
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9) |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Moja sviečkováPOTREBNÉ PRÍSADY 3ks sviečkovej, 2 x mrazenú zeleninovú zmes na sviečkovú, 1 tmavé pivo, 500 ml smotany na varenie, 1 kyslá smotana, múka na zahustenie, soľ, voda POSTUP PRÍPRAVY Sviečkovú si pokrájame na plátky, posolíme z oboch strán a prudko osmahneme na panvici. Medzitým si postavíme variť zeleninovú zmes vo vode-množstvo, aby zakryla zeleninu. Pri zovretí rozmixovať ponorným mixérom, priliať opatrne pivo, POZOR!musí to byť ozaj pomaly, lebo vybehne! Šupneme mäsko a uvaríme do mäkka. Mäkké mäsko povyberáme, nalejeme smotanu na varenie, kyslú smotanu a vrch poprášime múkou. Znovu premixujeme do hladka, vložíme späť mäsko a necháme len prevrieť vypneme a podľa potreby ešte môžme dosoliť. Podávame s knedľou. DOBRÚ CHUŤ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Šalát z pečenej cviklePOTREBNÉ PRÍSADY cvikla, olivový olej, grilovacie korenie, cibuľa, cesnak, schwarzvaldská šunka, ochutený tvaroh( ja som dala s príchuťou tzaziky z Kauflandu) a smotana POSTUP PRÍPRAVY Pôvodne som chcela robiť pečenú cviklu od Eva H. (Evitchka) ID 26145, ale ešte som nenašla recept, ktorý by som presne dodržala. Chyba je vo mne a nie v receptoch :) Takže: Surovú cviklu očistíme, pokrájame na asi pol cm plátky a podávame na naolejovaný plech. Posypeme grilovacím korením, pokvapkáme olejom a šupneme do predhriatej rúry asi na 20-25 min pri 200st. Musí byť do 3/4 upečená. Potom ku cvikle šupneme na polmesiačiky nakrájanú cibuľu, na hrubšie pláty nakrájaný cesnak a natrhanú šunku a dáme ešte dopiecť. V miske si zmiešame tvaroh so smotanou a šupneme k tomu upečenú cviklovú zmes a môžeme papať. DOBRÚ CHUŤ. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
kuracie prsíčka v strúhanom chlebePOTREBNÉ PRÍSADY kuracie prsíčka, olivový olej, strúhaný chlieb, plátkový syr POSTUP PRÍPRAVY Na panvicu si dáme olivový olej. Prsíčka si prekrojíme na polovicu, aby boli tenšie plátky, Na strúhadle s veľkými očkami si nastrúhame chlieb. Ak je čerstvý, dáme ho na chvíľu do mrazničky, aby jemne stvrdol, nech sa nám ľahšie strúha. Prsíčka obalíme v tom chlebe a dáme piecť panvicu, po chvíľke otočíme a položíme plátok syra. Kým sa nám to opečie z druhej strany, syr sa jemne roztopí. Podávame so zeleninou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
kuracinka a 3 ingredienciePOTREBNÉ PRÍSADY Kuracie mäsko (ja som to videla z prsíčok), majonéza, strúhanka, roztopené maslo POSTUP PRÍPRAVY Ja som to dnes videla na TV paprika v jednej relácii. Ked to vyskúšam osobne, napíšem presnejšie množstvo ingrediencií. Kuracinku pokrájame na kocky cca 2x2cm, poobalujeme majonézou, strúhankou a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pokvapkáme roztopeným maslom a upečieme v trúbe. Podávame s hranolkami a kečupom pre deti a kto drží diétu, môže si k tomu pridať zeleninu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
mixovaná strava pre detiPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY prosba o radu POSTUP PRÍPRAVY Ahojte baby. Nemáte náhodou niektorá recept na zaváranu stravu pre 13mesačné dieťa? Ideme na dovolenku a tam krpcovi nebudem mať kde variť a tak mu chcem papku zobrať v pohároch, len neviem ako na to, aby to vydržalo a neskazilo sa mimo chladničky. Nemáte niektorá s tým skúsenosti? DAkujem veľmi pekne ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (4) posledné: 6.6.2009, 15:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
syrovo bryndzová roládaPOTREBNÉ PRÍSADY 2x250 g tvrdého syru,2x250g bryndze, maslo, soľ, mletá červená paprika, 2 banány, 1/2 na dĺžku rozkrojenej uhorky POSTUP PRÍPRAVY Tvrdý syr dáme do dvoch sáčkov, uzavrieme a dáme variť do vriacej vody. Kým nám zmäkne syr, urobíme si plnku-zmiešame brundzu s maslom, soľou, červenou paprikou. Môžme dať aj spolu tú bryndzu, len na syr dáme len 1/2 a druhú 1/2 do druhej roláddy. Keď budeme mať syr mäkký (zabudla som sledovať čas, tak som skúšala, či je dosť mäkký na rozvaľkanie tak, že som vytiahla sáčok a keď mi trochu išlo zaboriť do syra prst, vybrala som ho) vybereme si len jeden, druhý ešte necháme vo vode, ale vypneme plameň. Rozvaľkáme, potrieme 1/2 plnky a položíme naň banán v celku a zrolujeme syr. Zabalíme do alobalu a dáme do chladničky. VYberieme druhý syr, rozvaľkáme, potrieme druhou polovicou plnky, uhorku rozkrojíme po dĺžke ešte na polovicu a poukladáme na syr, zrolujeme, dáme do alobalu a do chladničky. Môžme to papkať s tmavým rožkom alebo chlebíkom. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Fazuľovo zemiakováPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g bielej alebo farebnej fazule, 5-6 väčších zemiakov, majoránka, soľ, dobrota(neobsahuje glutaman), čierne korenie, voda POSTUP PRÍPRAVY Prebratú, umytú fazuľu dáme variť vo vode až kým sa nerozvaria a rozmixujeme ju. Pridáme očistené na kocky pokrájané zemiaky a dochutíme soľou, dobrotou, čiernym korením a varíme, kým nie sú uvarené aj zemiaky. Ku koncu ochutíme majoránkou. AK chceme redšiu polievku, pred pridaním zemiakov, môžme ešte pridať vodu. Kto chce môžete fazuľu na dve hoďky namočiť(ja nenamáčam) alebo ak potrebujete do 10 minút polievku, šupnite tam fazuľu z konzervy-bez nálevu. Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Trojfarebná bábovkaPOTREBNÉ PRÍSADY balíček čokoládového pudingu, balíček mandlového pudingu, balíčk vanilkového pudingu, 6 vajec, 6PL oleja, 210g práškového cukru, prášok do pečiva, tuk na vymastenie formy, múka na vysypanie formy POSTUP PRÍPRAVY Žĺtky vyšľaháme s cukrom do penista, pridáme olej. Cesto si rozdelíme na 3 časti. Prášok do pečiva porozsypávame do pudingových práškov(do každého pudingu 1/3 prášku do pečiva) a do každého cesta vsypeme iný puding. Formu na bábovku ak máme kovovú vymažeme maslom a vysypeme múkou(silikónovu formu stačí vypláchnuť studenou vodou) a nalejeme čokoládové cesto, naň mandľové a naň vanilkové. Pečieme pri 180ke asi 40 minut(odporúčam ale sledovať pre istotu). Po vychladnutí vyklopíme a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (28) posledné: 29.1.2012, 11:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
UnclebensPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg paprik, 1kg paradajok, 7dcl paradajkoveho pretlaku, sol, dobrota, provensalske korenie(pre deti to robievam bez), POSTUP PRÍPRAVY Na oleji podusíme pokrájanú jemne posolenú papriku, kym nezmekne. Pridáme pokrajané paradajky. Chvíľu povaríme a rozmixujeme ponorným mixérom. Prilejeme pretlak, necháme zovrieť za občasného miešania a dochutíme soľou, dobrotou a provensálskym korením(môžme dať aj ľubovolné korenie, fantázii sa medze nekladú). Poprípade sa môže pridať konzerva kukurice, hrášku, fazule-komu, čo chutí. Na lopárik dáme nôž, naň poriadne poumývané zaáraninové fľaše a naplníme zmesou. Zatvorím a zabalíme do perín nech tam pomaly vychladnú. Bohužiaľ neviem povedať ako dlho vám to vydrží, nakoľko u nás sa to minie behom 2-3mesiacov:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 19.10.2007, 20:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9) |