
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |
BRAVČOVÉ MÄSO |
![]() Tajkine mleté rezne so syromPOTREBNÉ PRÍSADY 450g bravčové mleté mäso,20dkg tvrdého syra,syrokrém v črievku,mletá červená paprika,korenie, soľ,majorán,rasca,chilli mleté,2 vajcia, strúhanka,múka hladká POSTUP PRÍPRAVY Do mletého mäsa pridáme nastrúhaný syr,2 vajcia okoreníme,osolíme,pridáme rascu, majoránku a mleté chilli. Obalíme v múke,vajci a v strúhanke a pražíme na oleji. Zemiaky uvaríme v šupke. Po uvarení ich prekrojíme napoly pozdĺžne, vydlabeme vnútro zemiaku. Potom vnútro zemiaku rozmixujeme so syrokrémom,osolíme a pridáme mletú papriku. Dáme to naspäť do zemiakov,posypeme postrúhaným syrom a dáme zapiecť do rúry na 200°C, kým syr nezhnedne. POodávame s čalamádou :). DOBRÚ CHUŤ ! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 16.11.2011, 14:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() Vyprážaný syr s chrumkavými zemiačikmi ala KukuPOTREBNÉ PRÍSADY tvrdý syr na vyprážanie vajce, strúhanka, hladká múka na obalenie syru zemiaky provensálske korenie cesnak olej soľ POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky dáme variť v šupke, varíme ich 15 minút od bodu varu. Po uvarení ich nakrájame na mesiačiky aj so šupkou. Z oleja,roztlačeného cesnaku a provensálskeho korenia a štipky soli si urobíme zmes, ktorou potrieme zemiaky. Dáme ich upiecť na 200°C do chrumkava. Nakoniec si vypražíme syr. Podávame s olivami ( komu nechutia, môžte zvolíť aj inú prílohu :D) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 6.11.2011, 17:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Bábovečka, ktorá sa vám zaručene podaríí :o)POTREBNÉ PRÍSADY 4žltky 20dkg praskoveho cukru 1dcl vody 1dcl oleja 22 dkg polohrubej muky 1 prášok do pečiva sneh z bielkov kakao POSTUP PRÍPRAVY Takže 4 žltky zmiešate s 20 dkg práškového cukru mixérom ( s trškou vody, ktoru si odlejete z 1dcl vody ktorú budete neskôr potrebovať ) Potom pridate 22dkg polohrubej muky a jeden prášok do pečiva. Ďalej 1dcl vody, z ktoreho uz máte trošku menej a 1dcl oleja. To ale pridávate postupne,trošku muky ( preosiatej), trošku oleja,trošku vody až kym neminiete všetko Potom vyšľaháte sneh a postupne vmiešate. Nakoniec si PORIADNE vymastíte formu na bábovku ,ale toto fakt že poriadne vymastite, je to veľmi dôležité, aby sa vám pekne bábovka dala vyklopiť a vysypete polhorubou múkou. Polku cesta vylejete do formy a druhú polku zafarbíte kakaom a vidličkou porobíte do cesta aby sa to trošku zmiešalo. Dáte piecť do vyhriatej rúry na 180 °C tak na 30 minút. Po 30 minútach pozriete, skúsite špajdľou a ak treba tak ešte 5 minút pečiete. Po upečení necháte chvíľu vychladnúť, vyklopíte a posypete práškovým cukrom. Napíšte, ako sa vám to podarilo,budem rada :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Šošovicová polievočka s klobáskouPOTREBNÉ PRÍSADY 130 g šošovice 50 g hladkej múky 40 g masti 1 cibuľa 1 klobása soľ, čierne korenie, mletá sladká paprika 1 strúčik cesnaku majoránka POSTUP PRÍPRAVY Šošovicu preberte, prepláchnite a aspoň na dve hodiny ju namočte v 750 ml vody. V tej istej vode ju potom uvarte takmer do mäkka. Do variacej šošovice pridajte na kocky nakrájané zemiaky a mrkvu. Pridajte ich však až po 20 minútach varenia, aby sa príliš nerozvarili. Ošúpanú cibuľu nakrájajte nadrobno. V druhom hrnci ju speňte na masti, až zosklovatie, prisypte múku a mletú papriku a zalejte 750 ml studenej vody. Dôkladne zamiešajte, aby sa zápražka dobre rozmiešala a varte asi 10 minút. Prilejte k šošovici a varte dokiaľ šošovica celkom nezmäkne. Potom pridajte na kolieska nakrájanú klobásu a ešte asi minútu povarte. Polievku posoľte, okoreňte a prichuťte rozotreným cesnakom. Nakoniec pridajte majoránku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
![]() Špagety CarbonaraPOTREBNÉ PRÍSADY 300g špagiet 100g anglickej slaniny 2 žĺtky 1 dcl mlieka 6 trojuholníkov syrokrému 10dkg masla 1 strúčik cesnaku soľ, korenie, bazalka POSTUP PRÍPRAVY Uvaríme si špagety. Opražime si slaninku nakrájanú na kocky a dáme ju bokom. V slaninkovej šťave si dáme rozpustiť maslo,pridáme cesnak a neskôr uvarené špagety a chvíľku to spolu pražíme. Potom rozdelíme na taniere. V miske si rozmiešame mlieko, dva žĺtky a 6 trojuholníkov syrokrému,osolíme,okoreníme, pridáme bazalku a dáme ohriať na panvicu. Toutou zmesou polejeme špagety a posypeme opraženou slaninkou. Dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Jogurtovo-ovocný koláč so škoricou pre maškrtné jazýčkyPOTREBNÉ PRÍSADY * 0,5 l bieleho jogurtu * 300 g polohrubej múky * 300 g kryštálového cukru * kypriaci prášok do pečiva * 2 vajcia * ovocie poďla vlastného výberu ( ja som to robila už aj s marhuľami,aj s broskyňami, obidva boli super :) ) Na mrveničku :* 50 g hladkej múky * 50 g kryštálového cukru * 40 g masla+ škoricový cukor na posypanie POSTUP PRÍPRAVY * Najprv zmiešame jogurt s vajíčkami a cukrom. V ďalšej miske si zmiešame múku s práškom do pečiva. Pripravíme si mrveničku z cukru, múky a masla. Vymastíme a vysypeme si múkou plech.Zmiešame jogurtovú zmes s múkou, vylejeme na plech a poukladáme navrch ovocie. Nakoniec posypeme mrveničkou. Pečieme pri 180 °C 20-30 minút.Po upečení môžme posypať škoricovým cukrom. Dobrotka! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 14.7.2013, 16:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
čokoládovo-kávové rošamboPOTREBNÉ PRÍSADY 2dcl mlieka 1dcl vody 2 čajové lyžičky instatnej kávy 2 čajové lyžičky kakaa 2 čajové lyžičky granka 2 čajové lyžičky cukru POSTUP PRÍPRAVY Všetko spolu vymiešame ponorným mixerom. Podávame dobre vychladené, môžme ozdobiť šľahačkou a postrúhanou čokoládou. Dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |