍPRAVY Do misky nasypeme múku, sol, cukor, maslo, vajce, mlieko (ale nie celé aby sme mohli podla potreby pridávať) a nasypeme aj droždie (kvások nerobíme dopredu ak máme sušené droždie). Poriadne vymiesime na hladké a vláčne cesto a dáme kysnúť na teplé miesto. Medzitým si uvaríme puding a necháme vychladnúť.Po vykysnutí cesto rozvalkáme na hrúbku cca 0,5-1cm a vykrojíme väčšie kolieska a poukladáme ich na plech vedla seba. Do každého prstom urobíme jamku do ktorej lyžičkou vkladáme vychladnutý puding a na vrch položíme polovicu marhule. Cesto potrieme vajíčkom a dáme piesť na 180 st. na cca 20min ale treba sledovať nakolko každá rúra pečie inak. Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 8.7.2016, 20:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Vlašský šalát - podľa nás najlepšíííPOTREBNÉ PRÍSADY 5 väčších uvarených zemiakov, 200g jemnej salámy (napr. Valašská, Liptovská), 1 pohár sterilizovaný hrach+mrkva, sterilizované uhorky,majonéza, soľ, korenie, 2PL kečup, 1PL horčica, 2PL olej, 1PL ocot, 1PL worčestrová omáčka, 1PL kryštálový cukor POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme zálievku: kečup, horčicu, olej, ocot, worč.omáčku a cukor dáme do hrnca a na ohni za stáleho miešania spolu zvaríme, chvílu, kým sa cukor nerozpustí, necháme vychladnúť. Salámu nakrájame na tenké kratšie pásiky, nakrájeme cca 3-4ks väčších sterilizovaných uhoriek ma malé kocky, sterilizovanú zmes hrach-mrkva zlejeme. Zemiaky nakrájame na menšie kocky, pridáme ostatné ingrediencie, vychladnutú zálievku, majonézu, soľ, korenie a zamiešame. necháme v chladničke odstáť a môžme podávať s pečivom alebo bez. Dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 17 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |