Marta P. (Oldlady) ID 23050 |
Oblasť: Prievidza-Bojnice |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 25.9.2007 |
Naposledy: 2.6.2008 15:44 |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
POTREBNÉ PRÍSADY
300 g bravčového mäsa, 1 mladá tekvica (asi 1 kg), 5 PL oleja, 1 stredná cibuľa, 1 KL mletej papriky, čierne korenie, 250 ml kyslej smotany, 2 PL hladkej múky, kôpor čerstvý, sterilizovaný alebo sušený, soľ.
POSTUP PRÍPRAVY
Na drobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme papriku a na kocky pokrájané mäso. Posolíme, podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Tekvicu očistíme a postrúhame sa hrubšom strúhadle. Pridáme k mäsu a prilejeme toľko vody, aby bola tekvica ponorená. Dusíme chvíľu, kým nie je tekvica „ na skus“. Na chvíľu odstavíme z ohňa. V smotane rozšľaháme múku a primiešame k tekvici. Prichutíme kôprom a necháme ešte chviľku povariť. Ak je treba, možeme pokrm ešte zriediť vývarom alebo len vodou. Podávame s varenými zemiakmi alebo s chlebom. Malá rada: mäkké, nezrelé vnútro tekvičky nevyhodíme, ale pokrájané na kocky pridáme do obyčajného leča z paprík a paradajok, čím vylepšíme chuť hotového jedla.
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |
KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |