
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
TORTY |
![]() Manželovi k 40-tkePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY veľa lásky POSTUP PRÍPRAVY s láskou OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (19) posledné: 3.3.2010, 20:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Svieže jahodové kocky *****POTREBNÉ PRÍSADY Piškota: 5 vajec, 5 PL práškového cukru, 5PL polohrubej múky, 1 prášok do pečiva (pdp), jahodový džem, 2 jahodové kompoty.......Jahodová plnka 1: 1 jahodový puding, 3 PL kryštálového cukru, 1/2l mlieka, 100g masla, alebo Palmarínu, 10g červenej práškovej želatíny+250ml jahodovej šťavy z kompotu ......Smotanová plnka 2: 250ml kyslej smotany, 2 biele jogurty (si po 120ml), 2 vanilkové cukre, 10g čírej práškovej želatíny, takej, čo sa nevarí, len zohreje na 60°C..Na ozdobu: 2 práškové šľahačky, 250l mlieka, čokoláda na strúhanie POSTUP PRÍPRAVY v obrázkovomm postupe, prosím , prepáčte mi nekvalitné fotky, celý koláč bol fotený mobilom, lebo foťák bol na výlete OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (28) posledné: 9.4.2010, 16:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Medový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY Takže tu je ten receptík pre Lindušku 1 vajce, 50g masla/palmarín/, 150g pr.cukor, 2 pol.lyžice mlieka, 2 pol.lyžice medu, 1 kávová lyžička SBB, 450g polohrubej múky. Plnka: 200g pr.cukor, 200g maslo/ja dávam do všetkých varených krémov palmarín/, 1/2 l mlieka, 1 vanilka, 4 lyžice hr.múka, džem, čok.poleva POSTUP PRÍPRAVY Cesto: maslo, mlieko, med, zohrejem v malom hrnčeku, kým sa všetko nerozopí. Odstavím a nechám vychladnúť. Múku zmiešam so SBB, pr.cukrom a nakoniec pridám vajce.Vychladnutú kašičku prilejem k múke a cesto dobre zhnetiem.Robím ho deň dopredu, je lepšie ak trocha odleží v chladničke.Na druhý deň cesto vyberiem , prehnetiem ho, rozdelím na tri časti. Vyvaľkám a na dobre vymastenom a múkou posypanom plechu po jednom upečiem. Ešte za tepla pláty z plechov vyberiem.Robím to opatrne aby sa mi nezlomili. Niekedy sa mi stane že, sa mi niekde prilepia a vtedy si pomôžem takým dlhym tortovým nožom,ktorý by som nedala za nič na svete.Pláty sú po upečení tvrdé, ja ich len posypem pr.cukrom a vysypem ich na seba. Plnka: z mlieka, vanilky, múky, uvarím kašu, necham ju vychladnúť. Maslo vymiešam s cukrom do penista a potom postupne vmiešavam vychladenú kašu. Robím to s ručným mixérom na najmenších obrátkach a ešte sa mi nestalo aby sa mi krém zrazil, ako som už spomínala,nepoužívam maslo ale palmarín. Plnku si rozdelím na dve časti. Vezmem si jeden plát a dám ho na plech. Jednou polovicou krému natriem plát. Vezmem si druhý plát, položím ho na linku, tak aby bol spodnou časťou na vrchu a natriem ho pikantným džemom. Potom plat položím džemovou stranou na kémom natretý prvý plát. No a potom postup zopakujem. Nakoniec polejem koláč čok.polevou. Možno sa tento postup nejakej gazdinke bude zdať čudný,ale ja som si to trocha uľahčila. V minulosti som pláty najprv potrela džemom a až potom som potierala s plnkou. No a robilo sa mi to veľmi zle,lebo sa mi ten mastný krém šmýkal po tom džeme a zmiešaval sa mi s tým džemom. Pri krájaní to bolo dosť vidieť a ten prierez nebol taký čistý. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (17) posledné: 8.1.2009, 22:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |