
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
RYŽA A CESTOVINY |
Carbonary - ako ich robím jaPOTREBNÉ PRÍSADY špagety, oravská slaninka, cesnak, smotana na varenie (alebo kyslá smotana), vajíčka (1 ks na jednu osobu), parmezán, soľ, korenie POSTUP PRÍPRAVY 1. špagety (alebo iné cestoviny podľa chuti) uvaríme al dente 2. kým sa varia cestoviny, osmahneme na panvici na kocky pokrájanú oravskú slaninku, stlmíme plameň a pridáme niekoľko strúčikov nožom rozpučeného cesnaku (neskôr ho vyberieme) a necháme jemne smažiť so slaninkou. Oheň nesmie byť príliš prudký, cenak by zhorkol. 3. v miske rozšľaháme 2 celé vajíčka (ak varíme pre dve osoby), pridáme soľ, korenie, zalejeme smotanou na varenie (cca 3 dcl), pridáme na jemno postrúhaný parmezán (ja ho tam dávam veeľa, chutí nám to tak najviac) a všetko spolu zmiešame. 4. z panvice vyberieme cesnak a pridáme uvarené cestoviny ( najlepšie aj s trochou vody z varenia, nie však veľa, stačí tak 1,5 dcl), premiešame ich so slaninkou. 5. prilejeme prichystanú zmes smotany, vajíčka a parmezánu, premiešame a necháme len veľmi krátko ohriať, omáčka má ostať tekutá. Odstavíme z plameňa a ihneď podávame. Na vrch posypeme parmezánom. Pozn: v čase tehotenstva som sa nechcela vzať tejto dobroty, tak som si recept trochu upravila: pridávam viac smotany a nechávam dlhšie prevrieť omáčku, aby sa vajíčka dobre uvarili. Omáčka je takto trochu hrčkavá, ale chuťovo je stále veľmi dobrá a navyše sa nemusíte báť slamonely. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 13.2.2008, 21:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Muffiny s trojakou čokoládouPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g hladkej múky, 25 g kakaa, 2 lyžičky prášku do pečiva, 1/2 lyžičky mletej jedlej sódy, 85 g čokolády na varenie, 85 g bielej čokolády, 100g mliečnej čokolády, 2 vajcia, prešľahané, 285 ml kyslej smotany, 85 g prírodného krupicového cukru (kľudne aj obyčajný kryštálový), 85g rozpusteného masla + trocha na vymazanie formy POSTUP PRÍPRAVY 1. Rúru predhrejeme na 200°C, vymažeme formu na muffiny. V miske zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu, kakao a všetku čokoládu posekanú na kúsky. V inej miske prešľaháme vajcia so smotanou, cukrom a maslom. 2. Obe zmesy zlejeme a ľahko premiešame, v ceste majú zostať kúsky čokolády. Lyžicou naplníme formu. 3. Pečieme asi 20 minút. Po upečení necháme ešte 15 minút chladnúť vo forme, potom vyberieme a necháme vychladnúť na mriežke. Pozn.: čokoláda nemusí byť trojaká, ja kľudne používam len čokoládu na varenie, len jej treba dať trošku menej ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 17.3.2009, 13:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |