končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
CUKROVINKY |
Rezy "CHARAŠO"POTREBNÉ PRÍSADY 6 vajec, 28dg pr.cukru, 14g palmarín, 15dg mleté orechy, 1káv.lyž sódy bic., 12dg polohrubej múky, šťava z 1/2 citróna, čokoláda, uvarená silná káva cca 1,5-2dcl, lekvár, čok.poleva POSTUP PRÍPRAVY Žĺtky, cukor, maslo, citr.šťavu vymiešame na hustú penu. Pridáme orechy, múku, sódu bic. a sneh z bielkov. Na vymastený a vysypaný plech vylejeme 1/3 cesta, postrúhame čokoládu, vylejeme zvyšok cesta a upečieme. Polejeme kávou a necháme vychladnúť. Vychladnutý natrieme lekvárom a navrch dáme čokoládovú polevu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
KorytnačkaPOTREBNÉ PRÍSADY 500g hladkej múky, 1 droždie, cukor, 60g roztopeného masla, 3dcl mlieka, soľ POSTUP PRÍPRAVY Tak tento recept mi priniesla sestra zo Švajčiarska, je to ich tradičný COPF, pečivo...Hotové cesto je ako plastelína a tam z nehotvarujú nádherné všelinejaké možné aj nemožné veci, pletú to ako naše vianočky, atď. Ja som si zvykla piect takúto starú korytnačku...Pečiem ju často - keď prekvapí návšteva, keď dojde pečivo, super sa hodí na Veľkú Noc....atď. Tak teraz ako na to: -urobíme si kvások, ktorý potom vlejeme do múky , pridáme roztopené maslo, soľ a DLHO!!!!!!!! hnietime, ci miešame, resp.mixujeme, musia sa robiť bublinky a cesto musí byť ako plastelína -len vtedy bude chutit tak ako má!!!! Necháme vykysnúť. potom si odtrneme 6 menších kúskov -na hlavu, nohy a chvost. Maslom potrieme stred plechu, menší kruh ako je korytnačka,keďby sme potreli celý, roztečie sa!!! Zo zvyšku urbíme bochník, pripojíme ostatné časti, "pancier" jemne -max. 1mm hboko nožíkom ponarezujeme, potrieme vajíčkom, do hlavy vtlačíme oči-hlboko. Dáme piecť do vyhriatej!!!!!! trúby na 220 stupňov do zlatista . Na dobre upečenú korytnačku sa dá zaklopať......Toto pečivo skladujte zabalené v utierke, alebo plátenom vrecku, nedávajte do igelitu!!!!!!!!!!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 14.11.2007, 12:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |